Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od jardatop » 25 srp 2010 18:41

Ja bych si na tvem miste zapojil aktivni repraky do jedne vypinaci prodluzky pod stul a nohou si to vypnes, kdyz budes chtit nahravat.
Jinak Main mix out do beden,
alt 3/4 do delty in 3/4
Aux1 do Delta in1 (mas moznost nahravat ty klavesy i zpev dohromady do 3 stop, kdybys po tom nekdy zatouzil)
Aux2 do Delta in2 (ten asi nevyuzijes, ale do rezervy dobrej)
Delta out1/2 do mixu 5/6
Delta out3/4 do mixu 7/8 (pri michacce budes treba rad, ze si muzes ovladat poslech editovaneho tracku vuci zbytku bez klikani na SOLO v softwaru)
klavesy L > ch3 na mixu
klavesy R > ch4 na mixu

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od jardatop » 25 srp 2010 18:49

Druha moznost je vyvest signaly z prvnich 4 kanalu insertama (v konektoru spojeny TIP a RING) do delty 1/2/3/4.
Pak pro poslech na do sluchatek pouzit ALT3/4 a pro poslech do beden pouzit MAIN OUT. Na vsech kanalech bude porad zapnute MUTE. Vidim, ze routovani ALT3/4 do MIX OUT tam neni, tak bych vystup ALT3/4 pripojil TAPE IN a pak zmackl tlacitko TAPE TO MAIN.
Ale to asi uz zbytecne zeslozituju, ze? :) Ale obesel bych se bez controleru.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od kexik » 26 srp 2010 10:25

mne pride najrozumnejsie pripojit monitory na alt3/4 a vystup z delty poslat normalne do jednej stereo sable. na maine budu len sluchatka, pri nahravani sa bude posielat pc do mainu, pri prehravani do alt 3/4. ked miesas nahrate, robis to komplet v pc a mix vlastne nepotrebujes, cize z neho pouzijes len monitorvoaci bus aby si mal moznost kontrolovat hlasitost monitorov... sable prepinas medzi mainom a alt 3/4 tlacitkami mute
vstupy na delte by som rovnako ako jarda pripojil cez inserty. delta ma interny reatime mixer, takze ani netreba specialne kable, pouzi normalne mono jacky. tym obides komplet fadery na mixe s vynimkou fadera na tej sabli kde mas pc. snad sa da pochopit jak to myslim :)

lothernan
Příspěvky: 6
Registrován: 01 pro 2014 12:44

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od lothernan » 01 pro 2014 12:53

Zdravím.... Potreboval by som pomoc s domácim štúdiom pomohol by mi tu niekto ako to správne zapojiť? :-(

charonme
Příspěvky: 1144
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od charonme » 01 pro 2014 13:15

jasne, povedz co mas (znacku a presny model) a ako to chces pouzivat

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od pavlii » 01 pro 2014 15:06

Studování v domácnosti je druhá nejpreferovanější volba studentů, kteří z nějakého důvodu nemohou/neumí studovat například na koleji. Domácí studia však nejsou oblíbená například v Plzni, kde se jako výrazně nejvýhodnější jevilo absolvovat studia ve výrazně kratších termínech, kdy na konci té cesty byl kýžený papír 8) každopádně při domácím studiu pomáhá klid, správné osvětlení a dostatečný přísun tekutin, aby se mozek studiem neunavil. Každopádně dizertační práce na téma "Studium doma" ještě nebyla vypsána, takže se jen tak shrnutí celé problematiky nedočkáme :-(

P.

Uživatelský avatar
maux
Příspěvky: 382
Registrován: 21 zář 2010 16:29

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od maux » 01 pro 2014 15:29

pavlii: Monty Python :D

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od dedko » 01 pro 2014 15:38

pavlii: toto bude vyhlásené za odpoveď roka... :D

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od MDudas » 02 pro 2014 02:51

charonme - 1bod
pavlii - 2 body

Ja za seba by som este pridal, ze vzdy treba zapajat kolik do dierky, pretoze opacne zapojenie (dierka do kolika) obycajne sposobuje velke problemy s polaritou...

lothernan - na otazky typu "povedzte mi, ako sa spravne soferuje auto" sa pomerne tazko odpoveda...

lothernan
Příspěvky: 6
Registrován: 01 pro 2014 12:44

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od lothernan » 04 pro 2014 07:32

mam doma:
Focusride 2i2 Zvukovka
Yamaha monitory
Yamaha mw8cx mix
Scarlet focusride mikrofón
Scarlet Focusride slúchadlá


skusal som to ako sa len dalo.... ako viem ze samostatne to pracuje ok ako iba mix alebo zvukovka ale ja by som to chcel zapojit vsetko ci je to uplne zbytocne? ked to bolo zapojene aj cez tu zvukovku tak nahraval mikrofon strasne potichu a nic sa s tym nedalo robit ked to mam iba cez mix ide to v pohode.... asi by som tym ani nic nevyriesil keby som to mal v kope co vy nato?

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2653
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od MDudas » 04 pro 2014 14:18

a/ Focusrite, nie ride
b/ to Ti niekto daroval, alebo ako si prisiel k hardwaru, kde netusis, ci to potrebujes??? :shock: (nemusis odpovedat)
c/ mix je na operativne rychle ovladanie, ked miesas viac signalov. co zmiesavas ty ?
resp. co si si od mixu sluboval ? ovladananie hlasitosti coho ? Len 1 mikrofon, ci mas viac veci ?

Ak ho nepotrebujes, tak ho zabal do krabice a odloz do skrine... Ver mi, ze keby si ho potreboval, tak by si o tom vedel. :wink:
Normalny postup je "potreba - nakup zariadenia", a nie "nakup zariadenia - hladanie vyuzitia".

lothernan
Příspěvky: 6
Registrován: 01 pro 2014 12:44

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od lothernan » 04 pro 2014 14:27

majstro.... som rad ze sa mi snazis pomoct ale

1. som v praci pisem to cez pokakany telefon a nemam cas ani opravovat chyby lebo musim makat
2. nedaroval mi to nikto staval som si doma studio a naraz som si kupil hardware co mi poradili v obchode..... kludne odpoviem.... bohuzial doma mi zakazovali pocitac a pustat muziku tak som neni taky sef ako ty na tieto veci bohuzial ale chcem sa to naucit ...
chcem nahravat hip hop ziadna produkcia beatov iba cisto nahravanie...
3. poradil mi to typek v obchode este ked som o tom absolutne nic nevedel.... v buducnosti chcem nahravat aj male kapely napriklad... som tam zavrety stale a snazim sa toho co najviac naucit ....

lothernan
Příspěvky: 6
Registrován: 01 pro 2014 12:44

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od lothernan » 04 pro 2014 14:28

vopred dakujem za nove info.....

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1982
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od PELF » 04 pro 2014 15:05

Pokud chceš nahrávat kapely, potřebuješ víc kanálů/vstupů a tahle zvukovka má jen dva.
Obrázek
http://us.focusrite.com/usb-audio-inter ... ett-studio
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

lothernan
Příspěvky: 6
Registrován: 01 pro 2014 12:44

Re: Ako spravne zapojit mix v domacom studiu?

Příspěvek od lothernan » 04 pro 2014 15:11

tak toto nebola odpoved na moju otazku taky primitiv som z toho zase neni.... asi nema pre mna zmysel zapajat do sustavy aj mix ze?

Odpovědět