Nechodi mi Yamaha sc2x+ Atari 1040st

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 23 lis 2007 21:40

poznam len jeden pripad, kedy MIDI/USB nechodi s Yamahou poriadne a to je MIDISPORT UNO od M-Audio. vraj za to moze genericky driver vo WINXP, ktory je k tomuto HW priradeny. vsetky M*Audio, ktore mali vlastne drivery a bolo nutne ich nainstalovat, bezia s Yamahou 100%

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 24 lis 2007 01:41

http://www.esi-pro.com/download.php?mod ... e=1&id=252

No zkus snad je to co potrebujes zadal jsem nazev kabelu do google a pridal "driver" no a tohle to na me po proklikacce vylezlo :)

holodroid
Příspěvky: 137
Registrován: 21 zář 2007 20:35

Příspěvek od holodroid » 24 lis 2007 17:04

ta elektronika je integrovaná vevnitř v tom usb konektoru...mám něco podobného jen jeěště o trochu levnější :) a chodí v pohodě navíc u toho tvého kabelu píšou že je typ plug nad play tudíž by neměl být problém chceš mi říct že když ho píchneš k pc tak je to neprosto mrtvej brouk nebo to vypíše takovu tu prasečinu typu zařízení nebylo nainstalováno a pravděpodobně nebude pracovat správně ?cd k tomu nedodávají z toho důvodu že by měl by měl fungovat sám o sobě nemáš domaještě nějáký jiný keyboard nebo midi zařízení které by jsi na tom kabel mohl otestovat ?

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 25 lis 2007 21:46

holodroid píše:ta elektronika je integrovaná vevnitř v tom usb konektoru...mám něco podobného jen jeěště o trochu levnější :) a chodí v pohodě navíc u toho tvého kabelu píšou že je typ plug nad play tudíž by neměl být problém chceš mi říct že když ho píchneš k pc tak je to neprosto mrtvej brouk nebo to vypíše takovu tu prasečinu typu zařízení nebylo nainstalováno a pravděpodobně nebude pracovat správně ?cd k tomu nedodávají z toho důvodu že by měl by měl fungovat sám o sobě nemáš domaještě nějáký jiný keyboard nebo midi zařízení které by jsi na tom kabel mohl otestovat ?
Mrtvej neni, jen to píš pořád : jedno ze zařízení USB připojených k tomuto počítači nepracuje správně a system Windows jej nerozpoznal.

zejtra dovalí kámoš ještě jednu mašinku od Yamahy, tak to skusíme propojit, ale mám strach, že když to bude stejnej výrobce, tak to nebude šlapat :(

Už začínám bejt bezradnej :cry:

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 lis 2007 21:51

ved si kup nejaky lacny usb midi interface, ja som kedysi davno mal Yamahu CS1x a ficala bez problemov na PC, ci uz cez USB Midi, alebo cez Gameport/MIDI kabel do zvukovej karty.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 25 lis 2007 22:03

myslim za ho ta odpoved potesila :DD
to je rada z nebes :D

"mam problemy s tim ze mi nejde usb midi interface"
"no ved si kup nejaky lacny usb midi interface"
"problem vyresen :DDD"

:-D

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 10:29

Ty nepotřebuješ drv pro yamahu !!! Potřebuješ drv pro ten kabel aby byl korektně zapsán v systému

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 10:35

Acid Punk píše:http://www.esi-pro.com/download.php?mod ... e=1&id=252

No zkus snad je to co potrebujes zadal jsem nazev kabelu do google a pridal "driver" no a tohle to na me po proklikacce vylezlo :)
Souhlas s Punkem :)
Myslím že tohle ten zakopanej pes .......
A na tu Yamau a nějaké drv zapomen ....
A na novej kabel se taky vyprdni - prece nepolezes pro jinej jen proto ze to momentalne nechodi ............ - jako nekteri tady kolegove :)

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 lis 2007 10:43

acid punk: pekne ukazujes kolko tu mas aliasov, pripomina mi to scenku zo South Parku ked si ten Cartman dal do okolo seba hracky a vsetky hovorili jeho hlasom aky je genialny...

Inak kabel je z mojho pohladu najjednoduchsie riesenie, 2xDIN do Gameportu stoji max. sto kacek a zase s MultiMidi USB interfacom za cca 1500 korun poriesis problemy na niekolko rokov.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 10:47

Poshook píše:poznam len jeden pripad, kedy MIDI/USB nechodi s Yamahou poriadne a to je MIDISPORT UNO od M-Audio. vraj za to moze genericky driver vo WINXP, ktory je k tomuto HW priradeny. vsetky M*Audio, ktore mali vlastne drivery a bolo nutne ich nainstalovat, bezia s Yamahou 100%
Nerozumim - nechodi s Yamahou - co ma znacka Yamaha spolecneho s midi protokolem 01 / hex tabulka ? co nejaka midi norma ? - jsou to jen data a je jim jedno zda to je Yamahák nebo Číňan - co leze na tom petikoliku? prevodnik je jen prostredek pro spojeni dat a je mu jedno zda tim budes ovladat treba svetla ........

Ano pokud je zarizeni primo spojeno usb/nastroj - usb/fotak,kamera,tv
Tak to je zase jina zahradka .........

Sakra lidi

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 lis 2007 10:52

demsky píše:acid punk: pekne ukazujes kolko tu mas aliasov, pripomina mi to scenku zo South Parku ked si ten Cartman dal do okolo seba hracky a vsetky hovorili jeho hlasom aky je genialny...

Inak kabel je z mojho pohladu najjednoduchsie riesenie, 2xDIN do Gameportu stoji max. sto kacek a zase s MultiMidi USB interfacom za cca 1500 korun poriesis problemy na niekolko rokov.
demsky: skus pouzit mozog... chalan MA usb midi interface od esi
neviem preco mu radis kupovat dalsi

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 10:53

demsky píše:acid punk: pekne ukazujes kolko tu mas aliasov, pripomina mi to scenku zo South Parku ked si ten Cartman dal do okolo seba hracky a vsetky hovorili jeho hlasom aky je genialny...

Inak kabel je z mojho pohladu najjednoduchsie riesenie, 2xDIN do Gameportu stoji max. sto kacek a zase s MultiMidi USB interfacom za cca 1500 korun poriesis problemy na niekolko rokov.

pri vsi ucte si myslim ze trochu prehanis


je potreba se naucit zprovoznit i více zarizeni na jednom pc - synchronizovat je navzajem - poprat se s tim - Je to naprosto jednoducha instalace - a pokud si clovek neni schopen i treba s pomoci zprovoznit
pripojeni pres usb ......... tak na sobe bude muset jeste maknout

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 26 lis 2007 11:08

no dobre tak sorry chlapi, uznavam ze mi v poslednej dobe nejako sibe :)

kexik: no tak potom asi ten ESI je na figu, ja mam M-Audio Midisport 4x4 USB a tiez som mal s nim problemy, podmienka je aj ze samotny software musi podporovat USB Midi interface, napriklad nejake starsie FL Studio mi neslo hoci mam original driver od vyrobcu. problem je v tom ze nestaci mat iba driver na korektnu USB Midi komunikaciu. v urcitych pripadoch je tam take zaskrtavanie na identifikaciu USB Midi.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 26 lis 2007 11:12

FL nespozna midi interface len vtedy, ak nie je zapojene/zapnute pred spustenim FL. inak nema ziadny problem s nicim. plna podpora midi kontroleru je tam minimalne od verzie 3.14, s pomerne luxusnym transformerom CC a velocity hodnot

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

:-)

Příspěvek od pavlii » 26 lis 2007 12:48

Nechci být za úplného pitomce, ale řada let práce s PC mě dostatečně vyškolila...... :D předpokládám, že na tom počítači, kde to hlásí špatnou funkci USB zařízení, jsou nainstalovaná Win XP? Mířím tím pouze tam, zdali jsou splněny všechny náležitosti pro "minimální systémovou konfiguraci".

P.

Odpovědět