Jak to všechno zapojit ?

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Stan »

Audient je znamy tim ze cpe do vsech svych produktu preampy co dava do svych mixaznich pultu, ale nevim jestli je to tak i u nejnizsi rady, pokud ano tak koupi 73 Jr nic neziskas, jedine to ze 73 ma v napisu "vintage" (ma prepinac impedance) takze bude mit moznost nejakeho specifickeho zabarveni, jestli to nutne potrebujes je na tobe. Ale to je muj osobni nazor, treba se ti bude hodit. Ale pockej si na nazory ostatnich, hracek neni nikdy dost ;)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2083
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od PELF »

IvanB: ještě jsi nám neprozradil, co chceš do toho preampu připojovat za mikrofon?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB »

Prozradil :wink:
IvanB píše:
21 dub 2018 07:58
...mic (btw. Oktava mk319)

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 2083
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od PELF »

Aha..přehlédl jsem.. a nepřemýšlel jsi i o jiném mikrofonu?

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB »

No konečne som našiel mikrofón, s ktorým som spokojný, takže vzdával by som sa ho asi iba s ťažkým srdcom... Bol to síce bazarový kus, ale nepredpokladám, že by bol nejak modnutý, čoho výsledok by bolo nedostatočné vybudenie. Skôr uvažujem o posune v zmysle interface/preamp, ale ďalší level kompletných riešení (RME, UA...) mi vychádza už finančne niekoľkonásobne viac ako táto stredná trieda zvukoviek. Mám už aj podozrenie na zlý preamp v tom Audiente, ale skôr je to asi OK, proste možno low end... Btw. nejaký spôsob ako preveriť funkčnosť toho preampu v domácich podmienkach existuje? Včera som testol 2 dynamické miky (Shure PG48 a LD Systems D1057) a gain knob pri hovorenom slove (cca 5-10cm od miku) musel ísť znova min. na 8-9 dielik na stupnici z 10, aby som na metri v DAWe dostal aspoň na tých cca -16db. Či je to OK, neviem posúdiť, pri dynamických možno áno. Ešte skúsim môj starý RhSound HSMC001, uvidíme, ale aby sme sa rozumeli - ja nemám až tak veľa skúseností so zvukovkami (rozumej non-profi zvukoviek do domácoch štúdií) , takže možno je na nich naozaj potrebné ísť s gainom niekedy až na hranu.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Stan »

koukas spravne na vstupni urovne nebo koukas na stereo vystup? Co ti ukazuji metry na zvukovce?

https://support.audient.com/hc/en-us/ar ... ut-levels-

pises ze nemas zkusenosti s non-profi zvukovkami, takze mas zkusenosti se semi-profi a profi?

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB »

Riadim sa tým, čo mi ukazuje DAW (Cubase) na na Stereo výstupe (pri šavli na 0), však predsa tam si potrebujem odkontrolovať istú uroveň, či?

:) no so semi-profi a profi už vôbec žiadne...

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 2523
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od Stan »

Rid se tim co ti ukazuji metry na zvukovce protoze to je mereni primeho vstupniho signalu. Jak zjistit silu vstupniho signalu je v odkazu a pak dej vedet. Pokud ti bude signal na zvukovce ukazovat silnejsi signal nez v DAW pak je neco spatne nastavene v DAW a chyba nebude v preampech.

EDIT: muzes poslat screenshot obrazovky s mixpultem Cubase? Jinak Master je stereo na ten se vykasli tam se mono signal rozdeli 50/50, ty nahravas MONO signal, takze doufam ze nahravas na MONO stopu. Pro lepsi pochopeni proc se rozdeli mrkni na Panning Law na mych strankach a klidne si precti i Gain Staging pokud se ti bude chtit.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB »

Sorry, zle som to napísal - sledujem meter na mono vstupe audio tracku s mikrofónom (samozrejme mono :)). Zajtra-pozajtra si chcem nejaké vokály nahrať, tak potom to celé checknem (neviem to pozrieť doma, spevy nahrávam v improvizovanom štúdiu na chalupe...)

Ďakujem za pomoc.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3584
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od MDudas »

IvanB píše:
24 dub 2018 08:09
Mám už aj podozrenie na zlý preamp v tom Audiente, ale skôr je to asi OK, proste možno low end...
Ivan, ze uz si zistil, ze iD4 nema tie "studio quality" prevodniky, o ktorych tak radi vsade pisu. Ci to nahodou nebude tym.
IvanB píše:
24 dub 2018 08:09
a gain knob pri hovorenom slove (cca 5-10cm od miku) musel ísť znova min. na 8-9 dielik na stupnici z 10, aby som na metri v DAWe dostal aspoň na tých cca -16db.
Ved som Ti to uz niekde pisal - ked nevies, ci je skala na tocitkach linearna alebo logaritmicka, nema vyznam sa cudovat. Na logaritmickej skale - co dielik, to 6dB.

Ak ked hladas priciny, tak:
Stan píše:
24 dub 2018 10:40
Rid se tim co ti ukazuji metry na zvukovce protoze to je mereni primeho vstupniho signalu.

Uživatelský avatar
IvanB
Příspěvky: 463
Registrován: 19 úno 2017 21:18

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od IvanB »

MDudas,
- mi je jasné, že to nie sú "studio quality" prevodníky (ale bavíme sa o preampoch, nie o prevodníkoch, to asi nebude jedno a to isté :wink: ), ja nepracujem na úrovni profi štúdia, takže som vedel do čoho idem, keď som iD4 kupoval , s kvalitou zvuku som spokojný, ide mi len o to dostatočné zosilenie.

- "ci je skala na tocitkach linearna alebo logaritmicka..." - je logaritmická, včera som dal o tom pokec s jedným zo supportu Audientu, takže bude to asi bežné správanie týchto typov preampov, a v tejto cenovke...

No nič, budem musieť nejak zapracovať na konštelácii mic-spev-gain knob, alebo doplniť, resp. vymenť HW...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 3584
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Jak to všechno zapojit ?

Příspěvek od MDudas »

Jasne ze pre-amp je nieco ine. Ja prave vychadzam z toho, ze tie pre-ampy su pro-quality, ale prevodniky nie. Skusal si tie prevodniky aj na niecom inom, nez na mikrofone ?
Co je vlastne jadro problemu ? Slabe zosilenie ? Ved mozes potocit na 9,5. Alebo skreslenie? Alebo sum ?
Robilo to aj tymi druhymi mikrakmi, co si skusal ? (PG48 som mal doma, a tiez ma slabsi signal)

Odpovědět