Mainstage

Vše o sekvenceru Apple Logic

<t>Používám Mainstage</t>

Ano
9
29%
Ne
7
23%
Uvažuji o tom
2
6%
Nevím, co to je
13
42%
 
Celkem hlasů: 31

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 pro 2011 20:21

Tak není to úplně Hi-End, ale na živáky bych se toho vyloženě nebál

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx » 18 pro 2011 20:42

Tak to vypadá, že do toho asi půjdem :)

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch » 18 pro 2011 20:47

Mě jen napadlo, že vlastně nikdo nevíme, jestli se po instalaci Mainstage stáhne i ta knihovna instrumentů. To asi nezkusil nikdo.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Re: Mainstage

Příspěvek od dendy » 18 pro 2011 23:05

hej zacne to tahat nejaky tusim 2GB balik... ale vypol som to zatial lebo mam doma limitovany net , stiahnem to medzi sviatkami u svokrovov :-)

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx » 26 bře 2012 11:24

Pořídili jsme tedy Mac Mini a Mainstage :-) Klávesák používá celkem dost zvuků z Kontaktu 5 a občas něco ze starého Sonic Synth 2. Začali jsme pomalu dávat dohromady Concert, ale dost brzo jsme došli do bodu, kdy nahrávání koncertu trvá podezřele dlouho (přes 5 minut), přitom počítač většinu času nic moc nedělá (vytížení procesoru okolo 10%, disková aktivita skoro žádná). Nakonec koncert sice naskočí, ale při přepínání patchů lítá CPU na 100% a vypadává zvuk. Náš Mini má 2GB paměti, 1GB zabírá systém a 1GB Mainstage. Divné se mi zdá, že ukazatel paměti v Mainstage je zhruba někde za půlkou, přitom fyzické paměti zbývá jen okolo 15MB. Celé prostředí Mainstage pak je strašně zpomalené a padá.
Obrázek

Myslíte, že pouhé zakoupení 2x4GB paměti náš problém vyřeší. Nebo máme hledat problém ještě jinde? Díky! :-)

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Mainstage

Příspěvek od hombrefeo » 26 bře 2012 13:20

jaka je k tomu zvukovka?

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx » 26 bře 2012 13:56

Klávesák to provozuje přes DI-box přímo s vestavěnou zvukovkou a USB MIDI převodníkem M-AUDIO UNO. Když jsem to ale doma testoval, tak s mým Konnektem 24D se to moc rozdílně nechovalo.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch » 27 bře 2012 21:33

Martine, takhle se to docela špatně posuzuje. Co na tom jede za systém - Lion, Snow Leopard, Leopard?
Ve zvukárně bych problém nehledal. Jedna věc je náročnost OS X, druhá je velikost RAMky, to bych viděl jako zásadní věc. Ta RAMka je zasekaná jednak zvukama a vším, co se s tím načítá. Ale Mainstage grafické prvky řeší na GPU a u miniho je grafika sdílená, takže si to z RAMky taky něco sebere.
Je to jen odhad, ale myslím, že nebudu daleko od pravdy a fakt bych sázel na víc paměti. Dokonce by tomu odpovídalo i to chování.
Já mám od začátku 4GB RAM a aktuální Concert se mi načítá minutu, schválně jsem to teď stopoval, a v podstatě bez problémů.

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx » 27 bře 2012 22:15

Díky Pavle! Ten upgrade paměti asi budem muset udělat. Možná by pak mělo smysl přepnout MS do 64-bit režimu. Běží na tom Lion, byl tam už z obchodu a na downgrade jsem si netroufl. Chápu, že takhle od stolu se blbě radí. BTW Jsou pluginy z Logicu nějak významněji optimalizované pro MS nebo 3rd party chodí stejně dobře? Každopádně díky! :-)
Naposledy upravil(a) nixx dne 27 bře 2012 23:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Re: Mainstage

Příspěvek od Pavel Vantuch » 27 bře 2012 22:43

Spíš jsem měl na mysli upgrade na Lion. Mně se to jeví, že běhá svižnějí, ale zas má papírově větší nárok na paměť. Ty 2GB jsou i na SL tak optimální na systém, takže bych fakt zvažoval přidat.
Co se instrumentů týká, cca do prosince jsem výhradně používal Logic pluginy, u nových věcí používám dva 3rd party a to vlastně uvidím až teď od víkendu, protože dodělávám Concert set na jarní a letní hraní, takže to dostane zatěžkávací zkoušku až nyní. Takže v tomto ohledu bohužel spolehlivě neporadím :wink:

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 753
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx » 27 bře 2012 23:09

Sorry, napsal jsem původně SL místo Lion. Už jsem to opravil... je tam Lev.

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox » 05 dub 2012 08:22

Ja k MainStage pouzivam zvukovku M-audio ProFire a zatial je to najlepsia volba myslim najlepsia odozva a stabilita. Obcas ale mam problem s vypadkom zvuku (take trhnutie) hlavne ked prehadzujem setupy pocas zivej hry a mam tam vela veci, hlavne nejake piano, ktore ma huste samly. Mam MacBookPro 2.3 i5, 4GB ram. Uvazujem ze zdrojove sample ktore pouzivam by som si jemne degradoval sam na nizssiu kvalitu, aby som tak nezatazoval Ram. Co si o tom myslite? Niekedy mam dojem ze to piano co ma 120 - 400 MB v ram ze to tam ma zbytocne. :)
Naposledy upravil(a) Hupox dne 18 čer 2012 07:35, celkem upraveno 1 x.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox » 18 čer 2012 07:34

Ahoj. Mam problem. Po najnovsom update systemu na 10.7.4. mi cca po 5 - 10 minutach samovolne padne MainStage. Ked sa vratim na 10.7.3. je to OK, nemate podobny problem?
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

the.scourge
Příspěvky: 1
Registrován: 30 srp 2012 01:00

Re: Mainstage

Příspěvek od the.scourge » 30 srp 2012 01:09

Zdravim.
Prosim o radu... Koupili jsme si nově Logic 9 (spolu s Mainstage 2). Logic fachá parádně, ale v Mainstage se nedá pracovat... CPU uplně na maximu, zvuk se kouše, ovládání reaguje až za několik vteřin. A to i když mám v "koncertu" minimum, i když zvýšim latenci... Nevíte prosim vás někdo co s tim? Nebo případně jestli někdo ví o nějakym alternativnim live programu, kam by se daly importovat zvuky z Logicu... Předem díky moc!
(iMac, Mountain Lion, CPU Core 2 Duo 2.7Ghz - myslim, RAM 4GB)

Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 265
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Re: Mainstage

Příspěvek od Tom Šen » 20 lis 2013 11:40

Ahoj, jde v rámci objektu Loopback nastavit možnost změny výšky přehrávaného loopu? Vím, že jde bez problému reverse přehrávání. Díky, ahoj

Odpovědět