Nedavno jsem koupil preamp VTB1 a k tomu vlastnim zvukovou kartu mam M-Audio fast track pro. Jako DAW pouzivam Cubase 5 a muj problem je nasledujici. Tvorim hudbu predevsim formou midi kontroleru a VST. Uz jsem si udelal par podkladu a s nima jsem spokojenej, ale ted bych k tomu rad nahral vokal a tady vznika muj problem. Mikrofon mam AKG perception 200. Zvukovku mam uplne stazenou, jen na VTB1 trochu posunu gain a Output level tak, az mi v Cubase kontrolka indikuje silu signalu ze neni v cervenem a nahravam.... Zvuk nezni nejak extra dobre ( cekal jsem, ze to bude lepsi ), nicmene kdyz to potom pustim spolecne s podkladem, tak je vokal totalne utopeny. Pokud ho pak zesilim v Cubase, tak uz zvuk praska a je to spatne.To se mi stavalo i pred tim, nez jsem koupil VTB1, takze jsem myslel, ze tim to vyresim, ze ten signal zesilim, ale to jsem myslel asi spatne protoze vysledek je podobny. Nevi nekdo kde bych mohl delat chybu? Jsem vicemene zacatecnik, takze mi mozna unikaji nejake zakladni veci, ale uz bych rad docilil nahrani nejakeho slusneho vokalu.

PREDEM DIKY