midi

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
pianoman
Příspěvky: 21
Registrován: 10 úno 2008 20:31

midi

Příspěvek od pianoman » 10 úno 2008 20:56

Zdar borci!
Potrebujem pomoct v problemoch midi prepojenia.
mam taku malu zbierku starozitnosti z ktorou by som rad dieru do sveta spravil :shock: a neviem ako :( Zostava sa sklada z SP88X(kurzweil) jv1080(roland) a sekvencer q80(kawai) Pokial to prepojim cez midi ( master out-sekv.in/out-modul in/thru-master in) tak sekvencer mi to nepusti do modulu aj ked v monitoru midi (Q80) to ukazuje aktivitu na 1 kanale IN/OUT. Moja predstava je : nahravat do sekvenceru ktory zaroven prehrava song a pritom tahat zvuky z modulu.Da sa to vobec rozchodit ? alebo mam rovno zabudnut? V nablizsej buducnosti dostanem pracovny notas http://www.alza.cz/notebook-fujitsu-sie ... d83436.htm a pretoze tito masinky nemaju USB tak netusim jak to vsetko prepojit ( samo ze Q80 vykopem) . Existuje redukcia na 5din/USB?
PS: ake mate skusenosti s VISTOU a zvukom resp. exter. zvuk kartami ?
Toz zatial vse.
DIK. s pozdravom Erik.

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 10 úno 2008 21:47

tak jelikož vím celkem h**** tak ti pomůlžu maximálně s těm převodníkem midi->usb

http://www.disk.cz
(dej hledat MIDI převodníky)

tady se můžeš podívat co by ti vyhovovalo...

PS:seš si jistej tím símensem mám jedne doma asi 7 měsíců a už se začíná jaksi podivně chovat jsou lepší značky už bych do něj nešel...

pianoman
Příspěvky: 21
Registrován: 10 úno 2008 20:31

Příspěvek od pianoman » 10 úno 2008 22:11

Moc dik s info o prevodniku , fakt som nieco podobne hladal na goog. ale skus si to a uvidis ze tam su len 5din / game port co je mne na ho...
Co sa tyka simensu tak si ma fakt vydesil pretoze za tu cenu je neuveritelne naslapny ale je pravda ze nikde neuvadzaju jake kondiky to ma na deske a vlastne jaku desku pouziva. Notas som chcel hlavne na strih videa a to rozlisenie 1920 x 1200 vypada fakt fajne, takze ziadne modriny pod ocami..atd nehrozia. Kolega zrovna teraz (som v praci) striha na lenovu a pada mu to jedna radost tak ja uz nevim.....
Skus prosim specifikovat aky mas simens a jake chyby sa objavili ( dufam ze ho mas este v zaruke!) a co ta vista ? maka to ?

D! erik

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 úno 2008 22:16

Cus pianoman, co bych ti doporucil ja, vys.., teda vykasli se na to jak to chces delat, cize midi a nasledne nechat hrat vsecko modul, porid misto midi prevodniku nejakou rozumnejsi zvukarnu, je to trochu drahsi a rvi to vsecko do audio stop. Usetris si mnoho starosti z naslednym efektovanim, ono totiz nejde efektovat stejnym efektem stopu bicich a treba nejaky pad...

Jenom se prosimte neptej jakou zvukovku :P

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 10 úno 2008 23:07

Mám oproti tomu co sis vyhlídl opravdu o třídu neli 2 nížší model
http://www.svethardware.cz/art_doc-8FC8 ... 22BAF.html
ale před časem se to tu řešilo zkus pohledat a právě jeden z osazenstva tvrdil že on nebo jeho známí pracuje v servisu FS a že prý v žádném případě nebrat.Jinak to co mám já tak příšerně topí když makám ve studiu tak větrák hučí naprosto neskutečným způsobem občas nastane samovolný restart nbo modrá obrazovka ale to mlže být nějákou softwérovou kolizí a ted naposledy se mi stlo že porstě nešel zapnout po chvíli mě napadlo vytáhnout a vrátit baterku a už se rozběl ale celkově bych už do jeho koupě nešel...

myslím že z té diskuze dobře vyšla Toshiba a Dell jak říkám zkus pohledat...
Od věci by taky nemuselo být sestavit si noťas na míru ale zkušenost s tím nemám.
http://www.notebooknamiru.cz/

Docela ale čučím na ten 500GB HDD to jsem fakt ještě v noťasu neviděl
mimochodem bacha na USB porty ač se to nezdá můžou časem opravdu scházet...

PS:vista je pro mě momentálně nepoužitelný soft nemám s ní dobrou zkušenost 14 dnů sem ji měl na HDD a to mi stačilo...Možná ale teď něco pořeší SP1

pianoman
Příspěvky: 21
Registrován: 10 úno 2008 20:31

Příspěvek od pianoman » 10 úno 2008 23:15

Pokusim sa vysvetlit o co sa mi jedna!: po 10 rokoch pauzi (deti trosku odrastli) sa znova snazim dat dohromady kapelku a uzit si naposledy pokial mi to este trochu hra. Jak vidite tak ziadne super nastroje navlastnim a tak to aj zostane. Mam ine priority (stavba domu, deti a pod)
No a tak sa pohravam s myslienkou jak co najefektivnejsie vyuzit cas (mimo skusku s kapelou) aby som predpripravil do zrozumitelnej podoby nejake tie napady co zostali zabudnute v supleti ! Proste skelet skladby s bicimi ,basou, podmazom ,piankom atd bez zbytocnych efektov a hlavne rychlo! Toto riesenie myslim poskytuje len a len dobre vyvazeny master plus nejaky sekvencer alebo notas s soft-sekvencerom plus modul a to vsetko cez midi. Hrame veci nazivo hlavne improvizacie alla Fermata,Pat metheny, R.Bonna, Coll. music. atd takze ziadne depeche mode pustene zo sek. ale ZIVOT!
D! Erik

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 10 úno 2008 23:29

pianoman : v podstate potrebujes nejaky MIDISPORT 4x4( ten ti bude stacit ) alebo nejako MOTU... a sequencer budes mat z notasu... je to tato vecicka :

Obrázek

tam komplet zapojis svoje nastroje a jednym USB kablom to zapojis do notebooku a len si namapujes porty v sequencery a komplet ich z notasu potom ovladas... mam pocit ze toto hladas...

pianoman
Příspěvky: 21
Registrován: 10 úno 2008 20:31

Příspěvek od pianoman » 10 úno 2008 23:35

toxin,
ver mi ze uz nejaky piatok hladam na sieti notas co sa len trosku vybavou podoba tomu FS a nenasiel som pod 50K nic! od dellu alebo toshibi ani nehovorim tam platis hrozne za znacku a servis.
Makam vo firme kde naraz odsluhojem 8 stanic od SUNu a jako Xterminali pouzivame vylucne Dell takze trochu do toho vidim, jaku poruchovost to ma (celkovo nam tu bezi asi 80 stanic a 50 monitorov 9 rokov vkuse). Pokial sa FS rozbije tak to poznas do 2 rokov rozhodne a vymenis ho a pravdepodobnost ze aj ten bude srack.. sa minimalizuje poctom reklamacii.Appropo verim Intelu, ale problem je ze pri degradacii systemu z predinstalovanych Vist na XP vraj nemusis zohnat vsetky ovladace, preto ma zaujima jake mate skusenosti z Vistami.
D. Erik

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 10 úno 2008 23:56

Nejspis jsi mne spatne pochopil, zkusim to trochu vysvetlit. Pokud nekdo pouziva sekvencer, je to z duvodu ze potrebuje aby mu hralo vic nastroju nez je schopny obslouzit. Jeste malinko rozvedu problematiku efektovani, alespon jak to mam ja a jak to vidim. Ja mam v syntaku jednotku ktera ma deset nezavislych sbernic a kazdy program, predpokladam ze u kurzweila mas tlacitko program, takze budes vedet co mam na mysli je efektovan povetsinou na vsech techto sbernicich nejakym efektem. Cili vyplytvas veskerou jeji vypocetni kapacitu. Ovsem pri pouziti sekvenceru kdy mi budou hrat zvuky dva, mam stale stejny vypocetni vykon a tudiz se musim rozhodnout ktere sbernice rozdelim pro zvuk a a pro zvuk B. Cim vice stop, tim vetsi pakarna s prerozdelovanim a hlavne s vyslednym zvukem. Proto jsem tuto cestu zavrhnul a budu to postupne nahravat do audio stop coz je nejrozumnejsi cesta. Je to jen o tom jak je clovek narocny...

toxin
Příspěvky: 475
Registrován: 09 pro 2007 23:55

Příspěvek od toxin » 11 úno 2008 00:00

Souhlas ten FS má až neuvěřitlně dobrou cenu!Jasně zančka servis a asi i ta kvalita...

jinak co se ovladačů týká tak na stránkách výrobce to vypadá fakt bledě!
http://support.fujitsu-siemens.com/com/ ... loads.html
Na XPéčka sou Drivery jen k desce na Vistu je všecko...
Šlo ti doufám o tohle ?

Jinak je dosto možný že ten símens fakt bude dobrej hovoří pro něj jednoznačně cena!

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 úno 2008 00:01

nunu : ale ako som spravne pochopil tak tu skor ide o MIDI a ten Q80 ako vravil pianoman asi pouzivat nebude, cize ak bude mat nejaky THRUbox a sequencer trebars Cubase tak to je to riesenie co hlada, alebo mi nieco uniklo?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 11 úno 2008 00:06

no a jaky je rozdil kdyz ti to hraje HW swkvencer nebo SW ???zadny.

Jeste jinak. Kdyz potrebuju aby syntak hral povicero nastroju, dejme tomu bici, piano, hammondy s leslie a smycce, tak to nemuzu prohnat jednim efektem protoze se z toho stane humus. Nejlip by bylo asi neco nahrat, ale mi se docela nechce -)))

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 11 úno 2008 00:10

nunu píše:no a jaky je rozdil kdyz ti to hraje HW swkvencer nebo SW ???zadny.
no pianoman uviedol ze ho asi pouzivat nebude.. na to som reagoval a nejaky SQ potrebuje...

a takto to mam na mysli, mimo to sa este pytal na USB lebo by to chcel prepojit s kompom( dufam ze to spravne stale chapem a nic mi neunika )

Obrázek

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 11 úno 2008 00:14

Aha, tak to jsem osel, v tom pripade je to naprosto jasne ze to nepotrebuje nijak resit. Sakra tak rychle neco nakreslit, smekam...

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 11 úno 2008 00:16

Problemy nastanou az kdyz po kazdem midi portu poleti 10 kanalu.

Odpovědět