Kvalitní (lampový) univerzální přezesilovač (DI-Box)

Mikrofony a předzesilovače
delay

Příspěvek od delay »

Kexik:
Já jsem zatím na 80% rozhodnutej pro Studio Projects, maj skvělý reference na zahraničních WEBECH, hlavně v porovnání s ART (který prý šumí). SPčka jsou prej brilatní v bezšumovosti... kromě totálně vyhulený lampy samozřejmě. O BEHRINGERECH bych tady ani nemluvil....
Navíc SP z toho obrázku nevypádá nijak zvláš? vábně, ale prý tam, jak je to vyděrovaný "V" asi VALVE, tak tam svítí lampa, a jinak to celý svítí fialově. Takže to může bejt nádhera...
krom toho je to celkem neobjemný, takže se to dá vpohodě přenášet.
Uvažuji zatím o koupi 1ks... pak kdyžtak dokoupím.
Tady je recenze MUSIC STORE:
http://www.music-store.cz/testy2.asp?ID=702

Tudy

Příspěvek od Tudy »

delay píše:A má ten BEHRINGER jak vstup a výstup XLR tak JACK?
Ano, obojí.
Lampa tam samozřejmě je a za ty prachy je to super. Krom toho je to dost bytelná konstrukce a nemám strach to mít na koncertě na zemi vedle podlahového multiefektu

Ale jestli máš víc zla?áků, tak pořiď něco lepčejšího. Pro mě byl každopádně MIC100 dost velký skok v kvalitě oproti integrovaným předzesilovačům v UliMixu (a koupil jsem ho z druhé ruky za litr :) )

kexik

Příspěvek od kexik »

Tudy píše:
delay píše:A má ten BEHRINGER jak vstup a výstup XLR tak JACK?
Ano, obojí.
Lampa tam samozřejmě je a za ty prachy je to super. Krom toho je to dost bytelná konstrukce a nemám strach to mít na koncertě na zemi vedle podlahového multiefektu

Ale jestli máš víc zla?áků, tak pořiď něco lepčejšího. Pro mě byl každopádně MIC100 dost velký skok v kvalitě oproti integrovaným předzesilovačům v UliMixu (a koupil jsem ho z druhé ruky za litr :) )
a este sa da dalej vylepsovat (vymenit OZ, vymenit vazbove kondiky, zdroj atd) :)
za liter brat okamzite, pri novom by som sa uz ale skrabkal na hlave ci to nie su vyhodene prachy... ale asi este stale nie

delay

Příspěvek od delay »

Já už mám víceméně objednanej ten SP VTB-1.
Díky kluci...
Jestli někde narazím na MIC100 za litr, tak si ho koupím, už jen proto, abych ho porovnal s SP...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

delay: tak co, jakej je ten SP VTB-1?

delay

Příspěvek od delay »

"Best for the prize" řekl bych. Líbí se mi, že je tam možnost zesílení SolidState nebo tube saturace, dále také možnost regulace vstupu i výstupu (což třeba postrádá kamarád u DMP3 od M-Audio). Jinak jsem zkrze to nahrával napřímo hlavně basu, a tam používám zesílení SS. Nejlepší se mi zatím zdá být nastavení v rozmenzí 10 - 02 hodiny.
Další poznatek je také pozitivní:
Můj groovebox MP7 na analog out docela šumí... A? jsem používal preampy z mixu SoundCraft, nebo žádný, pořád to do zvukovky lezlo zašuměný (možná byla chyba v nesymetrických kabelech...). Každopádně prohnáním skrz VTB-1 je zvuk zcela bez šumu. Nechápu, ale jsem rád... :-).
Neměl jsem doposud možnost srovnat VTB-1 s kámošovým DMP3, takže o barvě zvuku si netroufám tvrdit pozitiva ani negativa, ale jinak mohu vřele doporučit.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

delay píše:To kexik:
Nějak tomu nerozumím, hášeš to všechno do jednoho pytle... i ART, který zjevně pochází z US a tady se neprodává porovnáváš s BEHRINGEREM...?
... vim ze otviram stary hroby, ale ART pochazi z USA asi tak jako Behringer z Nemecka.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

peteness

Příspěvek od peteness »

Presonus dela i jednokanal za 3000,-

Tube Pre

Cyril

Příspěvek od Cyril »

safa: ten muj A.R.T. SGX2000 Express je "Made in the USA".

fova

Příspěvek od fova »

Jsem rad, ze Delay je s tim VTB spokojeny.
O tomhle preampu se mi podarilo sehnat na forech a v testech jen pozitivni hodnoceni, takze do nej chci take jit. Toto je dalsi pozitivni ohlas.
DOufam, ze uz ho take brzy budu mit doma spolu s novou Esi Juli@ :-)

DMP3 bych IMO rekl, ze bude horsi.

macceba

Příspěvek od macceba »

Nazdárek, tak jsem objevil jednu úúúplně maličkou francouzskou firmičku co děla docela zajímavé věcičky. Tedy alespoň je celkem fajn její neotřelý přístup k věci a není to jen 156-tý klon neva atd.

http://www.alternatesoundings.fr/index.html

Tož jen tak pro zajímavost. :-)

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Prosim vas, vy tady srovnavate DMP3 s lampovyma preampama. Ale je DMP3 taky lampovej? Nikde jsem o tom nenasel ani carku. Dik za vysvetleni.

A jeste mam dotaz? Mate nekdo M-Audio FW1814? Myslite, ze ty 2 preampy, co to ma jsou lepsi nez preampy v Soundcraft Spirit FX8 (popr.SX) ? Pres co radsi nahravat?
Jsou ty z 1814ky srovnatelny s Audio Buddy nebo spis DMP3? (vsechno od M-Audia)
Diky.

fova

Příspěvek od fova »

DMP3 je tranzistorovy predzesilovac, VTB1 je hybrid lampa/tranzistor. Slusne tranzistorove reseni se da poridit vyrazne levneji, nez slusne lampove reseni.
Typickym prikladem tohoto prohlaseni jsou VTB1 a DMP3. VTB jsem mel nejakou dobu a zbavil jsem se ho :wink:
DMP3 je fajn preamp, ale zase nema ten lampovy charakter, coz muze cloveku chybet treba u vokalu. Podle me jsou kvalitni lampy az ve vyssich cenovych hladinach.
Na zbytek musi odpovedet nekdo jiny.

fova

Příspěvek od fova »

MIC100 je stejna kvalitativni uroven jako VTB1, mozna mirne lepsi.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

To jsou hodně odvážná tvrzení, když jsi neměl ani mic100 ani dmp3.

Odpovědět