Porty v MIDI

Vše co se týka MIDI (mimo keyboardů)
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 14:58

excom : myslim ze to dokaze ist aj standalone .. ma to pamate na user patches .. tak to v opcodoch vzdy bolo .. ze si to programoval cez Pocitac .. Ale zasavoval si si nastavenia a tie si vedel vyvolat z panely .. kaskadovanie 6 kusov , na 1440 midi kanalov .. celkom slusny setup :)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 15:06

pytkin : tak to hej, mne zatial bude stacit 16 portov :) chcem cele studio zapojit paralelne..

este ma zaujima ked budem mat teoreticky 2x MS 8x8 a ten druhy zapojim do serie trebars do portu 8 na tom prvom MS8x8 tak potom tie zvysne porty musim volat ako MS8x8[port8]->druhy MS8x8[kde je zvysnych 7 portov].. neni tam potom cez tento jeden port priliz velky tok dat ak to leze cez tento port toho prveho MS8x8 ? (teda ak si porozumel co som teraz napisal lebo to znie clekom divoko tento moj opis :) )

preto ma prave napadla ta verzia 16x16 portoveho thru boxu
chcem mat totiz kazde midi zariadenie na jeden port plus k dispozicii vsetkych 16 channels na ten jeden midi device

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:16

Excom : Takto .. v prvom rade musis vediet co chces ..

Ak ti ide o to , ze chces to cele riadit z komputru .. Tak to neni problem .. zapojies 2 interfejsy do pocitaca a mas 16in/out portov ..
Ak ale hladas standalone midi ruter .. cize hociktory vstup chces poslat do hociktoreho vystupu , tak to musime zacat hladat v inych vodach .. ale asi aj o inych cenach budeme hovorit ..

samozrejme to co pises je zasadny problem .. na jeden port zapojit dalsiu matricu 8x8 .. to sa neda .. teda da ale presne tam bude ten problem , ze midi nebude stihat .. cez midi za sekundu prenesie 1000 eventov .. to je hrozne malo .. za 10 msec prenesies 10 eventov .. a su ludia co hovoria ze 10 msec latenciu pocuju ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 15:52


Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 15:53

pytkin : no tak to budem potrebovat casom zjavne to Studio 5.. Midisport 8x8 je nastastie standalone, ale mam uz viac ako 8 midi zariadeni.. z PC je to jasne, tam to narvem na USB a vylistuje sa mi 16 portov z dvoch MS8x8 ale to moc nechcem.. este to riesi mLan ale ta je tiez viazana na PC aj ked som niekde videl standalone server mLan sa mi zda( mozno kecam ale nieco take sa mi mari ).. zatial to skusim cez 8x8 a zvysne midi devices zavesim ako thru na nejake dalsi device, cize cez 1 port by mi isli max dve zariadenia midi aj ked to nie je vyhra ale napriklad take AN a DX 200 maju len 4 channels co je asi v pohode, prvu dam na 1-4 a druhu na 5-8 midi channel... tam by to si myslim malo este zvladat

na zaciatok to chcem mat ako studio bez PC, potom samozrejme to narvem na tie 2xi88x cez mLan.. to bude v pohode.. tam mam 2x18 channels audio plus tu XS ktora ma dalsich 16 channels audio.. ale mne ide hlavne o midi cez ktore ovladam zariadenia, audio stopy procesovat ma moc nerajcuju :) to chcem vsetko live nahravat do AW

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:04

excom : i ked nie som si isty , ci to znamena ze merger/ruter ide potom 16x16 .. neni to z toho uplne zrejme .. ale snad hej ..

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:05

Pytkin píše:EXCOM : VOILA ! kto hlada najde ! :)

http://www.motu.com/products/midi/mtpav_usb/net.html
oni maju nejake special prepojenie ked sa zapoja dve? cize vznikne 16in/16out ? dobre som pochopil?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

OT :)

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:07

ked pozeram na tvoj(6638) pocet prispevkov a na moj(663), tak som presne 10 rokov za opicami za tebou :D

END oF OT 8)

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:09

ma to tam nejaky klasicky serial port, mozno ked sa zparuju cez toto tak sa to chova ako 16x16.. ale MOZNO je silne slovo veru :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:11

excom : no studio 5 sa bude hlavne tazko zhanat a podpora bude problem .. mali sme Opcode 64XTC a tam uz ani na XP nebol driver .. firma je mrtef ..

to lepsi by bol ten MOTU .. co je aktualna predavana vec dnes ..

Nerozumiem ale preco nechces 2 interfejsy 8x8 ? co potrebujes s cim mergovat ?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:12

no tu je to dobre vidiet, ten serial je adat, ale je tam ten netvork tak zjavne cez ten sa paruje
Obrázek

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:15

pytkin : ako som pisal hore, chcel by som mat standalone cele studio bez PC.. cize zapnem a vsetko fici full hw ako za starych cias ale nechcem zapajat midi device do serie( jedine tie AN200 a DX200 kedze maju po 4 midi channels, tak to nebude vadit ).. chcel som mat co port to midi zariadenie..

ale v podstate mas pravdu ide to aj takto

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:22

excom : ten serial je ADAT SYNC .. nie ADAT :) ..

no len tieto interfejsy (opcode urcite) su vacsinou programovatelne len cez pocitac .. cize aby si si navolil ze chces tento keyboard poslat do tohto modulu , aj tak musis zapnut PC ..

toto motu je ale "Fully programmable from the front panel " .. cize to je to , co chces ..

Takze checkuj EBAY -> 2x MOTU MTP AV

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 09 pro 2007 16:29

pytkin : dik za support, ten motu sa mi dost paci

takze on by mal fungovat tak ze ked sa zparuje tak sa chova ako 16x16 ano?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 pro 2007 16:32

excom : no pisu to .. stiahni si s ich stranky manual a prestuduj ho .. tam to snad bude popisane .. potrbeujes aby sa interny router/merger rozsiril .. cize jeho matrica nebude 8x8 ale 16x16 .. snad to tak funguje ..

neviem ako to je potom s ovladanim .. ze na oboch mas displej, mozes vyvolavat presety (128 ! to sa ti zide) .. atd .. ale ked to oznacuju ako network , tak to snad maju vychytane a funguje to ..

Odpovědět