Čím nahrávat klavír?

Mikrofony a předzesilovače
Ivo
Moderátor

Re: Čím nahrávat klavír?

Příspěvek od Ivo »

Matucha, ale prosím tě opravdu myslíš že ty svedské (opravdu skvělé a levňoučké) mikrofony (na které se normálně čeká v řadě týdny i měsíce) jsem tady pracně dostal proto abych na tom pár korun vydělával ?? Beru je jako exoty a jsem z nich nadšený že za pár korun je možné dosáhnout opravdu skvělý zvuk, v podstatě na půl cesty k Schoepsům, neporovnatelné s běžnými číňany v podobné kategorii. Mám z toho radost že to pěkně zní a ten minimální rabat spolkne zhruba doprava. Vydělávám jinde ... kudlu klidně zavři ...

phancak

Příspěvek od phancak »

Ale zas tie C4 niesu az take zle pozrite na odkaz neznie to az tak strasne ci?
A bol by som rad keby ste mi poradili aj ohladom tej miestost aj metody snimania. Dakujem
Potesila by ma odpoved od Iva - mam snim dobre skusenosti :-)

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Matucha: Ked je rec o CM3, tak ja som sa o LineAudio prvy krat dozvedel prave od Teba na tomto fore (par rokov dozadu si to tusim niekde spomenul) a som Ti za to dodnes mimoriadne vdacny. Na Gearslutz by som na to zrejme samovolne nenatrafil. Neviem, preco by malo komukolvek vadit, ze Ivo tieto mikrofony odporuca a sucasne ich spravil dostupnejsimi aj v nasich koncinach. Ja som na LineAudia cakal v poradovniku takmer 3 mesiace a kupoval som to "kadejako poza bucky" po osobnej mailovej komunikacii (model OM1 dokonca v tom case este ani oficialne nebol v ponuke), takze mi pride super, ze ma LineAudio zastupenie uz aj na nasom trhu.

Tonysss

Příspěvek od Tonysss »

Nějak nechápu ty výlevy proti Ivovi, pokud mi někdo doporučí nadmíru fungující výrobek,plně k mému užitku a spokojenosti. A ten výrobek mi současně i prodá s běžným nebo malým rabatem (nemá cenu řešit). Tak jsem tomu člověku vděčný. A nemám s tím problém.

Kudla v kapse se mi otvírá pokud nějaký "obchodník" za každou cenu tlačí totální šrot s 300% rabatem. V tom případě bych to chápal.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

někdy mám na ezone pocit, že v česku je k dostání jenom cca. 5 značek mikrofonů... ultra levné šunty a ultradrahé luxusy

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Kdyz uz jsme (tedy byli jste) u tech kudel: ja muzu na vyzkouseni zapujcit sE1A coz je realtivne levny true-condenser mikrofon, ktery na klavir vychazi mimoradne dobre, pripadne nove sE5 (nastupce puvodnich sE4). Pokud bychom se meli poohlizet po 5/8 elektretu ala CM3 tak prakticky stejne konstrukce je Beyerdynamic TG I53C. Vsechny jsou to mikrofony vice nez doporuceni hodne ve svych kategoriich.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Trošku si s klavírem tykám a do nahrávacích studií jsem už taky párkrát skočil na cigáro, já bych pianino nahrával jedním Rode NTK zepředu shora cca uprostřed asi 1,5m před a trochu nad výškou pianina a současně jednou tužkou Rode M3 úplně vpravo kolmo k přední horní rezonanční desce a jedním Sennheiser 906 placákem tentokrát vodorovně s deskou a úplně vlevo.

Nahrávat klavír z VST nebo samplerů a workstationů včetně Kurzweilu PC3K, kde dokonce klavír nebyl ani nijak špatnej, je těžký hřích i pro nevěřící. Přesně jak to bylo popsáno na předchozí straně, já k tomu dodám mé oblíbené přirovnání, protože je pravdivé: bylo by to úplně to samý, jako kdybyste chtěl po kytaristovi, aby si nahrál svýho vintage Fendera přes simulaci v Digitech XP nebo Boss GT nebo nějakým Zoomu, namísto vintage celolampy a tubescreameru z 70/80 let a pár mikrofonů. Myslím, že by vás hodně rychle poslal někam...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

OMG !!!! :shock: :shock: :shock:
Otazka znela - "Cim nahravat klavir?" a diskusia sa venuje mikrofonom... Kde sa tu vzali VST a keyboardy, a preco? :roll:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Lebo Centralni Mozek ..

jackies

Příspěvek od jackies »

MDudas píše:OMG !!!! :shock: :shock: :shock:
Otazka znela - "Cim nahravat klavir?" a diskusia sa venuje mikrofonom... Kde sa tu vzali VST a keyboardy, a preco? :roll:
Doplním ještě kde se tu vzalo pianino ? ;)
muzikant

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Nahravat klavir sa da mnohymi sposobmi, aj mnohymi typmi mikrofonov; zalezi od toho, co sa chce dosiahnut. Ja som nedavno pouzil napr. 4 mikraky. Z blizka par Schoeps MK21 asi 30cm od klavira rovnobezne s polo-otvorenym vekom klavira. Vid foto. Druhy par boli CM3, ktore brali ambientny zvuk. Tie boli asi 2,5m vysoko a zhruba 25cm od seba, v "ORTF" smerom dole (odfotene to nemam); nahraval sa totizto naraz klavir a dvoje husle. Zvukova ukazka dole.
IMG_8762.JPG
IMG_8764.JPG

countrymetalman

Příspěvek od countrymetalman »

Pytkin píše:Lebo Centralni Mozek ..
MDudas píše:OMG !!!! :shock: :shock: :shock:
Zdar, lebo druhý koment na prvé straně radí ty VST...

matucha

Příspěvek od matucha »

Hammond. Zkus mozna priste vetsi sirku toho "ORTF", MK21 jak jsou sirsi kardiody, tak v tom ortf znej uzsi. Ale samozrejme urcite furt dobre. Ty ukazce by asi prospelo trochu ubrat pasmo 500-1000hz a obcas tam vylejzaj i 200-300hz. Nic drastickyho, ale znelo by to otevrenejc a prijemnejc aspon na moje ucho.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

Matucha: Ono ten klavir tak basovo v skutocnosti neznel.... ale dostal som prikazom :) zdvihnut prave to pasmo okolo 400Hz, aby znela nahravka plnsie. Na vysledku sa to prejavilo presne ako popisujes, naviac sa zvyraznil hluk sustain pedalu. Podla mna su v tej nahravke este aj ine neduhy. Tak ale spokojnost klientov je prvorada :)

Teraz v poslednej dobe trochu experimentujem s ambientnym parom gulovych mikrofonov s "Jecklinovym diskom" plus kontaktny par podobne ako v predoslej nahravke. Dava to super priestorovu informaciu, ale je tazke to sfazovat a treba mat fakt studio s perfektnou akustikou (co ja celkom aj mam). Az budem mat nejake uspokojive vysledky, tak sem pastnem ukazky. Mam ale teraz "nepojazdny" klavir, lebo som dal menit dve oktavy strun a zhruba 6 tyzdnov trva, nez sa to usadi a moze sa finalne naladit.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslím že omni by na klavír mohly znít fajn. Když už máš Schoepsy, doporučuju popřemýšlet o přikoupení MK2 kapsulí ... ty pro mě osobně znějí ze všech Schoepsů nejpřirozeněji

Odpovědět