Logic - hláška "system overload"

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 10:17

hej

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:27

za tohoto stavu, pri vymazání nekolika stop je logic schpny to prehrat. Pokud bych jednu stopu pridal, uz by vyskocilo okno...
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-01-18 v 10.24.15.png
Snímek obrazovky 2013-01-18 v 10.24.15.png (728.19 KiB) Zobrazeno 308 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 10:30

CPU pise 201.8% .. to mas 4 jadra ?

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:36

2.4GHz dual-core Intel Core i5 processor with 3MB shared L3 cache

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 18 led 2013 10:38

No jestli tohle dělá při 1024 samplech, tak bych to viděl na výměnu zvukovky. Záleží teda ještě na tom jaké tam máš nástroje. Jestli to prostě není výkonový strop tvého systemu. Ale podle toho co si pamatuju, že jsem v Logicu rozjel na 128 samplů s Apogee Duet na C2D, tak to moc neodpovídá.

edit: Ale vlastně píšeš, že na interní zvukovku to dělá to samé, tak to asi bude fakt strop systemu. Buť budeš muset frézovat, nebo používat míň náročné VST.
Naposledy upravil(a) soimmo_two dne 18 led 2013 10:41, celkem upraveno 1 x.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 10:40

mitch : potom tomu nerozumiem uplne .. ked logic pise 200% , co by zodpovealo vyuzitiu 2 jadier na plno .. ale preco potom pise dole ze je 44% idle ..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:41

no ty nakopirovane jsou abysnth 4 a massive stopy. S tim ze u toho massivu nemam ani zadne efekty. Zkusim jeste vyzkouset zatez toho cubase

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:42

Pytkin píše:mitch : potom tomu nerozumiem uplne .. ked logic pise 200% , co by zodpovealo vyuzitiu 2 jadier na plno .. ale preco potom pise dole ze je 44% idle ..
NO ja moc velky expert nejsem, takze tomu taky nerozumim, ale takhle mi to proste ukazuje... :roll:

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 11:04

no podla mna si narazil na strop tvojho pocitaca .. ked chce viac , musis kupit silnejsi pocitac ..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 11:34

Tak tady mám otevřený projekt v cubase 6

MODRE STOPY (sylenth1) - efekty: RoomWorks, MonoDelay, VintageCompressor
ZELENE STOPY (sylenth1) - reverence
CERVENA STOPA - amp simulator
FIALOVA STOPA - bez efektu

Vsechny efekty umistene do insertu

A tady vysledek viz printscreen...to bych si pod logicem ani neskrtnul si myslim
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-01-18 v 11.28.27.png
Snímek obrazovky 2013-01-18 v 11.28.27.png (659.79 KiB) Zobrazeno 291 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 11:53

no v cubase to zerie podla toho indikatora viac .. skoda ze si neprepol monitor aktivity na CPU , aby sme porovnali cisla ..

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 18 led 2013 13:28

Myslet je hovno vědět !

Abys zjistil, kde je problém, tak bys musel srovnávat srovnatelné. Stejné noty, stejné nástroje, stejné efekty. A stejné formáty pluginů AU, VST.

Podle mě bude kočka zakopaná kolem vytěžování jednotlivých jader. Ale to je jen domněnka.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od tomy45 » 18 led 2013 15:12

Ono tato hlaska vybehne aj na MacPro s 8 jadrami :-) takze, pes je zakopany inde. Co som prestudoval zatial, co odlahci CPU je... premazat cache, repair permission, a ked to urobis, otvor projekt, neprehraj ho, ale uloz ho pod inym menom, zavri Logic, a znova...
Vela sa pise o tom, ze Logic potrebuje vela volneho miesta na primarnom HDD,hoci ho nevyuziva vzdy. A samozrejme, ked sample taha z kade-tade. Mne napr. na C2D Logic 9.1.2 so 42 stopami, na kazdom cca 1-2 pluginy fical uplne v pohode. Bude to hodne individualne, skor by som poslal logy do apple help centra, sice to dlhsie trva ale ozvu sa vzdy.
Naposledy upravil(a) tomy45 dne 18 led 2013 16:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 18 led 2013 16:21

No právě že já mám stejnou zkušenost. C2D a Logic 9.1.X na 128 samplech a vpohodě jsem tam dělal projekty o 40-60 stopách a z toho třeba 10x EW Play a kopa efektů (většinou tedy nativní z Logicu) a utahlo to tak akorát a občas se hláška system overload objevila, ale většinou to po pár přehráních přestalo. Na 1024 samplech to musí fičet jak víno.


Jinak jsem si dělal nějaké testy mezi Studio One a Logicem a přesto že je S1 považované za většího žrouta CPU, tak v mém případě to bylo podle všech ukazatelů v S1 o pár procent lepší. (byly to nějaké pluginy od LinPlug a Diva)

Mitch: Ještě teda otázka jestli jedeš ve 32 nebo 64 bitech ?
Naposledy upravil(a) soimmo_two dne 18 led 2013 16:26, celkem upraveno 1 x.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Vey » 18 led 2013 17:02

Taky jsem se tou hlaskou zabejval, ale na nic moc jsem neprisel. Samozrejme trosku pomuze zvyseni bufferu a vypnuti nepouzivanych aplikaci jako je Chrome, iTunes, apod., ale i tak se to obcas stane.

To, ze system nezvlada jsem vyznamne zaregistroval az u Logicu. At uz to byla Cubase nebo Ableton, tak tam to treba pri narocnejsim projektu zapraskalo, ale v Logicu je to hned ohlaseno a to i v takovych pripadech kde bych to vubec necekal, kde napr. Ableton, kterej ma daleko vic nalozeno jede bez mrknuti. Je to zvlastni. Vetsinou je to pouze ze zacatku, ale kdyz uz s projektem chvili pracuju, tak je to v pohode - pokud to teda zase prilis neprezenu.

Zpocatku jsem dost nadaval, protoze jsem na to nebyl zvykly, ale dnes uz mi to ani nevadi :)

Odpovědět