Nechodi mi Yamaha sc2x+ Atari 1040st

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 26 lis 2007 13:51

synth_synth_synth_synth píše:Ty nepotřebuješ drv pro yamahu !!! Potřebuješ drv pro ten kabel aby byl korektně zapsán v systému
¨

Mno me to taky napadlo, ze vytrvale place na nepravem hrobe a urputne resi problem presne na opacne strane nez kde je :) ale nechtel jsem aby byl za blbce tak jsem se ho snazil navest :)

Mno mozna je problem uplne nekde jinde ale treba by instalace tech driveru pro kabel do zacatku pomohla :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 lis 2007 14:06

neviem co tu riesite do kola .. ale mam skusenost , ze ked sa s usb zariadenim nieco podgbe , tak treba preinstalovat windows ..

zasada plati .. napred nainstalovat driver , potom pripojit USB zariadenie ..

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 14:33

Pytkin píše:neviem co tu riesite do kola .. ale mam skusenost , ze ked sa s usb zariadenim nieco podgbe , tak treba preinstalovat windows ..

zasada plati .. napred nainstalovat driver , potom pripojit USB zariadenie ..
-stahnu si drv na nejake misto na HDD
-strcim usb kabel MIDIMATE do patricne zdirky - [glow=red]system zablabola nalezeni noveho HW[/glow]
- protoze ho samozrejme nenajde tak mu urcim cestu ke stazenemu drv - - u samotneho drv je soubor ktery obsahuje informace o danem HW a drv nainstaluje do systemu a priradi mu cectu k danemu HW / je to ukon natvrdo - proto neni zarukou ze bude vse koser/ - ve spravci zarizeni zkontrolujeme zda je vse v poradku - pokud ma HW konflikt s ovladacem/drv/ pak celou akci opakujeme - viz aktualizace ovladacu/drv/

myslim ze neni treba preinstalovat okna
jsou to porad jen 0 a 1 ky
kdybych mel preinstalovavat okna pri kazde takove blbosti tak nedelam nic jineho nez stale preinstalovavam :lol:

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Re: :-)

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 14:36

pavlii píše:Nechci být za úplného pitomce, ale řada let práce s PC mě dostatečně vyškolila...... :D předpokládám, že na tom počítači, kde to hlásí špatnou funkci USB zařízení, jsou nainstalovaná Win XP? Mířím tím pouze tam, zdali jsou splněny všechny náležitosti pro "minimální systémovou konfiguraci".

P.
pavli - myslim si ze ta zalezitost je mnohem jednodussi - hw -ova funkce samotneho USB bude v poradku - jde nam pouze o to nainstolovat patricny ovladac k patricnemu zarizeni - jinde problem nevidim :?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 26 lis 2007 14:36

synth^4 .. ja mam skusensot s USB, ze ked je to raz dojebane , tak uz sa to opravit neda ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 26 lis 2007 14:56

2synth: ano - situace bude úplně nejjednodušší, když se zjistí, že mládenec provozuje Win98 - ty nejsou pro daný HW kompatibilní, pokud jsem se v jeho popisu nijak nepřekouknul ;-) proto jsem se taky takhle zeptal...

P.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 26 lis 2007 16:08

pavlii - to máš pravdu ..... nebo win95 .......nějak jsem opoměl......souhlas...dík

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 26 lis 2007 17:21

mno i Win 3.11 mely s USB problem...

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 26 lis 2007 20:25

Tak jsem po víkendu dorazil(musel sem se jít z toho zlejt, páč mi už nějak hrabalo, jak sem hledal ten problém) a koukám, že je tady spousta odpovědí, za které děkuji.
Ale nelenil jsem a pokoušel jsem se to řešit, leč opět marně :x :x :x

1,)Driver pro kabel od MIDIMate se instaluje, až po tu sekci, kdy to chce připojit midi kabel se zařízením......připojuji, přepínám čudliky, mačkám i klávesy( aby to vysílalo sygnály) ale pořád nic. Je tam hláška: Plug your USB MIDI device and click yes. If you want to cancel the installation, clic no.......klikám yes a vždycky se to vrátí zpátky na tuhle hlášku.

2,) to pavlii : oper. system mám Win XP profesional (2002)
pc: AMD Athlon (tm) XP 1,16 GHz , 1,00 Gb RAM
zvuková karta integrovaná 5,1

3,) to 4xsynth: udělám všechno, jak si popsal a dojdu k bodu "system zablabola nalezeni noveho HW" ....to zýablábolá, ale přitom vyskočí ještě USB hláška, že připojené zařízení nebylo rozpoznáno, nebo nepracuje správně. Pak přes system se dostanu na harwere a na USB je neznámé zařízení. Když chci přeinstalovat drivery píše to, že " průvodce nenašel lépe vyhovující soft. než ten, co je již nainstalovaný.

4,) když připojim na USB třeba foťák, všechno šlape jak má

Tak nevim, asi votřu prach z kytáry, vytrhám pár parket a zahraju si u táboráku :x

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 01:37

jo to su tie problemy o ktorych pises .. USB je proste kokot .. zrovna som instaloval minuly tyzden jednu vistu .. nahodil som tam moj 1G USB kluc ..a vista napisala ze nevie rozoznat dake ID ci co .. dal som tam iny 1G kluc a ten ide .. samozrejme som s tym povodnym klucom nikdy nikde ziadne problemy nemal (ani vo viste) ..

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 27 lis 2007 07:51

to- kolmik


1) kroutit cudle a mackat klapky az potom co bude ovladac kotektne fungovat

2) foťák pracuje trochu jinak ....

3) podle toho co popisujes je zatim vše v pořádku - systém našel HW - sice nevi co to je ale to mu rekne inicializacni soubor v ovládačích /drv/

4) odstran nové zařízení ve správci
5) restartuj PC / převodník bude v USB portu
6) v okamžiku když bude chtít nainstalovat pro novej HW ovladač
tak najdi cestu ke tvému staženému ovladači
Bylo by vhodné kdyby se ti povedlo udělat Alt + PrintScreen a hodil to sem

Držím palce - to pořešíme :-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 lis 2007 09:26

Pytkin píše:jo to su tie problemy o ktorych pises .. USB je proste kokot .. zrovna som instaloval minuly tyzden jednu vistu .. nahodil som tam moj 1G USB kluc ..a vista napisala ze nevie rozoznat dake ID ci co .. dal som tam iny 1G kluc a ten ide .. samozrejme som s tym povodnym klucom nikdy nikde ziadne problemy nemal (ani vo viste) ..
pytkin: sorry za OT, ale neboli na kluci nejake drm chranene veci?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21270
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 10:54

kexik : nie .. driver na nvdia a driver na siet
a v mojej viste doma ten kluc normalne funguje .. nosim si na nom veci z prace domov ..

USB je jedna velka alchymia .. aspon z mojich skusenosti .. a ako som uz pisal .. ked sa tam raz daco dorbe , tak uz sa to neda opravit ..

kolmik
Příspěvky: 15
Registrován: 21 lis 2007 18:01

Příspěvek od kolmik » 27 lis 2007 16:36

synth_synth_synth_synth píše:to- kolmik


1) kroutit cudle a mackat klapky az potom co bude ovladac kotektne fungovat

2) foťák pracuje trochu jinak ....

3) podle toho co popisujes je zatim vše v pořádku - systém našel HW - sice nevi co to je ale to mu rekne inicializacni soubor v ovládačích /drv/

4) odstran nové zařízení ve správci
5) restartuj PC / převodník bude v USB portu
6) v okamžiku když bude chtít nainstalovat pro novej HW ovladač
tak najdi cestu ke tvému staženému ovladači
Bylo by vhodné kdyby se ti povedlo udělat Alt + PrintScreen a hodil to sem

Držím palce - to pořešíme :-)


Tak sem zase tam, kde sem byl:

bod 6 nenastane, pořád to je ten neznámej hardwere a ovladač to neinstaluje, skoušim to přes system a správce, ale je to pořád stejný.

Ten driver pro ten kabel je aplikace, která se naistaluje a hledá zařízení sama a jako driver nejde přiřadit.

Uživatelský avatar
synth_synth_synth_synth
Příspěvky: 261
Registrován: 07 pro 2006 15:22

Příspěvek od synth_synth_synth_synth » 28 lis 2007 09:53

Ok - je to soubor s priponou *.exe ? Instaluj jeste jednou aplikaci a podivej se do ktereho mista to instaluje ..... odkud jsi ?

Odpovědět