DIY preamp + prvni zvukove ukazky klonu SSL

Mikrofony a předzesilovače
Odpovědět
fova

Příspěvek od fova »

5000 je dost malo, za tak dobry preamp. 10000 by byla podle me adekvatni cena.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

10 tisíc by byla adekvátní cena za verzi s Nunuovými tisky (měly by mít hlavně lepší odstup signál/šum) a s plným komfortem (včetně přepínání fáze). A krom toho by to byla motivace :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

fova

Příspěvek od fova »

A za takovou cenu bys mi ho udelal?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Když mi dá Nunu dobrou cenu na tisky (a hlavně je vůbec prodá - ale proč by neprodal, když tu zveřejnil výkresy), tak jo :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Fiha no tak dik ze jste tu cenu vytlacili tak vysoko :)

Ale za ty 3 tisic bych jen to zakladni bral :)
a kolik by sis uctoval za motivaci? :)

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Mimochodem, ze by se blyskalo na dalsi hromadnou akci electrozone?
"Udelame si SSL preampy!"

Narozdil od podobne neuspesne akce s mikrofony.. uz tady snad vsichni zucastneni slyseli jak pekne to zni :)
viz: http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... hlight=ssl

nunu

Příspěvek od nunu »

hahahahaha, za trojku nekoupis ani vsecky potrebne veci...Jenom slusna krabice stoji pres tri litry...A ta moje hracky bude troufam si rict jeste lepsi, zvuk by mel byt pevnejsi,rozlisenenjsi a detailnejsi s vice nuancema.

Az to bude,mam prislibene srovnani na jeste kvalitativne lepsim aparatku nez je tady tech par ukazek.

Otazkou je kdy,zaklad mi tady lezi doma,ale jsem nemocny,jeste nejaky cas budu a nechodim do prace,takze nemam pristup k mericimu vybaveni.

A nemam ani ty that obvody ktere bych tam rad pouzil.Proc? Protoze jsou papirove velice dobre.A proc nejsou k sehnani ? Protoze se nedavaji do komercnich sracek.Podobna situace jako ty tranzistpry MAT v tom SSL.Kazdopadne bych to chtel mit trosku jinak nez ma TUDY aby to byl takovy preamp na dlouho...

nunu

Příspěvek od nunu »

Kazdopadne ja po zadne hromadne akci netouzim,ja si to jsem schopny udelat i v jednom kuse.Malokdo z vas si dokaze predstavit kolik je to prace,penez a kresleni kdyz se ma neco dotahnout do slusne podoby i zvenci...A abych delal jakekoliv diry pilnikem a vrtackou,na to jsem uz moc stary,hodne liny a hlavne drahy -)))))))

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Nunu, za trojku by byly jen oživené moduly s trafíčkem. Konektory, vypínače a krabici už by si musel dodělat sám.

Já bych rád aspoň jednu Tvou verzi postavil - dost mě to zajímá. Jen nevím, jestli ty lepší parametry a NUNUance :) nezničí to kouzlo SSL.
Přecejen, to že je něco technicky dokonalé, neznamená, že to i bude hrát.
Tys vlastně ten tisk navrhl tak, že ty původní brouky už v tom nejdou použít...

Já bych chtěl hlavně vylepšit ten zdroj. Ty ukázky jsou dělány na SSL s tím zdrojem, co navrhl tvůrce toho projektu. Chtěl bych tam dát zdroj s LMkama a a phantom plných 48V (samostatné vinutí trafáku) - ten původní dává 44V a např pro mikrofony sE je to minimum (nicméně VTB1 snad dává ještě míň)

nunu

Příspěvek od nunu »

Neboj se ze by to znicilo kouzlo SSL,to kouzlo mu zustane,maximalne se posune jinym smerem.Nebo se jeste zvetsi. Setkavam se s tim docela dost v hifi,verim ze jdu spravnym smerem.Nehonim se za tecnicky dokonalyma cislama,jenze ony mnohdy maji smysl.Kdyz asi pominu booster pro kytaristy -)))

Nevidim sebemensi duvod aby sis ho nepostavil,stejne s nim nejdriv prijdu k tobe kde je postavime vedle sebe a uvidime co s tim a jak dal.Je jasne ze desek si necham vyrobit povicero pro pripadne zajemce,ale to je jeste daleko.Nejdriv si musim byt jisty ze je to hodne dobre (lepsi nez mas nyni ty) a ze se oplati do toho investovat.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

No to jsem zvedav :) tak zatim si ramcove rezervuju 3 tisice ktere ted musim mit k dispozici a nesmim je v nicem utopit. Kdyz by se to pohlo dejte vedet.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Mám vyvrtaný jeden tisk a další dva v šuplíku čekají na vrtání. Objednám součástky na 3 kousky a začnu to postupně dávat dohromady. Ale ještě chci vyladit zdroj, což asi nějakou chvilku zabere.

Kdo bude mít zájem o oživenou stavebnici té základní verze, tak 3 časem budou. Zatím eviduji Vaška, Acid Punka a Fovu (pokud budou chtít tu první verzi - na které byly dělány ukázky).
U Fovy tedy počítám, že bych to osazoval i do krabice se vším všudy.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Tudy píše:Mám vyvrtaný jeden tisk a další dva v šuplíku čekají na vrtání. Objednám součástky na 3 kousky a začnu to postupně dávat dohromady. Ale ještě chci vyladit zdroj, což asi nějakou chvilku zabere.

Kdo bude mít zájem o oživenou stavebnici té základní verze, tak 3 časem budou. Zatím eviduji Vaška, Acid Punka a Fovu (pokud budou chtít tu první verzi - na které byly dělány ukázky).
U Fovy tedy počítám, že bych to osazoval i do krabice se vším všudy.
Mam to brat tak, ze je to zavazna nebo zatim nezavazna obednavka?

Co vsechno vlastne patri (a hlavne co nepatri) do te zakladni ozivene verze (fotky by byly?).

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Acid Punk:

oživená stavebnice bude obsahovat:
1) osazená oživená deska samotného preampu s potenciometrem
2) osazená oživená deska zdroje
3) toroidní stíněný síťový transformátor

nebude obsahovat:
krabici se všemi otvory, konektory, vnitřní kabeláží, vypínači (síťový a zapínání phantomu), pojistkovým pouzdrem s pojistkou a síťovým kabelem.
Cena 3tis je zatím orientační a bude se odvíjet od aktuálních cen součástek a případných požadavků na komfort.
Objednávka závazná není

Kucí to dnes ráno fotili zevnitř, tak snad sem někdo nahodí fotečku :)

parek

Příspěvek od parek »

bohuzel jsem zapomnel ctecku karet v praze, takze svoje fotky zatim nedostanu z mobilu, ale safa ma stejne lepsi fotak, tak sem davam ty jeho :P

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Odpovědět