Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic
Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic
ked sa započúvaš môžeš zachytiť aj švihot neuronov našich najlepších profesianalov. A zatiaľ si
nezáväzne prečítať moj názor.
Ak problem je ten zvuk echa opakujuceho sa, tak to podľa mňa môže prenikať clock od MIDI... niečo tam možno osciluje, hlasnejší zvuk to možno zobudí nachvíľu... divné veci sa dokážu diať v divnom zapojení. , ..koniec koncov je to slučka. Aj pre toto odporúčam mať čo najlepšie káble od jackových po napajacie.
Nemyslím že by si to vedel vyriešiť soft nastavením.
Ja by som to nahral tak ako to ide a importol by som kvalitnejší track , ktorý by som manualne posunul aby sedel presne pod zosynchronizovaným.
nezáväzne prečítať moj názor.
Ak problem je ten zvuk echa opakujuceho sa, tak to podľa mňa môže prenikať clock od MIDI... niečo tam možno osciluje, hlasnejší zvuk to možno zobudí nachvíľu... divné veci sa dokážu diať v divnom zapojení. , ..koniec koncov je to slučka. Aj pre toto odporúčam mať čo najlepšie káble od jackových po napajacie.
Nemyslím že by si to vedel vyriešiť soft nastavením.
Ja by som to nahral tak ako to ide a importol by som kvalitnejší track , ktorý by som manualne posunul aby sedel presne pod zosynchronizovaným.
ešte teda význam synchronizácie je kliknúť začiatok ? lebo inak aj tak
dôvod nevidim.

Taky už mě to napadlo,že to může být tím,že jde nějaká oscilace přes midi kabel,ale pořád mi to přijde nepravděpodobné,ale nvyznám se v tom natolik,abych to dokázal s jistotou určit.Kabely používám pouze kvalitní a ano,jde mi jen o přesnou synchronizaci audio stop v Logic,nechci je složitě dorovnávat na click ručně.
ten zvuk s basmi aj tým flangerom mi robí dosť velký bordel vibrácie v okolí repráka a to ani nie na najvyššej hlasitosti , ked si to predstavím že niečo podobné sa deje v elektrickom audio vedení tak sa ani nečudujem nejakým interferenciám. Prehrával by som to trochu tichšie pri nahravaní.
Hmm.....asi by bylo lepší pane kolego (jammix), kdybyste se dál v tomhle tématu nevyjadřoval; fakt lituju čtenáře (skoro jakékoliv).
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 28 kvě 2024 20:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Pro jammix:
Bavíte se o nahrávce číslo 1,nebo 2?
Bavíte se o nahrávce číslo 1,nebo 2?
Viktore - co zkusit otočit Master/Slave co se synchronizace týče? Sedí v MPC a Logicu tempo/metrum?
P.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 28 kvě 2024 20:35, celkem upraveno 1 x.
Obe, ale ja to puštam na 10 palcových bassoch a robí to rezonancie aké nezvyknem počuť takmer nikdy ..robí to pri vyššej hlasitosti iba.
Pro Pavlii:
Co vím,tak Logic umí fungovat jen jako Master,slave ne.Tempo je vždy v Logic a Mpc nastaveno stejně.
Pro jammix:
Zvláštní,nezaznamenal jsem,že by to bylo nějak příliš hlasitě nahrané,nebo přebasované.
Co vím,tak Logic umí fungovat jen jako Master,slave ne.Tempo je vždy v Logic a Mpc nastaveno stejně.
Pro jammix:
Zvláštní,nezaznamenal jsem,že by to bylo nějak příliš hlasitě nahrané,nebo přebasované.
Hmm....tak nic, to byl jen takový nápad.
P.
P.
Victor C: Nebylo by nejjednodušší dát si ty audio stopy do Logicu a v MPC je zrušit? Jsou prostě někdy problémy, který je třeba obcházet, protože buď nejsme schopni je vyřešit, nebo třeba ani z nějakého důvodu řešit nejdou (chyba sw/hw apod.). Osobně si vybavuju hned několik postupů, který jsem si takhle vzal za vlastní, protože to bylo lepší, než se pokaždý mučit a rozčilovat s něčím, čemu nemůžu přijít na kloub.
Pro biscuit:
Zdravím a díky za odpověď,jak už jsem psal v předchozích odpovědích,audio stopy z Mpc one exportuji a dávám do Logic,ale pro určité účely bych tyto audio stopy potřeboval z Mpc nahrávat přes zvukovku přímo do Logic (chci mít v Mpc bicí a basu,Mpc spustit Logicem a tyto bicí a basu nahrávat do Logic a současně s tím do Logic přihrávat sequence z externích hw syntezátorů,které bude řídit Mpc).Vím,že se občas vyskytnou neřešitelné problémy,které vznikají určitou nekompatibilitou různých nástrojů a zařízení,každopádně to co řeším je myslím celkem basic proces a rád bych ho vyřešil.
Zdravím a díky za odpověď,jak už jsem psal v předchozích odpovědích,audio stopy z Mpc one exportuji a dávám do Logic,ale pro určité účely bych tyto audio stopy potřeboval z Mpc nahrávat přes zvukovku přímo do Logic (chci mít v Mpc bicí a basu,Mpc spustit Logicem a tyto bicí a basu nahrávat do Logic a současně s tím do Logic přihrávat sequence z externích hw syntezátorů,které bude řídit Mpc).Vím,že se občas vyskytnou neřešitelné problémy,které vznikají určitou nekompatibilitou různých nástrojů a zařízení,každopádně to co řeším je myslím celkem basic proces a rád bych ho vyřešil.
Tomu nerozumím. Máš projekt v Logicu, v něm audio stopu a ta ti přece hraje zároveň s tím, co chceš z MPC - beaty, basu atd. MPC ti hraje do Logicu (do jednoho kanálu asi), ale nepotřebuješ ho přece nahrávat, protože když už to nahraješ do kompu (do audiostopy), tak zase můžeš vypnout MPC. Nebo něco nepobírám?