Logic - hláška "system overload"

Vše o sekvenceru Apple Logic
Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 21:39

Čau pánové, opět si jdu pro radu...

Mám rozdělanou session a za tohoto stavu,tzn jen pár stop s virtuálními instrumenty ( viz. printscreen). mi vyskočí tohle a playback se zastaví:

System Overload.
The audio engine was not able to process all required data in time.
(-10011


přitom vytížení CPU je dle istat 50%, ačkoliv větrák jede jako splašenej...Může to být zvukovkou? Mám Fast track pro a macbook jsem si koupil proto, protože už mě štvalo, jak mi cubase 6 s toshibou (i7) praskal a byl nestabilní (dle fór právě díky mezi uživateli časté kolizi mezi Windows 7 a fast trackem). Teď v podstatě opět nepoužitelné... buffer size mám asi na 1024 nebo kolik to je a udělal jsem snad veškerá opatření pro minimalizaci této hlášky, protože už jsem přečetl opravdu mnoho threadů na toto téma...Mám pocit že mi bezstarostné proukovaní hudby není souzeno, v podstatě se stále potýkám jen s problémy :(

2.4 Ghz, i5, 16GB ram, macbook 13.
Snímek obrazovky 2013-01-17 v 21.19.41.png
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-01-17 v 21.19.41.png
Snímek obrazovky 2013-01-17 v 21.19.41.png (550.67 KiB) Zobrazeno 693 x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 17 led 2013 21:54

skus zvacsit buffer ..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 21:56

víc už to nejde...1024 je max

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od tomy45 » 17 led 2013 21:56

Ja by som zacal tym, ze vypnem CHROME, MAIL, co sami o sebe zatazuju CPU - hoci su v RAM stale vyuzivaju CPU, Chrome ma svoj flash prehliadac, nie std., pracuje trocha inak, len pre info. Potom, skus bypass delay-pluginu. Je uplne mozne, ze sa ti to "zacyklilo". Neviem urcit kolko a ake velke mas sample vs. rychlost disku (ci to tahas z ext. disku, atd.). Toto pre zaciatok, podaj spravu :-]

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 22:03

zkousel jsem stav kdy jede jen logic, i wifi jsem vypnul, ale stejný stav. Bypass jsem udelal, ale v podstate totez...system performance v cervenem. No diskem to asi nebude. Samply mam ulozene na internim disku.

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 17 led 2013 22:09

Logic má samostatnou hlášku pro "disk overload"
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2400
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od tomy45 » 17 led 2013 22:10

OK, tak teraz vypni FastTrack a pouzi internu zvukovku

Uživatelský avatar
soimmo_two
Příspěvky: 294
Registrován: 27 dub 2012 17:00

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od soimmo_two » 17 led 2013 22:15

Preferences > Audio

V záložce Devices zkus nastavit místo Processing Threads: Automatic na Processing Threads: 4
Jirka Štolfa

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 22:16

no tak to jako že hraje (opět v červené), ale jakmile přidám např dvě stopy tak obdobná situace. :/

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 22:18

soimmo_two píše:Preferences > Audio

V záložce Devices zkus nastavit místo Processing Threads: Automatic na Processing Threads: 4
zkusím

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 17 led 2013 22:27

Tak je to výrazně lepší, ale po přidání pár stop totéž...Taky je zvláštní, že pokud při označené stopě například zahraji akord, tak to vždycky zapraská... :roll:
Přílohy
Snímek obrazovky 2013-01-17 v 22.25.12.png
Snímek obrazovky 2013-01-17 v 22.25.12.png (627.54 KiB) Zobrazeno 654 x

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od TOM-Thak » 18 led 2013 08:18

Co tam mas za nastroje? Kolik efektu a jaka je presna konfigurace
tvyho macbooka? A jak mas nastaveny projekt a samplerate?
Jestli to jedes na nakym C2D nebo jedes ve 24/96 tak by to taky mohlo byt ono. Zkusil bych i interni zvukovku. Ja mam macbook pro core 2 duo a kdyz jsem zkousel logic s internima instrumentama a oar efektu a mel jsem to na interni zvukovce tak to behalo az jsem se divil,
protoze tohle by interni zvukarna na win s cubase nezvladla..

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:05

http://support.apple.com/kb/SP645 Tady je ta specifikace

No tenhle projekt jsem uz zkousel na interni zvukovku a je to v podstate podobne... Jeste vyzkousim cubase a takovy zatezovy test. Protoze jak tak procitam ty fora, tak nekdy maji uzivatele i mnohem nadupanejsi konfigurace a stejne jim tam ta hlaska skace. Je to vazne otrava, ja jsem si totiz logic doopravdy zamiloval, ale tohle me stve. Neda se pracovat a freezovani mi prijde hrozne krkolomne. Uz by to chtelo logic x, snad to vyladi...
Naposledy upravil(a) Mitch dne 18 led 2013 10:37, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Pytkin » 18 led 2013 10:08

a kolko zerie najvytazenejsi proces ?

Uživatelský avatar
Mitch
Příspěvky: 165
Registrován: 20 led 2011 23:13

Re: Logic - hláška "system overload"

Příspěvek od Mitch » 18 led 2013 10:14

myslis v activity monitoru?

Odpovědět