U87 se netesi moc prizni jako vetsina soucasnejch Neumannu. Ale to je nutny brat s rezervou, je proste modni nadavat na moderni Neumanny. Takze casto lidi bez vlastniho nazoru zacnou vykrikovat U87 je nanic a tak

.
Mel jsem tu pucenou UMT70 a nebyt toho, ze mam par CMV563 a jednu UM57, ktery jsou variantama stejnyho zvuku, tak bych po nem urcite hned sahnul. Pak jsem mel tu cest s M300 tuzkama a ty sou taky pekny.
K tem ostatnim... M990 ma stejnou kapsli jako M930. Ta M930 je obdobou TLM103, bohuzel sem ji nemel moznost vyzkouset i kdyz se ji drzel v ruce (ten mikrak je extremne malej na velkomembranu, vypada jako model 1:2). Ale co sem z toho slysel treba overheady, tak se mi to cislo zarylo do hlavy... znelo to moc pekne hladce a detailne. Taky sem slysel porovnani tlm103, m930 a phantom c... z nichz ten phantom byl jednoznacne nejmin prijemnej a tlm103 vs m930 mi prislo prast jak uhod. No a vedle toho si postav armadu lidi, ktery rikaj jak je tlm103 hrozne vostra a M930 hladka a kulata. Nemas na vybranou a musis si udelat vlastn nazor tim, ze ten mikrak vyzkousis pripadne porovnas sam na svejch aplikacich.
M92.1 a UMT70 (MT71) sou postaveny na M7 kapsli. M92.1 ma lampovy telo s transformatorem. UMT70 a MT71 maj tranzistorovy beztransformatorovy telo. Me UMT70 prisla jako cistci CMV563.. a kdyz sem kdysi davno s nekym diskutoval o UM57 vs M92.1 a posilali sme si ukazky, tak to vypadalo na to, ze M92.1 je detailnejsi mikrak, otevrenejsi, ale zase ze nema takovou barvu.
No co mi pride ohledne gefellu dobry je, ze se nikdy nevezly na vlne nejakyho Hype a dlouhodobe je hlas "lidu z for" ceni jako hodne uzitecny pomocniky. Kde asi trochu kulhaj je pak uplnej hi-end... takze kdyz mas na mikrak $5-8000, tak koupis lip jinde nez u gefellu.