Hromadná akce EZONE na nákup mikrofonů značky EZONE z Číny

Mikrofony a předzesilovače
Zamčeno
Shodan

Příspěvek od Shodan »

fova: Já MOŽNÁ taky, ale to jen v případě, že je ten majk fakt totálně BOŽÍ a to jaksi nemám jak zjistit. Demo, demo, demo...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Martin

Příspěvek od Martin »

fakt totálně Boží opravdu není a to není ani U87.
Je hezkej na pohled , hezkej na dotek :) , dílensky stejně dobře udělanej jako Shure KSM32, zvukově by člověk zařadil někde do kategorie KSM , TLM,

bohužel demo v nejbližší době nebudu dělat , protože nejsem jeho majitel.
ale snad do 3-4 tydnů se mi podaří udělat demo na ak.kytaru (319,U87 a eZone007)

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Martin: však jsem to myslel relativně - ne že chci za 3 tácy nej majk na světě :wink:
Demíčko by bylo moc fajn, ještě bys do toho mohl v nějakou nestřeženou chvíli zkusit něco "zabékat" :D
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

fova

Příspěvek od fova »

Shodan píše:fova: Já MOŽNÁ taky, ale to jen v případě, že je ten majk fakt totálně BOŽÍ a to jaksi nemám jak zjistit. Demo, demo, demo...
Ja osobne rozhodne necekam ze bude "totalne Bozi". Za ty penize totiz dost dobre nejde vyrobit vysoce kvalitni mikrofon. Ocekavam od toho zajimavy zvuk, ktery pujde pouzit na urcite vokaly a urcite nastroje. Mel by to byt dalsi stereo parecek k mym mikrofonum, ktery sem tam vyuziju.
Radsi cekej ze to bude horsi, aby te to pak treba prijemne prekvapilo.
Ta cena je tak nizka, ze jsem ochoten to risknout.

Navic ukazky jsou docela zavadejici. S Martinovym hlasem to muze znit skvele, ale na tvuj to nemusi sednout. Jemu se podari udelat slusnou nahravku kytary a s tvou kytarou tam muzou byt neprijemne vysky, atd.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Martin píše:Co se týká dovozu a komunikace s činou , tam není problém.
Nebudu prozrazovat cestu , kterou to půjde.
A nechci kazit kšefty spoluuživatelům tohoto fóra , kteří jsou současně zástupci prodejen se studiovou technikou.
... to se klidne pochlub, tady si stejne vsichni vsechno vozej z ciziny.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

nunu

Příspěvek od nunu »

Mohl by mi nekdo srovnat ty cinany s BETA SM58A ???Planuju neco poridit ,neni to pro mne zadna priorita,ale zase jak jsem se docetl o tech trech mic od uliho,za ty prachy se s nema da delat ledacos,treba je vzit nekde kde potom nebude nikdo brecet ze spadly do piva nebo na nej nekdo slapnul...

peteness

Příspěvek od peteness »

Martin: jeden eZone mikrak vezmu at netrham partu, libi se mi ten navrh, ale to je zatim hodne daleko do 50-ti ze jo?

Martin

Příspěvek od Martin »

nunu : poslal jsem ti odkaz ,
tady prosím řešme pouze kopie drahých velkomembránových , kondenzátorových mikráků. Díky

fova: presně tak, souhlasím s tím co píšeš, tak to funguje u číňanů

rozhodně nečekejte, že za 3000 dostanete Boží mikrofon , nebo který bude univerzální na všechno jako U87.
rozhodně to bude ale mikrofon kvalitní , který bude na určité aplikace výjimečný a možná "nedostižný".
Nahrával jsem s ním el.-ak. kytaru Guild a Taylor přes Goldmike, nahrávky dopadly stejně dobře jako s U87, nemohli jsme se shodnout , které tracky použijeme. Charakterově nepatrně něžnější , jako by tvrdému Guildu přidal trochu mahagonu.
Tak jsme se dohodli že použijeme kombinaci tracku.

Ale vemte v úvahu - mít ve svém studiu vystavený (v podstatě neustále - protože není hlídat a šetřit takto levný mic ) a připravený k nahrávání mikrofon tohoto zajímavého tvaru s nápisem eZone , který vypadá jako BLUE za 2000Eur :)
Jen pro tu srandu to stojí , ne?
Obrázek

Martin

Příspěvek od Martin »

Chtěl bych říct , že rozhodně nejsem zastánce a propagátor těchto číňanů !

Jakmile to u mě jen trochu šlo , tak jsem hned měnil kopie čínských sm57 a sm58 za Originál SHURE SM57 a SM58.
Rozdíl ve zvuku byl nepatrný , rozdíl v použitelnosti větší , ale ten pocit , že mám originál SHURE 57,58 a KSM32 byl pro mě důležitý.

U těchto velkomembránových je to ale trochu jinak.
Rád bych tuto záměnu vyřešil i u velko-membránových , ale obávám se , že poctivou prací se v ČR na dvě U87 a na dvě C12 těžko dostanu :(

Myslím, že tahle cesta kopírování velkomembránových je na počátku a nelze hovořit o kopírování 1:1 , v podstatě vznikají další a další typy mikráků , jákési klony za desetinu ceny slavných modelů, kterým chybí ještě malý krůček k identickému zvuku originálu.
Až vzroste platební síla a začnou čiňani dělat opravdu kopie 1:1 za třetinu ceny , tak to teprve bude problém a velký průser.

To si pak budeme kupovat Neumannny místo Neumannů a Blooe místo Blue atd.

Zmizí veškeré tohle dobrodružství a honba na mikráky specifických tvarů a barev zvuku .

Takže využijte tuhle jedinečnou šanci a "pojďte s námi do pohádky...." pojďte vstříc k limitované sérii 50ks mikrofonů věhlasné značky:

!!!!EZONE Platinum Edition 2007!!!!

:shock:

jehlar

Příspěvek od jehlar »

Jak je to s akustickým tlakem - baví mě velkomembránové koďany na snímání kytarových aparátů na live akcích - dnes nejčastěji používám Audixy cx111 a cx112 - a levnější kvalitní mic bych bral, třeba klidně i 5-6 kousků.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Tož mě ten mikrák začíná zajímat také čím dál víc. tak aspoň jakou to má směrovou charakteristiku.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

tony9: cardioid, omni a figure8 - přepínatelný čudlíkem

http://alctron.en.alibaba.com/offerdeta ... phone.html

deep

Příspěvek od deep »

beru 2 kousky, kolik nam to jeste zbejva?
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

tony9

Příspěvek od tony9 »

Já beru taky 2 kousky.

fova

Příspěvek od fova »

Prozatimni potencionalni zajemci. Vsichni se nevyjadrili uplne zavazne, ale jen pro predstavu:

Martin - 3x
Shodan - 2x
Lottewerther - 2x
Poshook - 1x
Macceba - 1x
Fova - 2x
Peteness - 1x
Jehlar - 6x
Deep - 2x
Tony9 - 2x

Celkem - 22x

Tak kdo dalsi?
A co vy, co mate jen jeden, nechcete stereo par? ;-)

Martine neprejmenujes to tema na "Hromadna akce na nakup mikrofonu z Ciny"?

Zamčeno