Nechodi mi Yamaha sc2x+ Atari 1040st

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Nechodi mi Yamaha sc2x+ Atari 1040st

Příspěvek od kolmik » 22 lis 2007 16:55

Prosím o pomoc,
mám už dlouho synťák Yamaha sc2x a zatim jsem s ním dělal na Atari 1040st(CUBASE).
Ptopojení pětikolík pětikolík fungovalo báječně, ale začala zlobit myš, tak jsem se rozhodl, že přejdu na pc.
Pořídil jsem si midi kabel 2xpětikolík a usb ale bohužel to nešlape.(asi bude chyba v něm, protože nemá tu krabičku s ukazatelem proudu midi dat, je to jen holej kabel)
Na pc mám Reason a FL studio a chtěl bych ovládat jak zvuky z nich, tak nahrávat z synt.
Poradí někdo????

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 lis 2007 17:04

1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"
2. pouzi funkciu hledat
3. precitaj si manual k instalacii kabla (vidis v hardware devices usb midi device?)
4. otvor si midi settings v FL a skontroluj ci tam vidis onen usb midi device
ak nie, zopakuj bod 3, ak ano, musi klaves fungovat na ovladanie zvukov vo FL
5. ak chces triggerovat syntak notami z FL, musis pridat do projektu vo FL kanal midi out, v nom nastavit port, kanal, eventualne GM preset

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 22 lis 2007 17:29

este by som doplnil : SKONTROLUJ IN a OUT ..

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 22 lis 2007 17:33

kexik píše:1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"
... to uz jsem udelal.

Kolmiku, kdyz zakladas nove tema tak si rozmysli jak se bude jmenovat. Nadpis ***HELP*** asi tezko nekomu napovi o co se jedna. Nejsi prvni ani posledni komu to tu vysvetluju ale uz me to prestava bavit ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 22 lis 2007 18:17

safa píše:
kexik píše:1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"

Kolmiku, Nadpis ***HELP*** asi tezko nekomu napovi o co se jedna


to safa: pod nadpisem ***HELP*** je uvedeno, čeho se problém týká!
Omlouvám se, mohl jsem to nazvat jinak, ale ty si mi taky moc nepomohl.
Yamaha cs2x s Atari 1040st šlape parádně(až na tu myš)....potřebuju propojit synt. s PC nebo notebookem.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 22 lis 2007 18:49

smazáno uživatelem
Naposledy upravil(a) TAP dne 22 lis 2007 20:42, celkem upraveno 1 x.

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 22 lis 2007 19:09

to keksik: když připojim usb do pc hned to píše, že zařízení nebylo rozpoznáno, nebo nepracuje správně.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 lis 2007 19:11

TAP píše:
safa píše:
kexik píše:1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"
... to uz jsem udelal.

Kolmiku, kdyz zakladas nove tema tak si rozmysli jak se bude jmenovat. Nadpis ***HELP*** asi tezko nekomu napovi o co se jedna. Nejsi prvni ani posledni komu to tu vysvetluju ale uz me to prestava bavit ...
To není pěkné. Podívej se na jeho datum registrace (smazat pls)
Nerad bych spoustel dalsi vlnu flame, ale smazat Komika kvuli jeho vcerejsimu datumu registrace, to je dost nefer.

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 22 lis 2007 19:38

kexik píše:1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"
2. pouzi funkciu hledat
3. precitaj si manual k instalacii kabla (vidis v hardware devices usb midi device?)
4. otvor si midi settings v FL a skontroluj ci tam vidis onen usb midi device
ak nie, zopakuj bod 3, ak ano, musi klaves fungovat na ovladanie zvukov vo FL
5. ak chces triggerovat syntak notami z FL, musis pridat do projektu vo FL kanal midi out, v nom nastavit port, kanal, eventualne GM preset
at´ to píchnu kamkoliv do usb, tak to píše, že zařízení nefunguje správně .... :(

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 lis 2007 19:52

kolmik píše:
kexik píše:1. premenuj topic na "Yamaha sc2x na PC"
2. pouzi funkciu hledat
3. precitaj si manual k instalacii kabla (vidis v hardware devices usb midi device?)
4. otvor si midi settings v FL a skontroluj ci tam vidis onen usb midi device
ak nie, zopakuj bod 3, ak ano, musi klaves fungovat na ovladanie zvukov vo FL
5. ak chces triggerovat syntak notami z FL, musis pridat do projektu vo FL kanal midi out, v nom nastavit port, kanal, eventualne GM preset
at´ to píchnu kamkoliv do usb, tak to píše, že zařízení nefunguje správně .... :(
Jo a nepomohlo by reinstalovat nebo nainstalovat drivery?

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 23 lis 2007 04:37

Acid Punk píše: Jo a nepomohlo by reinstalovat nebo nainstalovat drivery?
Tak sem si dneska stáhnul speciál driver pro win xp od yamahy a je tam i návod - " connect the USB connector of the computer to the USB TO HOST connector of the midi instrument with a standard USB cable. If your instrument has a HOST SELECT switch, set the switch to USB"


1.) ale já tam žádný USB nemám, je tam jenom TO HOST vstup ( malej osmikolík)

je nějakej kabel USB a tenhle osmikolík?(TO HOST) - hledal jsem ho na netu ale nikde nic. :x

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 lis 2007 09:50

na ten host konektor sa vyser, pouzi normalne midi diery, ako si to skusal predtym. tvoj problem ale je, ze to co nazyvas usb kabel, nema ovladace! dostal si ku kablu nejake cd s ovladacom? co je to za "kabel"? (znacka, typ)
ono ten "kabel" je v skutocnosti usb midi interface, obsahuje aktivnu elektroniku a bez ovladaca nefunguje

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 23 lis 2007 13:27

Musíš najít výrobce toho kabelu a od neho stáhnout ovladače
Ovládače od Yamahy ti nepomůžou za předpokladu že to není Yamahacký kabel - TO HOST byl do RS232 ky + existuje redukce tz. USB - RS232 - TO HOST

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 23 lis 2007 21:09

kexik píše:na ten host konektor sa vyser, pouzi normalne midi diery, ako si to skusal predtym. tvoj problem ale je, ze to co nazyvas usb kabel, nema ovladace! dostal si ku kablu nejake cd s ovladacom? co je to za "kabel"? (znacka, typ)
ono ten "kabel" je v skutocnosti usb midi interface, obsahuje aktivnu elektroniku a bez ovladaca nefunguje
No pravě, ten kabel je jenom kabel USB a dva pětikolíky, a je to bez jakékoliv elektroniky a ani žádnej instal. software s tím nedorazil. Koukal jsem na jiný kabely a je tam pocestě taková krabička s diodama, nebo s takovim válečkem(asi ten midi interface) a tadya vůbec nic...jen holej kabel. Takže jestli je to tim kabelem, tak sem vyhodil 1000 za h..no :x

Zkoušel jsem přeinstalovat i drivery speciál od Yamahy (2.2.1) ale píše to, že nahrazovaný software není lepší než stávající.

Přijde mi, že to vůbec nepozná ten synťák. Píše to na USB neznámý hardwere :?:

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 23 lis 2007 21:21


Odpovědět