Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
demsky
Vybavení

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od demsky »

...
Naposledy upravil(a) demsky dne 29 kvě 2024 17:17, celkem upraveno 1 x.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já se na to tempo/metrum ptal záměrně z toho důvodu, že mi přišlo, jako kdyby se to v těch různých okamžicích vzájemně (ty dvě platformy) nějak rozešly, proto vznikne ten chvilkový "doubling" nebo jak to popsat. Ale tady je to pole fakt široké; od možností v nastavení na obou stranách až po chybu HW/SW - plus svým způsobem problematika USB jako takového (před časem jsem se zapletl do poněkud ostřejší diskuse a úplně jsem to nevyhrál :-D ale synchro přes USB nemusí být úplně spolehlivé z toho vyplynulo....ale zase Win platforma, tady jsme na Macu.....nevím).

Nešlo by se v rámci synchronizace omezit jen na MMC, aby zafungovalo synchronní přehrávání/stopka? Minimálně bych to zkusil, pokud to jde. V rámci pár minut trvání skladby bude myslím případné "rozsynchronizování" více než zanedbatelné.

P.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Pro Pavlii:
Synchro lze pouze přes midi click,nepoužívám usb ale klasický din midi kabel.
Pro biscuit:
V Logic mám prázdný projekt,do něj chci nahrávat live jam s tím,že z Mpc budu nahrávat bicí a basu a chci postupně během nahrávání mutovat a zase spouštět basu,hh,snare,kick.Do dalších stop současně nahrávat další synthy,kytaru atd.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ne, nepoužíváš :-) přesněji: na druhém konci je přetaven v USB. Jiný druh převodníku pro MIDI počítač nemá. Moje poznámka se vztahovala k USB obecně, čili lhostejno, je-li MIDI tok realizován cestou USB-USB nebo USB-MIDI DIN.

Nějak jsem nerozklíčoval to "Synchro lze pouze přes midi click", asi předpokládám spíš "MIDI Clock", ale neznám Logic ani z rychlíku a MPC One už vůbec ne. Jaký vztah má tahle odpověď k mému nápadu ohledně MMC? Logic neumožňuje toto rozlišit? Já jen sázím nápady založené na možnostech Cubase......jestli se náhodou do něčeho vhodného k vyzkoušení nestrefím :-)

P.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Pro pavlii:
Používám opravdu klasický midi kabel,ne usb,jak už píšu v prvním příspěvku,mám ho zapojený z Mpc do zvukovky Scarlett 18i20 a z té vede usb do iMac,ale tohle jste měl předpokládalm na mysli.Opravuji,ano,mysle jsem midi Clock,což je jediná možnost jak spustit základní start/stop,přes MMC se mi to nepodařilo rozchodit a co jsem koukal,tak to ani nikdo na iMac s Mpc nepoužívá.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ano, to jsem měl na mysli. Já jen, aby nedošlo k mylnému dojmu, že do hry USB nevstupuje ;-)

Aha, tak to jo. Možná by to mohlo problém vyřešit, možná ne. Na straně MPC se předpokládám nenastavuje nic zvláštního - prostě Sync = External (nebo něco v tom smyslu).

P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 29 kvě 2024 20:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Victor C: tak dobře :-) Hele, čím víc nad tím přemejšlím, tím víc mám pocit, že se ti perou mezi sebou dvoje hodiny. Otázka tedy zní, potřebuješ sekvencer uvnitř MPC? Nebylo by elegantnější všechny MIDI povely pouštět z kompu - tzn. teda MIDI instrukce, včetně not, které jsou v nějakým asi patternu v MPC nahrát do MIDI stopy v Logicu a zrušit synchronizaci sekvencerů - tzn. nespouštět Play v MPC a nechat prostě všechno jet z PC?

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Biscuite - já pořád žiju v domnění, že v MPC nic jiného než audio stopy nemá a žádné MIDI povely ve smyslu not apod. tam z Logicu nepouští (takto jsem pochopil výchozí stav). Nicméně na to "praní dvou hodin" myslím od samého počátku a zkoušel jsem tedy postupnými dotazy "odsekat" ty detaily, které nejspíš nemají na věc vliv, protože se nikde nedají nastavit.

P.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Je to groovebox, takže je standardní používat jeho interní sekvencer a stavět v něm patterny. Spíš mi nedává smysl říct, že má audiostopy. Je to i sampler, takže samozřejmě se to dá říct i tak (zkresleně), ale není to úplně přesné pro lidi jako jsme my dva (kteří rádi nazývají věci pravými názvy/jmény).

Prostě já bych se to pokusil zjednodušit tak, aby Logic byl jediným sekvencerem (distributorem not a ostatních MIDI informací). V podstatě bych klidně z toho MPCčka vyrval MIDI out (samozřejmě až po nahrání patternů do MIDI stop(y) Logicu) :-D

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Já fakt nemám čas (a vlastně ani chuť) zjišťovat možnosti toho cajku😁😁předpokládám, že uživatel/tazatel si je vědom toho, že čím víc nepřesný je dotaz (včetně "vlastního" slangového přístupu), tím spíš nedostane správné odpovědi.

Jestli nemá v MPC to, co dával do úschovny, jako audio stopu/stopy, ale jedná se o generované sekvence, tak tady už skoro 4 strany diskutujeme zbytečně.....víceméně.

P.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Zkusím to znovu popsat,ale myslím,že už sem to opravdu vše popsal v prvním příspěvku.Začnu postupem,kterým většinou začínám a to je tvorba bicích (hlavní důvod proč nemohu a nechci používat midi sequencer v Logic).Nahraju tedy midi sequenci v Mpc,která mi v něm spouští one shot samply bicích (hh,snare,kick).Ohledně audio stop v Mpc one,je tam možnost nahrávat do sampleru a z něj pak spouštět přes pady krátké samply,nebo vyloženě nahrávat audio stopy (to je případ audionahrávky,kterou jsem sem vložil,je to nahraný Nord elektro) s tím,že první nahrávka je tato stopa nahraná z Mpc do Logic bez midi synchronizace a ta druhá (s chybou) s midi synchronizací.Tímto způsobem dělám v Mpc celé tracky tak,že do těchto audio stop nahraju i basu,kytaru,synthy atd a mam tak rozpracované věci,které chci teď dodělat v Logic,kam tyto stopy vyexportuji a vložím.Věc kterou řeším je ta,že chci občas nahrát live jam,ve kterém chci mít udělané bicí (doplním,že při nahrávání bicích z Mpc do Logic při midi sync k těto chybě nedochází) a nahranou basu v audio stopě a tyto dvě stopy v průběhu jamu nahrávat do Logic a průbežně je různě mutovat,efektovat atd.Současně s tím mám k Mpc připojený usb hub,kterým ovládám 3 externí hw synthy,které chci taky současně nahrávat,takže Mpc nemohu z procesu vyloučit,je to hlavní věc ve které vše dělám,je v něm opravdu skvělý sequencer a vše lze velmi dobře a jednoduše ovládat.Chápu,že jde o specifický setup a díky všem za současné odpovědi,ale opravdu by mě zajímalo v čem může být problém,i když vím,že to možná vyřešit nepůjde.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Problém jsou podle mě dva sekvencery a nějaký zbloudilý povely, který si mezi sebou posílaj. Možná vinou latence, nebo nějakých jiných vlivů tam dochází k nedorazům (moje mlhavá představa).

Proto doporučuju jet vždy jen s jedním sekvencerem. Studio projekt - Logic, Live jam - MPC.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Ano,asi bude problém někde mezi povely mezi Mpc a Logic,každopádně pro live jam nemohu používat je Mpc pokud ho chci zaznamenat,proto ho potřebuji nahrát do Logic.Latenci mám nastavenou na nejnižší možnou,iMac dostatečně výkonný,nahrání jedné stopy (bez jakýchkoliv pluginů atd.) by měl zvládnout bez problémů😌

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Ale MIDI povely by tam žádné neměly jít, pokud se v Logic projektu nevyskytují MIDI stopy, které do MPC MIDI kanálů vysílají data. Toto by šlo každopádně krásně monitorovat třeba MIDI-OX programem, kde by se kromě synchro dat a MMC povelu nemělo nic jiného vyskytovat. Pokud ano, tak je možné, že by to byl ten původce problému - a tím pádem by byl i snadněji odhalitrelný díky detailům zachycených v monitoraci.

P.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Pro pavlii:
V Logic žádné midi stopy nejsou,Logic pouze posílá Midi Clock do Mpc.

Odpovědět