Mainstage

Vše o sekvenceru Apple Logic

<t>Používám Mainstage</t>

Ano
9
29%
Ne
7
23%
Uvažuji o tom
2
6%
Nevím, co to je
13
42%
 
Celkem hlasů: 31

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox »

Myslim ze to nieje mozne.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 97
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Mainstage

Příspěvek od Peetronius »

Ahoj chlapi,

mám dotaz na ty z vás, co používají mainstage. Za pár dní mám pár koncertů a hlavní ústřední stanicí celého mého rigu je mainstage, skrz který ovládám AU synthy a HW mašiny. Včera jsem si na zkoušce všiml, že když přepínám na další patch, který je složený z více layerů, procesor mi vyskočí krátkodobě do "clipu" a první vteřinu nově přepnutý zvuk šumí a seká se. Dočetl jsem se, že je možno v preferencích nastavit hodnotu bufferu, který mám nastavený na 256 samplů. Doporučujete nastavit vyšší hodnotu, popř. existuje nějaké univerzální řešení? Poté co se zvuk načte, tak vše funguje bezvadně.

Jde mi o to, aby se mi nezacyklil mainstage (což se mi už stalo) a přestal hrát načtený rejstřík.

Mám zvukovku focusrite scarlet 18i20.

Děkuji za rady + pomoc

Uživatelský avatar
Peetronius
Příspěvky: 97
Registrován: 23 úno 2011 14:04

Re: Mainstage

Příspěvek od Peetronius »

Tady je k tomu malé povídání:

http://support.apple.com/en-us/ht5155

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Mainstage

Příspěvek od nixx »

Ahoj!
Když mám channel strip na úrovni koncertu a na jeho insertu nějaký plugin, je možné při načtení patche změnit nějaký parametr toho pluginu?
Případně když místo concert-level kanálu použiju channel strip alias?

Řekněme, že mám super náročný plugin, který používám s mírnými odchylkami v nastavení skoro v každém patchi. Chtěl bych tento plugin dát do concert-level kanálu (nebo do jednoho patch-level kanálu a dále používat jeho aliasy) s tím, že při přepnutí patche se změní některé parametry toho pluginu. Takže bych v rámci koncertu měl jenom jednu instanci tohoto pluginu. Je to možné? Díky!

Hupox
Příspěvky: 115
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Re: Mainstage

Příspěvek od Hupox »

Myslim ze je to mozne. Ja som si tak nastavoval specialny efekt na vrchnej urovni a v kazdom Patchi som ho pouzival, cize bol natiahnuty len raz. Menil som parametre nastavenia manualne, cez knoby na keyboarde. Ale myslim ze by sa pri prepnuti Patchy dalo niekde nastavit zmenu hodnoty konjkretneho parametru, ale chcelo by to vyskusat.
MacBookPro, MainStage 3, Soundcraft UI24R, Adam Audio T5V, Yamaha Modx8

Mcantos
Příspěvky: 1
Registrován: 05 říj 2017 20:06

Re: Mainstage

Příspěvek od Mcantos »

Jenom pro zajímavost - udělal jsem si ovládání kytarových efektů Midi pedálem na bázi procesoru arduino MEGA a zároveň jsem vytvořil patřičnou šablonu. Koho by to zajímalo, jsem schopen poradit. Je tam např. i Looper a playback audio podehrávek pro tréning

Obrázek Obrázek

Odpovědět