Modifikace mikrofonu Behringer C2

Mikrofony a předzesilovače
Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 05 dub 2007 14:30

kexik píše:ja som nemysel, ja som si to precital na webe, na objednavke, a na obale mikrofonu, a tam vsade stalo true condenser.
... nechci se hadat ale to mi teda ukaz. Na webu jsem to nenasel (je tam jen "professional condenser microphones" bohuzel v cizine je dneska takova doba ze kdyz se nenapise true tak to je elektret - to je trend, to jsem nevymyslel ani ja ani Behringer, stejne to delaj i ostatni mid-lowend znacky).

Este se du podivat na krabici ... tak C-2 jsou vyprodany ale koukal jsem na krabici C-1 a C-3 a tam je "large dual-diaphragm condenser microphone" ... slovo TRUE nikde. ALe uznavam ze s vyrazem "large diaphragm" je to trochu nahnuty :? .
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 05 dub 2007 14:45

c1 a c3 neries, to pokial viem, su kondiky s externou polarizaciou...
co sa tyka zvratu true condenser, bol KEDYSI v uputavke na mikrofon na ich webe, zrejme odkedy to prasklo tak web prekopali... zabudli ovsem na cast specification v manuali ;)
takze, pozri manual, celkom dole, transducer type: true condenser 16mm
prefikanost je v tom, ze na pravdu prides az po rozobrati, cim stratis zaruku a moznost vratit vyrobok.
aby bolo jasno, mne na elektrete vadi jedina vec, a sice to, ze backplate sa vybija a za par rokov pojde z mikrofonu o dost slabsi signal... nejde o sum ani o skreslenie/spl, kedze tento elektret nema zabudovany FET trandas

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 21 dub 2007 14:03

tak tu je suborek s fotkami pitvy a komentarmi. mozno to niekomu pomoze sa zorientovat a neurobit zbytocne chyby pri rozoberani (ako ja, zmasakroval som na jednom kusku prepinac citlivosti a zotrel z tela vysokokvalitne propisotove popisky)
http://www.keepmyfile.com/download/100ff91555365
medzicasom som zrealizoval vymenu vazboveho kondika od kapsle za zvitkovy, a rozdiel urcite stoji za to...

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 21 dub 2007 20:45

hezka pitva ;-)
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Re: Modifikace mikrofonu Behringer C2

Příspěvek od cublay » 29 čer 2007 16:19

Ctirad píše:Náhodou jsem objevil tyhle stránky. Možná se to někomu bude hodit. http://www.xs4all.nl/~pa0nhc/Diversen/B ... cation.htm

Jsou tam i nějaký audio ukázky.
Protože ten odkaz už nefunguje, nevzpomene si někdo o co přibližně šlo? Diky

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 črc 2007 08:37

priblizne o to, co v tomto threade... vymena vazboveho kondika ako zaciatok, a kompletne prekopanie elektroniky (schoeps obvod) ako koniec

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 črc 2007 11:59

Scheops obvod? Kde?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 črc 2007 12:06

Ctirad píše:Scheops obvod? Kde?
kde co?
na prodigy chlapci vykoumali kombinaciu kapsle z c2 a schoeps generickeho zapojenia (2sk170 v kvazisymetrickom zapojeni + 2 emitorove sledovace na + a -)
ale presne si nepamatam co konkretne bolo na tom vymiznutom linku, je to stale dokolecka...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 02 črc 2007 12:22

To zapojení scheops je to co mě zajímá. Máš link?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 02 črc 2007 13:19

mam doma vyzalohovane linky z pocitaca vo francuzsku... musim pohladat, ale mam myslim aj gif so schemou. plosniak neni kriticky, je to extremne jednoduche a jeho vzhlad zavisi od konkretneho mikrofonu, miesto v chassis, napojenie na kapslu, atd...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 pro 2007 15:09

Pokročil jsi v tom modování nějak? Já jsem teď rozebral jednu ze svých B5 a uvnitř to vypadá skoro stejně včetně toho vazebního kondu keramikou. Myslím, ž enějakej modding by to mohl postrčit do hodně zajímavých parametrů, protože už takhle ten mikrofon nezní vůbec špatně.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 pro 2007 18:28

ani nie. zvacsenie vazbovych kapacit a vymena toho prveho kondika od kapsle za zvitkovy + odstranenie sraciek zpoza kapsle (cim sa ale zmeni c2 na hyperkardioidu). ten vazbovy kondas vymen urcite, to je banalita a dost pomoze.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 28 pro 2007 16:04

Kexiku, nemáš někde zaarchivovaný schéma těch C2? Původní odkaz už nefunguje a já bych si to chtěl porovnat s B5 co tu mám rozkreslenou.

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 29 pro 2007 12:12

-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 01 led 2008 14:10

Díky moc. Tak koukám, že B5 je zapojená úplně identicky (hodnoty součástek jsem neporovnával), ale má navíc napájení kapsle, které jsem nepochopil (nebo blbě obkreslil).

Odpovědět