Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od delay » 11 srp 2010 11:13

Ja bych právě ALT 3/4 nechal pro sběrnici na nahravání, takaže bych výstupy ALT připojil na vstup zvukové karty, pro výstup ze zvukovky musíš použít jeden ze stereo vstupů, 5/6 nebo 7/8.

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 11 srp 2010 11:13

Pytkin píše:
alcoTN píše: a PC zapojim kde? myslim vstup a vystup? tak aby som pocul to co hra PC v reprakoch, a naopak aby som nahraval do PC len to co chcem. tzn ze ked pustim podklad z PC ten mi pojde len do sluchadiel pri nahravani do reprakov pri prehravani. a to co nahravam tak isto.
vystup z PC , do vstupov 7/8 ... to v kazdom rieseni .. ak by si hcel 4 vystupy , mozes pouzit aj 5/6 ..
do recordu ti pojdu AUXy oba .. MON a FX .. tymi si navolis , co ides nahravat ..
OK cize vystup zvukovky nedam do TAPE CD IN na mixe, ale dam to do 7/8IN, v 5/6 mam klaves. MIC ide do MIC mono vstupu. ale nerozumiem prosim ta este tejto vete:
do recordu ti pojdu AUXy oba .. MON a FX .. tymi si navolis , co ides nahravat ..
KORG PA3x PRO

charonme
Příspěvky: 1148
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od charonme » 11 srp 2010 11:14

Pytkin píše:radsej mu nerad , ked tomu nerozumies ..
ale no tak Pytkin :lol:

inak je tazke radit ked sa stale menia podmienky. Raz je tam naraz sluchatka a repraky, potom len sluchatka bez reprakov, najprv jeden mikrofon, potom dva atd...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2010 11:22

delay píše:Ja bych právě ALT 3/4 nechal pro sběrnici na nahravání, takaže bych výstupy ALT připojil na vstup zvukové karty, pro výstup ze zvukovky musíš použít jeden ze stereo vstupů, 5/6 nebo 7/8.
jo to je najlepsie riesenie .. to som navrhujem aj ja .. ale potom sa nezaobide bez dalsieho volume controlera ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 11 srp 2010 11:24

alcoTN píše: OK cize vystup zvukovky nedam do TAPE CD IN na mixe, ale dam to do 7/8IN, v 5/6 mam klaves. MIC ide do MIC mono vstupu. ale nerozumiem prosim ta este tejto vete:
do recordu ti pojdu AUXy oba .. MON a FX .. tymi si navolis , co ides nahravat ..
jasne .. cize vystup FX a MON das do vstupu zvukovky 1 a 2 ..

potom , ked pojdes nahravat MIC , tak na nom vytiahnes potenciometer MON .. ked pojdes nahravat syntak , tak na vstupe kanali 5 vytiahnes MON a na kanali 6 vytiahnes FX .. na vsetkych ostatnych kanaloch su MON/FX na nule .

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 13 srp 2010 22:15

Pytkin píše:
delay píše:Ja bych právě ALT 3/4 nechal pro sběrnici na nahravání, takaže bych výstupy ALT připojil na vstup zvukové karty, pro výstup ze zvukovky musíš použít jeden ze stereo vstupů, 5/6 nebo 7/8.
jo to je najlepsie riesenie .. to som navrhujem aj ja .. ale potom sa nezaobide bez dalsieho volume controlera ..
takze som dospel k zaveru ze je asi najlepsie kupin nejaky volume kontroeler. Pytkin preco by som mal 3/4 pouzit zbernicu pre nahravanie? je to takto najlepsie riesenie? Studiove monitory potom zapojim do CTRL ROOM out cez volume kontroler? este jedna otazka. Preco vystup z PC orporucas zapojit priamo na linkovy vstup napr 5/6 a nie na CD TAPE IN ako pise vyrobca. nasiel som na nete dva typy volume kontrolerov:
TC Level Pilot, a SM Nano Patch. Rozmyslal som aj na d vyrobou:

www.soselectronic.cz :
Obj. číslo: 231.820
Typové označení: RK 27112 2x50 K log
Popis: Potenciometr ALPS
Cena bez DPH: 375.67 Kč

ale ak kupit za 15Eur potenciometer, krabicku+ konektory asi sa to pri cene SM Nano Patch neoplati:
http://www.thomann.de/de/sm_pro_audio_n ... 1343d37a0a

Dakujem za odpoved.
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 14 srp 2010 00:20

alco : no .. zbernica 3/4 je optimalna na nahravanie .. co mutnes , to ide do 3/4 a nahravas to .. aby si to aj pocul , tak to mozes vratit cez zvukovku , cez druhe dva vystupy .

studiove monitory idu z control room , cez volume controler .. mozno by bolo lepsie pouzit main , aby ti sluchatkova hlasitost neovlivnovala aj monitory ..

principialne ide poslat zvukovku aj do tape in , ale potom musis pocuvat vsetko cez pocitac .. to mi pripada zbytocne ..

tc level pilot je super .. nema ale mute ! co ty prave potrebujes ..

SM nanopatch je fajn .. idealne pre teba .. resp. inano , ten je strieborny , inak to iste ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 14 srp 2010 07:59

Pytkin píše:alco : no .. zbernica 3/4 je optimalna na nahravanie .. co mutnes , to ide do 3/4 a nahravas to .. aby si to aj pocul , tak to mozes vratit cez zvukovku , cez druhe dva vystupy .

studiove monitory idu z control room , cez volume controler .. mozno by bolo lepsie pouzit main , aby ti sluchatkova hlasitost neovlivnovala aj monitory ..

principialne ide poslat zvukovku aj do tape in , ale potom musis pocuvat vsetko cez pocitac .. to mi pripada zbytocne ..

tc level pilot je super .. nema ale mute ! co ty prave potrebujes ..

SM nanopatch je fajn .. idealne pre teba .. resp. inano , ten je strieborny , inak to iste ..
OK skusim to tak pozapajat a ozvem sa ci to je ako som chcel, este ma napadlo, ked dam monitory do main tak predsa volume kontroler nepotrebujem nie? stiahnem Main Mix a je to hotove. out*3/4 ma svoju regulaciu hlasitosti cize takto by to vlastne mohlo fungovat cele...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2010 02:25

no ked stiahnes main mix , tak to tym padom stiahnes aj v sluchatkach ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 15 srp 2010 16:35

Pytkin píše:no ked stiahnes main mix , tak to tym padom stiahnes aj v sluchatkach ..
no to mas pravdu prave som to odskusal. Cize Monitory je najlepsie mat teda naozaj zapojene v CTRL ROOM a odpajat ich bud nano padom napr. alebo spravit iba krabicku s vypinacom ktora ich hlupo odpoji v signalovej alebo napajacej casti. Vyrabat regulator hlasitosti sa pri cene noveho 50e asi neoplati.

este mam otazku: mam doma na stole nevyuzite nieco taketo:
http://www.thomann.de/gb/rtw_1206d.htm

myslim ze by som ho mohol vyuzit, len neviem kam ho zapojit. Vstupy RTW 1206 nie su priechodzie:
Obrázek

ako a kam ho teda do mixu zapojit?
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2010 17:51

iste .. v tvojom pripade by mozno stacilo spravit si krabicku z vypinacom .. cim by si "mutol" repraky .. potom by ale asi malo zmysel pouzit MAIN VYSTUP .. aby si regulovanim sluchatok , neovladal aj repraky .. main potenciometrom bude ovladat naraz repraky a sluchatka , a control roomom iba sluchatka , cize neovlivnis repraky ..

ten merak by som dal potom to control roomu , alebo mainu .. podla toho ako si zapojis repraky ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 15 srp 2010 19:54

Pytkin píše:iste .. v tvojom pripade by mozno stacilo spravit si krabicku z vypinacom .. cim by si "mutol" repraky .. potom by ale asi malo zmysel pouzit MAIN VYSTUP .. aby si regulovanim sluchatok , neovladal aj repraky .. main potenciometrom bude ovladat naraz repraky a sluchatka , a control roomom iba sluchatka , cize neovlivnis repraky ..

ten merak by som dal potom to control roomu , alebo mainu .. podla toho ako si zapojis repraky ..

jasne cize v main vystupe by som nechal repraky, ktore by som vypinal krabickou, tym nepotrebujem regulator halsitosti pretoze Main fadermi by som vlastne repraky ovladal. to sa mi zda rozumne celkom.

ten Volume Meter by som nemal zapojit na ALT3-4 co bude vlastne vystup pre nahravanie aby som vedel aky vystupny signal mi ide do PC pre nahravanie?
Len neviem potom ako rozvetvit signal z ALT-3-4 aj do Metra aj do PC, kedze Meter nema priechodzie vstupy...
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 15 srp 2010 23:06

no ALT3-4 sme chceli pouzit na nahravanie .. potom by si na tom videl len to co nahravas .. ak ti to staci , tak fajn , pouzit sa to da ..

problem nastava ako to paralnelne poslat do pc .. ked sa nad tym zamyslam , uplne najlepsie by bolo ten meter dat rovno na zvukovku .. predpokladam , ze bez pocitaca , ho nepotrebujes pouzivat .. len s pocitacom .. a v zvukovke si tam vies do metra poslat , jak vstup , tak vystup ..

Uživatelský avatar
alcoTN
Příspěvky: 209
Registrován: 10 srp 2009 15:32

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od alcoTN » 16 srp 2010 20:47

Pytkin píše:no ALT3-4 sme chceli pouzit na nahravanie .. potom by si na tom videl len to co nahravas .. ak ti to staci , tak fajn , pouzit sa to da ..

problem nastava ako to paralnelne poslat do pc .. ked sa nad tym zamyslam , uplne najlepsie by bolo ten meter dat rovno na zvukovku .. predpokladam , ze bez pocitaca , ho nepotrebujes pouzivat .. len s pocitacom .. a v zvukovke si tam vies do metra poslat , jak vstup , tak vystup ..
takze vyriesene : :D
ALT3-4 som dal ako hlavna vetva pre nahravanie, Level Meter som pripojil na OUT3/4 zvukovky a preroutoval som ho zo vstupom IN1/2 cize mi ukazuje signal toho co nahravam +- ;).

co je zaujimave nepotrebujem ani odpajat repro zapojene na MAIN OUT mixu, pretoze sice odposluch CTRL ROOM reaguje na FADER MAIN OUT ale ked MAIN OUT stiahnem a stlacim na nahravanom kanale k tlacidlu ALT3/4 este aj tlacidlo SOLO tak mi ide automaticky do CTRL ROOM aj pri stiahnutom MAIN OUT.
Bomba nie :)
KORG PA3x PRO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od Pytkin » 16 srp 2010 21:41

Aha. No tak super. Vyriesene aj bez kontrolera :)

Odpovědět