Logic - hláška "system overload"

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2013 17:11

Nevím jestli to tu někdo už vzpomenul , ale kolik máš RAM ? Mě tohle dělalo s 4 GB přidal jsem další čtyři a bylo to lepší , i když se mi to občas stejně ukáže.

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 17:23

Mám 16gb, takže až až... No děla to jak při 64bitech, tak i při 32. Zajímavé je, že spousta uživatelů uvádí, že dokonce nemají dobrou zkušenost právě s 64bity, že to funguje svižněji při 32...Je to alchymie... někomu to jde a někomu ne, a když , tak nikdo neví čím to je... Myslel jsem že tohle je deviza jen Windows :x

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Ondra P. » 18 led 2013 17:28

Na MAC Pro 3,1 8 core mi to dělá opravdu jen občas a to tak, že mám v logicu vytíženo CPU třeba na 25%, zmáčknu play a ono CPU vystřelí na 100% hodí hlašku a zas to jede normálně, ale je to opravdu jen občas. Zvukovku mám levnou FW M-Audio , včemž bych viděl taky problém.

Máš též Firewire zvukovku ?

Doporučuje se též vypnout Airport, jestli to už někdo nepsal.

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 18:19

Ne, mam starou usb m-audio fast track pro

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 18 led 2013 19:23

No jak psal Vey, to co v jiných DAW je CPU peak a jen to lupne, Logic hlásí jako overload. Můžou to dělat i některé pluginy, které nejsou na 100% vyladěné.
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
jakubt
Příspěvky: 246
Registrován: 17 zář 2009 12:18

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od jakubt » 20 led 2013 00:40

Pokud běžně počítač nevypínáš, ale jen uspáváš, tak ho zkus před prací s logicem restartovat

kabevo
Příspěvky: 15
Registrován: 24 led 2013 12:30

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od kabevo » 24 led 2013 12:45

Mám stejný problém, a to mám zvukovku Apogee duet 2. Chci nahravat na sample rate 192kHz, jenze mi to stiha jenom na 176kHz to jeste hlaska sem tam vyzkoci. S logicem a macem zacinam, a dost me to prekvapilo. Mám macbook pro C2D 2,4GHz. Jak jsem tady četl, že to dělá i na ctyrjadru, tak s vykonem asi problem nebude. Nepomohlo by updatovat logic? Nema s tim nekdo zkusenosti?

marcco
Příspěvky: 36
Registrován: 24 kvě 2006 10:51

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od marcco » 24 led 2013 19:49

ze své zkušenosti doporučuji, vyčistiti hardisk, aby jsi měl aspoň 50GB volných, jenom OSX potřebuje 20GB pro sebe, jestil se nemýlím, pak udělat repaire permission v disk utilitě, restartovat systém a zkusit.

Pokud stejná odezva, popřemýšlel bych o nové zvukové kartě. Takto jsem to udělal kdysy na Logic 8 + MacBook Pro G5 a problém se vyřešil.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Ondra P. » 30 led 2013 15:55

JJ, potvrzuji taky ten HD , dnes mi několikrát vyskočila hláška system overload, HD měl pouze 22GB volného místa , promazáno, teď volného 75GB a vše naprosto ok. Zajímavý je, že se to neukazuje jako disk overload, ale system...

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od maux » 03 čer 2013 21:54

Někdo v tomhle vlákně zmínil záložku Processing Threads: Automatic. Je dobrý nechat nastavení na Automatic?

Děkuju.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1905
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Stan » 04 čer 2013 22:39

Co tu ještě nezanělo je snížit počet Undo steps v nastaveníPreferences/General/Editing. Standartně je to myslím 30. Ale 10 je až až pokud pravidelně ukládáš. Tato funkce je hodně velký žrout speciálně když máš několik absynthů. Stojí za to to zkusit.

Edit: Navíc se dá zobrazování této hlášky vypnout také v nastavení. Sice to nepomůže vyřešit problém ale alespon se ti session nezastaví stejně tak jako je to u jiných DAW.

Odpovědět