Modifikace mikrofonu Behringer C2

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 18:05

greezmen: ak nemas viac penazi, kludne. mic100 je uplne ok. ak mas viac grosi, tak dmp3 od m-audia, ten je rovno stereo

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 18:11

ale skus najskor nesymetricky zapojit k fa101, prinajmensom zmizne sum, imho... ono, signal z nich lezie pri spravnom napajani mocny, netreba velky gain na preampe...

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 22 led 2007 18:27

kexik píše:greezmen: ak nemas viac penazi, kludne. mic100 je uplne ok. ak mas viac grosi, tak dmp3 od m-audia, ten je rovno stereo
Hm nevypada to zle ale teraz fakt nemam 6 litrov na preamp. co by si povedal Minimic800. Vypada dost hračkarsky sice ale keby ma aspon taku kvalitu ako MIC100 tak ite drobnosti navyše byneboli zle.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 led 2007 18:38

nepoznam... ale smrdi to, mic100 je aspon z poriadneho plechu :)
navyse ak mas stereo par, mali by byt tie preampy aspon rovnake, je velmi hlupe ked ti pri stereu sumi jeden kanal viac... byt tebou tak radsej setrim. potom je tu este audiobuddy od m-audia, ten je tiez stereo... ale dmp3 je tichsi a cistejsi

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2007 19:07

tak som konecne ten kram rozobral a pani, dalsi uliho SPINAVY TRIK:

C-2 NIE SU TRUE CONDENSER MIKROFONY

kapsla je cinsky backplate elektret, ko,kretne tento:
http://www.thomann.de/gb/the_tbone_em_900_kapsel.htm

dokaz je jednoduchy a padny, na kapsulu nejde ziadne ss napatie, je pripojena cez hnusny keramicky kondenzator 470pF
prvy rozumny mod ktory bude nasledovat je zlikvidovanie tohto a ostatnych keramik v zapojeni (dalsie su v lowcut filtri)... schema ktora tu bola spomenuta, je spravna, zhruba som ju overil...
este jedna vec: krytky kapsul maju znacku hypercardioid, taku charakteristiku ma aj kapsula samotna, uli z nej vyrobil kardioidu ciastocnym ucpanim noise cancelling otvorov, ktore privadzaju zvuk vo faze na zadnu stranu kapsuly a tym docieluju smerovost. ucpanie ma na starosti kus hnusnej ciernej umelej hmoty a trocha cierneho "molitanu". ked vsetok tento humus date dokelu, ziskate hyperkardioidu s PODSTATNE inym (imho lepsim) zvukom s menej agresivnymi vyskami.
casom sa snad zmozem na fotecky a ocakavajte dalsie informacie z pitvy :)

rastis
Příspěvky: 2884
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 04 dub 2007 19:24

A nejake C1 vylepsovaky sa nenajdu ? :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 dub 2007 19:31

rastis píše:A nejake C1 vylepsovaky sa nenajdu ? :)
velmi podobne... vymenit kriticky nekvalitne suciastky za lepsie, pripadne prekopat celu elektroniku. ale za zenit, ktory urcuje kvalita kapsle, sa nedostanes. c-1 by si zasluzila lepsie basy, a tie sa imho po zvacseni kapacit vazbovych kondikov dostavia... ale c1 nemam, takze sa tazko hovori.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 04 dub 2007 21:20

kexik píše:C-2 NIE SU TRUE CONDENSER MIKROFONY
... no Kexiku ... ty sis myslel ze za tu cenu to bude jinej kondik nez elektret ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 11:14

safa píše:
kexik píše:C-2 NIE SU TRUE CONDENSER MIKROFONY
... no Kexiku ... ty sis myslel ze za tu cenu to bude jinej kondik nez elektret ?
ja som nemysel, ja som si to precital na webe, na objednavke, a na obale mikrofonu, a tam vsade stalo true condenser.
nehovorim ze nie su hodne svojej ceny, ta kapsla nie je mimochodom za 7$ vobec zla, je imho lepsia ako slavny panasonic 60aw. ale ta elektronika vnutri je cisty masaker, to pojde cele prec...

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 05 dub 2007 11:43

kexik píše:
safa píše:
kexik píše:C-2 NIE SU TRUE CONDENSER MIKROFONY
... no Kexiku ... ty sis myslel ze za tu cenu to bude jinej kondik nez elektret ?
ja som nemysel, ja som si to precital na webe, na objednavke, a na obale mikrofonu, a tam vsade stalo true condenser.
nehovorim ze nie su hodne svojej ceny, ta kapsla nie je mimochodom za 7$ vobec zla, je imho lepsia ako slavny panasonic 60aw. ale ta elektronika vnutri je cisty masaker, to pojde cele prec...
Tak sprav aj fotodokumentáž aj z návodom čo začo vymeniť prosimťa nech už má tento dred aj šťavu a hned sa pustím do prerábky aj ja. :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 11:53

greezmen: je niekolko variant a levelov modu:
1: odsrobovat kapsulu, vytiahnut z nej pinzetou cierny plast a ciernu penu, zasrobovat nazad a skusit. to zvladnes hned, nie je velmi co pokazit a netreba vediet nic o elektrine. cely postup je vratny, ak ti nevyhovuje vysledok
2: rozobrat elektroniku, ponechat zapojenie a vymenit lacne a nekvalitne suciastky za lepsie. tyka sa hlavne vazboveho kondenzatora od kapsle k fet tranzistoru. to by mal zvladnut kazdy troska sikovnejsi amater, ktory vie spajkovat
3: kompletne prestavat elektroniku. to uz je na machra, kedze treba navrhnut zapojenie, plosnak, osadit, zmontovat...

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 05 dub 2007 11:58

kexik píše:greezmen: je niekolko variant a levelov modu:
1: odsrobovat kapsulu, vytiahnut z nej pinzetou cierny plast a ciernu penu, zasrobovat nazad a skusit. to zvladnes hned, nie je velmi co pokazit a netreba vediet nic o elektrine. cely postup je vratny, ak ti nevyhovuje vysledok
2: rozobrat elektroniku, ponechat zapojenie a vymenit lacne a nekvalitne suciastky za lepsie. tyka sa hlavne vazboveho kondenzatora od kapsle k fet tranzistoru. to by mal zvladnut kazdy troska sikovnejsi amater, ktory vie spajkovat
3: kompletne prestavat elektroniku. to uz je na machra, kedze treba navrhnut zapojenie, plosnak, osadit, zmontovat...
Kedze som elektrotechnik nemam problem. Dnes skočím prene a pustím sa donich. ten keramický kondík mám vymenit za foliak predpokladam?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 12:06

ano... najlepsia by bola polypropylenova wima (cervena) ale tu tam nenacpes. skus zohnat tie stare male rft polystyrenove valceky. inak lepsia hodnota bude 1n0/25V
tie dalsie kondy... zvaz, ci potrebujes lowpass filter a 10dB pad, ak nie, nacmaram ti, kde dat drotene prepojky a co vsetko vyhodit prec. to bude jednoduchsie ako blbnut s vymenou tych dalsich kondov. totiz napriklad, M1 vazbovy kodas pred vystupnym tranzistorom sluzi ako sucast filtracneho T clena v polohe lowcut, takze ho NEJDE jednoducho zvacsit, pokial ma byt lowcut funkcny, ovsem ak ho nezvacsis, v normalnej polohe bude zrat basy. tak si vyber

greezmen
Příspěvky: 417
Registrován: 19 pro 2006 17:32

Příspěvek od greezmen » 05 dub 2007 12:27

Kedže ich používam na live a v študiu ako overheady alebo na hajtku tak mi nevadí až tolko ten basový žrút skor ma zaujíma to vylepšenie výškového spektra odstránením toho molitano okolo kapsly. ved skúsim. Aj tak planujem do študia kupit SE3 a tieto nechám iba na lajvky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 12:41

upozornujem, ak si to prehliadol, ze ak das prec tu ciernotu, ziskas hyperkardioidy... to bude super na hajtku, ale ako overheady, neviem, neviem...

Odpovědět