Testovaci mikrofon co nejlevneji

Mikrofony a předzesilovače
kexik

Příspěvek od kexik »

jindy2: tie 3band a 4band ekvalizer su parametricke, alebo maju pevne frekvencie? ak su pevne, je to nahovno. potrebujes dve parametricke pasma naladitelne na 50 a 130Hz
keitaro333: sklo je skoro 100% odrazive pre vsetky frekvencie. to ale neni tak zle ako ze sklene dvierka maju vsetky mozne sklony rezonovat na vsetkych moznych frekvenciach. na mojom obyvaku nemam dvere lebo tie co tu boli, mali sklenu vlozku, tak som ich vyvesil a dal do pivnice. bzukali aspon na 6 tich frekvenciach

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: tady jsou moznosti nastaveni:

Obrázek

Obrázek

pujde to? co tam kdyztak nastavit?

jde tam pridat nekolik tech EQ za sebou, tak snad by to nejak mohlo jit, ale ja nevim co tam kde nastavit...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Tady jsem nasel jak tam asi nastavit ten parametricky ekvalizer...ale nerozumim tomu. Poradite prosim nekdo?

Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

vsak zoberes mid1 a mid2 a nastavis ich na frekvencie tych hrbov a uberies tolko aby hrby zmizli. qcko (width) musi byt ale radovo na 1/5 oktavy podla tych grafov co si nameral...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jenomze ty parametry jako mid1 center frequency maji vymezena ty sva pasma, od 1000 Hz do 8000Hz...a stejne i kdyz ja vsechny hrby vymazu ekvalizerem, tak jak vim, ze nevymazavam uz neco co skutecne jde z repraku...
ja ty grafy co jsem meril mel nejak blbe nastaveny Start a End frequency...takze ted jsem to dal od 40Hz do 20000Hz...

podle toho jsem na tom jak? -

Obrázek

tohle uz vubec nejak nechapu, proc je to cim vys takovy clenity...

kexik

Příspěvek od kexik »

ta jama okolo 2k je problem s deliacou frekvenciou bedni. ten clenity vrch su odrazy. a ten hrebenovy filter celkom hore tam mas preto ze si zasa meral dve bedne naraz

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

problem s delici frekvenci bedny mam nejak resit? nevim presne co to je...
a odrazy mam/muzu nejak resit?
chtel bych aby ty grafy alespon trochu byly koser a daly se prezentovat, musim to nejak cele vyresit...

jo ja vzal zase dve naraz :oops: jo a mozna ze je tam uz nejaka blbost mnou nakroucena v tom ekvalizeru, jsem zapomnel ze je asi uz zapnutej, tak to zkusim kdyztak namerit znovu...

kexik

Příspěvek od kexik »

s deliacou frekvenciou mozes robit to ze fostexy predas a kupis si bedne co su vyrobene poriadne. ale moze to byt aj superpoziciou tych dvoch bedni, zmeraj fakt len jednu
tie odrazy tam budu vzdy, ale tyich mas fakt hodne. proti odrazom pomozu rockwoolove absorbery, na stredy a vysky stacia fakt tenke, 8-10cm. alebo nejaky auralex, ale to uz kostuje dake peniaze. treba to nainstalovat na steny a na strop v miestach kde sa priamo odraza zvuk z bedni (ked na tie miesta das zrkadlo, vidis v nom bednu, to je najjednoduchsi test ako ich najst

knobtweaker
Profesionál

Příspěvek od knobtweaker »

Ty jo tak já asi do tý MM1 půjdu, za ty prachy je dost síla , že je tam kalibrační křivka. U Behringeru neni, mam ho doma a žádnej měřící mikrofon v týdle cenový relaci neni dostatečně rovnej na seriozní měření. Navíc se od sebe jednotlivé kusy dost lišej.
Studiový a live zvukař
http://www.sound-engineer.cz

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

kexik: ja to zmerim znovu, tohle nebylo delany poradne

a kdyz merim jednu bednu, kam mam dat mikrofon a jak daleko?

kexik

Příspěvek od kexik »

mikrofon mas dat tam kde sedis. a namierit ho na sweet point bedne, ked ho nevies presne, tak dakam medzi basak a vyskac

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

jo, tak jsem to delal kdyz jsem zkousel merit jenom jednu, takze jsem to delal spravne...jenom jsem se chtel ujistit...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

tady je novej graf, separatne pravej a levej kanal:

Obrázek

kexik

Příspěvek od kexik »

to je hruza...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

je to nejaky divny...

pak jeste tohle, to je mozna lepsi:

Obrázek