Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Vše o sekvenceru Apple Logic
Odpovědět
MDudas

Re: Nahrávání audio stop z Akai MPC One do Logic

Příspěvek od MDudas »

Victor C píše:
03 čer 2024 22:42
Zdravím,opravdu díky moc všem,že to stále řešíte😉👍🏻.Zeptám se teď tedy,když mi "plave timing" jaká toho může být příčina a jaké je možné řešení?
Pricina (IMHO) je to, co som pisal - pouzivas MIDI MTC, ktore ma VYRAZNE nizsiu presnost, nez bezne prehravanie / nahravanie samplov. MIDI MTC bolo vyvinute niekedy v 80-90-tych rokov na timing MIDI eventov, t.j. na casovanie not, controllerov atd. - t.j. ma presnost radovo asi v milisekundach.

Pravdepodobne (ale toto je len moja teoria) - AKAI pouziva ten MIDI MTC na casovu korekciu nie len na MIDI, ale aj a sample. :roll: Vdzy ked obdrzi casovu informaciu od Logicu a zisti, ze mu jeho interny cas nesedi s MIDI MTC, snazi sa casovy posun korigovat. A to zrejme robi nejakym divnym sposobom na kratkom useku, kde dochadza k distorzii samplov.

Riesenie je - nepouzivat MIDI MTC. :wink: Neni dostatocne presne.
Na spustanie a zastavovanie (t.j. zakladne ovladanie) sluzi MIDI MMC - MIDI Machine Control.
Naposledy upravil(a) MDudas dne 04 čer 2024 01:41, celkem upraveno 2 x.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

demsky píše:
03 čer 2024 19:38
Jo je tam nejaky clipping ako som pisal, bohvie co to robi, asi ten sync.
Ja som tam ziadny klip nenasiel. (a to som jeden z tych signalov zosiloval o 7dB)
Ale, asi zalezi od toho, ako chapeme tento pojem.

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Daj si to na sluchatka, vidno to na tej sync waveforme co som poslal, je tam take velmi kratke jemne pukanie.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Pro Mdudas:
Jak jsem psal v nedávném příspěvku,používám pouze midi clock,MTC i MMC mám vypnuté.Článek zde,pokud by někoho zajímal. https://support.apple.com/en-us/102005

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Hmm.....neustále se točíme. Co používáš víme, proč nepoužiješ ti, co už jsme několikrát poradili (MMC) nevíme. Jo, asi jsi zmiňoval, že se ti to nepovedlo rozchodit, ale když máš 3 možnosti a jedna vykazuje funkční problém, tak má asi smysl zkusit jednu z těch dalších; pokud MPC umí pracovat s MMC, tak "nepovedlo se mi to rozchodit" je jen výmluva. A Logic jako slave být umí, v článku je to jasně napsané.

P.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

demsky píše:
04 čer 2024 05:25
Daj si to na sluchatka, vidno to na tej sync waveforme co som poslal, je tam take velmi kratke jemne pukanie.
Kefaline, a co vy si predstavujete pod pojmom klip ?
Pukanie tam je, ale to je len lokalne zvysenie frekvencie. Ani +8 dB nevyrobilo klip...

jammix

Příspěvek od jammix »

Tie timingové veci .. nebudú v rozsahu aplikovaného humanizer efektu ? Pitch shift alebo time shift. Nemyslím, že korekcia bude vačšia ako 1ms.. ale ..každá stopa v DAW ..a zrejme isto aj midi, má priamo rýchlo dostupné nastavenie posunu v desatinách ms.
Nakonec MIDI bolo myslené pre live jammingovanie nie ? :wink:

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

MDudas píše:
05 čer 2024 01:37
demsky píše:
04 čer 2024 05:25
Kefaline, a co vy si predstavujete pod pojmom klip ?
Pukanie tam je, ale to je len lokalne zvysenie frekvencie. Ani +8 dB nevyrobilo klip...
Mr Dudas, myslis klip nieco ako videoklip ci ako? Clipping nemusi vznikat len pri maximalnej hlasitosti, ked sa to prebudi este viac a vznika distortion, moze to byt aj vo vztahu k priemernej hlasitosti nahravky (root mean square), proste je tam prijemne elektricke piano nahrane z Nordu a to pukanie je nieco neocakavane, co narusuje prirodzony flow waveformy, stava sa to aj pri nizsich hlasitostiach, napriklad nahraj si nieco s jednoduchym priebehom, ziaden komplikovany mix a daj si audio editor do rezimu, ked mozes manualne s myskou kreslit do tej nahravky nieco, ked tam pocmahas blbosti tak tiez to zacne pukat.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Pardon, že se míchám do odbočení, ale tohle přece fakt nikdo nemůže označit za clipping. Clipping je jasně definovaná věc, ve smyslu JAK vzniká. Když je digitalizované audio poničené díky clippingu, člověk tomu uměle pak stáhne hlasitost, takže ty uříznuté vršky nekončí v 0 dBFS, tak se jedná o prostě poničené audio, ale nikoli o clipping.

Clipping se všemi jeho následky - samozřejmě i včetně přehrávání - je pouze a jedna věc: překročení digitální nuly, tj. zdeformování signálu na úrovni převodníku.

Cokoli jiného (včetně tvého popisu) není clipping.

Jako chápu dnešní dobu - chcimírové, 99+ pohlaví, genderově nevymezené záchodky a předělání chlapa v občance na ženskou, aniž by si nechal řádně upajcnou pindíka - ale nic z toho neopravňuje vymýšlet novou metodiku obsahu pro technický výraz, který je prostě nediskutovatelný.....

Ale opět - není to můj boj :-D

P.

Victor C

Příspěvek od Victor C »

Zdravím všechny,tak to vypadá,že problém je vyřešen,podařilo se mi nakonec rozchodit propojení přes MTC (když sem ho zkoušel předtím,tak se mi nahrávání spouštělo špatně,že audio nahrávka z Mpc se spustila už během precount a nenahrávala se od začátku a ještě to dělalo jiné věci,už přesně nevím co).Teď to funguje normálně,ale je to zvláštní,včera mi to fungovalo jen při přenastavení jednoho časování z 1 na 0,dnes to funguje i s 1.Musím si k tomu zjistit ještě nějaké věci a pořádně odzkoušet,ale zatím to vypadá,že to co potřebuji už je vyřešené.Tak ještě jednou díky moc všem za váš čas,rady a trpělivost😉👍

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Skvělá zpráva!

P.

Sanchez

Příspěvek od Sanchez »

Uľavilo sa mi...

jammix