Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic
Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic
a nebude chyba v timingu MIDI len chyba v milisekundách na audiostopách ? .. MIDI clock neni zaloopovaný
nie som si istý, či máš poriadok v tomto význame....
MIDI MTC timing proste nie je a nemoze byt uplne "accurate". Ide o to, ci sa nim MPC snazi riadit aj pri prehravani samplov, alebo len pri prehravani MIDI (kde ta presnost staci).
Pretoze v nasom pripade MPC nedostane ziaden iny pokyn na prehravanie (autor dotazu ma vsetko ostatne ovladanie vypnute) mam za to, ze sa MPC snazi ten MIDI MTC pouzivat aj na sample.
(ak som ta spravne pochopil, snazis sa naznacit, ze je ta chyba casovo mala ? lenze tu nejde o "casovu nepresnost / posun v case", ale o akysi "drop-out" pri nahravani ... teda podla mna)

MIDI MTC timing proste nie je a nemoze byt uplne "accurate". Ide o to, ci sa nim MPC snazi riadit aj pri prehravani samplov, alebo len pri prehravani MIDI (kde ta presnost staci).
Pretoze v nasom pripade MPC nedostane ziaden iny pokyn na prehravanie (autor dotazu ma vsetko ostatne ovladanie vypnute) mam za to, ze sa MPC snazi ten MIDI MTC pouzivat aj na sample.
(ak som ta spravne pochopil, snazis sa naznacit, ze je ta chyba casovo mala ? lenze tu nejde o "casovu nepresnost / posun v case", ale o akysi "drop-out" pri nahravani ... teda podla mna)
Naposledy upravil(a) MDudas dne 01 čer 2024 01:21, celkem upraveno 1 x.
ja som naozaj jednoducho zmýšlajúci ... podla mna od Logic, MPC dostane informáciu, že jedu na 120bpm a MPC posiela dalej svoje 120bpm.
Ale ako som na začiatku uviedol v MIDI som neni ten najfundovanejší. Tak už mlčím a čakám na 1khz test.
Ale ako som na začiatku uviedol v MIDI som neni ten najfundovanejší. Tak už mlčím a čakám na 1khz test.

Jaaj, tak to sa vola MIDI clock (MIDI beat clock) - cize len tempo a relativna pozicia v skladbe.
MTC je realny cas - HH:MM:SS:frame
MTC je realny cas - HH:MM:SS:frame
Ano,jak už jsem psal v dřívějším příspěvku,používám pouze midi clock,MTC i MMC mám vypnuté,ale zkusím ještě něco zjistit ohledně nastavení zpoždení v ms,jak se píše v tomto článku,v tom se opravdu nevyznám,takže netuším jestli a jaký to může mít vliv.Momentálně mám nastaveni 0 ms.Článek zde,pokud by někoho zajímal. https://support.apple.com/en-us/102005
To mi bolo jasné, presne preto to píšem , že v tom Norde nebudeš zrejme mať spravne zoradenie efektu .. teda zrejme simulacia komba tam tiež nieje , znie to ako chorus na celej šírke pásma. Pozri ja bežne pušťam hlasnú hudbu roky , svojim reprakom verim a v tej nahravke niečo nieje ok. .. skôr si mohol povedať niečo o tom že sa ti nechce robit test s 1khz sinus.od Victor C
Pro jammix:
Jak už jsem psal dřív,nahrávka je z Nord electro 6d,takže nejedná se o skutečné Rhodes piano.

U Nord electro nelze řadit efekkty ve špatném pořadí.
To nebude problém ani chorusu, ani zoradenia efektov, ani 1kHz... a počúvanie hlasnej hudby môže poškodiť sluch...
Sanchez .. akoby mi tu chýbal tvoj názor ... jedna časť je samozrejme že to nebude ... a ?
Ja možno zo všetkých zvukov produkovaných digitálne poznám rhodes a pod.. najviac .. a viem že či sample alebo analog simulacia má v základe otvorené filtre , tak pre advanced užívatelov treba nastaviť HPF LPF minimálne.
*** 1kHz test , je samozrejme nepríjemný zvuk .. ale skôr ako ho počuť, chcel som spectrum analyzer vidieť.
Možno aj prázdny wav by sa dal spustiť a vedieť či niečo ostatné tam pridáva problem.
Ja možno zo všetkých zvukov produkovaných digitálne poznám rhodes a pod.. najviac .. a viem že či sample alebo analog simulacia má v základe otvorené filtre , tak pre advanced užívatelov treba nastaviť HPF LPF minimálne.
*** 1kHz test , je samozrejme nepríjemný zvuk .. ale skôr ako ho počuť, chcel som spectrum analyzer vidieť.
Možno aj prázdny wav by sa dal spustiť a vedieť či niečo ostatné tam pridáva problem.
Za podmienky, ze vsetky ostatne parametre nahravania mas rovnake, len si vypinal a zapinal MIDI timing - cela vzorka by mala byt na chlp identicka (ak by vsetko fungovalo na 100%).
Pozri na ten zaznam - tieto screenshoty su od seba vzdialene zhruba 1 stvrtovu dobu ... a uz sa to rozchadza o dobrych 20-30 samplov. Pri 44 100Hz je to vyse pol milisekundy. A o par dob za tym je to zase zalicovane - to mi jasne hovori, ze v tom poskodenom zazname ti plave timing.
Zaciatok "beatu":
...
Od stvtku dalej:
...
Pozri na ten zaznam - tieto screenshoty su od seba vzdialene zhruba 1 stvrtovu dobu ... a uz sa to rozchadza o dobrych 20-30 samplov. Pri 44 100Hz je to vyse pol milisekundy. A o par dob za tym je to zase zalicovane - to mi jasne hovori, ze v tom poskodenom zazname ti plave timing.

Zaciatok "beatu":
...
Od stvtku dalej:
...
https://imgur.com/a/waveforms-QVHa2CP
Jo je tam nejaky clipping ako som pisal, bohvie co to robi, asi ten sync.
Jo je tam nejaky clipping ako som pisal, bohvie co to robi, asi ten sync.
Zdravím,opravdu díky moc všem,že to stále řešíte
.Zeptám se teď tedy,když mi "plave timing" jaká toho může být příčina a jaké je možné řešení?
niiič to je odkaz pre mňa ... od školkárov