Digimix 32in analog + ADAT

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 črc 2006 14:48

Podívej se za kolik seženeš 2x O3D. To by byla moje volba. Podle mě tak kolem 60 tKč (nebudeš muset tak často přepínat displeje jako na 01v (ale to se dá přežít) + ta plná dynamika i na ADATu (ale tu budeš stejně řešit jako VST v počítači). Myslím, že je to lepší řešení než 02R, i když bez meterbridge, ale mě úplně stačí i ten co je na 01v na displeji akorát to nevypadá tak dobře v šeru studia :)

Na kaskádovací karty se vykašli. Je to k ničemu, lepší je narvat si tam 2xADAT + nějaký ADAT RME do počítače a mít to propojený přes MIDI.

Já mám ty 2x01v a jsem maximálně spokojenej.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 črc 2006 15:22

a.tom.x - sorry ze odbocuju od tematu, ale mam tady otazku na kterou jsem se uz nekolikrat ptal a nikdy mi nikdo neodpovedel tak abych byl s odpovedi spokojenej, v dobe kdy sem resil digimixy sem narazil na problem ze sem si nedokazal srovnat v hlave jak to prakticky bude fungovat kdyz budu kombinovat tracky v compu s HW nastrojema po midi, kdyz napriklad zacnu neco procesovat v compu a neco jinyho ne tak se mi zakonite musi rozjet synchronizace kvuli narustajici latenci na procesovanym audiu v compu ne ? staci mit v compu bici sadu a na ni par VST kompresoru a nakej verb a uz je to rozjety oproti midi, nebo jak to funguje ? (na cubasi) ??

jestli je to moc OT tak sorry a ignorujte to nebo to smazte

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 črc 2006 15:38

Pred chvilkou jsem byl v K-Audio Centrum a maj tam bazarovou YAMAHU 03D za 13999,- kc......

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 12 črc 2006 16:27

a kde v gongu nebo v jindrissky ? stejne je to divny, nebyla papirova do vylohy ?

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 12 črc 2006 16:56

ne ne ptal sem se na to prej je funkcni da se tam i vyzkouset.... maj ji v jindrissky...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 12 črc 2006 17:57

Já používám audio stopy v Cubase paralelně s MIDI stopami a nic se nerozjíždí. Nastavení zpoždění při propojení dvou mixů a nahrávadla je popsáno v manuálu 01v.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34

Příspěvek od bodyia » 12 črc 2006 19:05

03D za 14t? To je moc hezká cena, nějakých 500 Euro...hmm.

Ale já už učinil rozhodnutí. Omlouvám se všem bardům/zkušenějším tohoto fóra, právě jsme si do racku namontoval ddx3216 s ADAT kartou. Diskuze mi ale pomohla utřídit si myšlenky a postupy, velmi žádoucí. Prodával to tady maník ve vsi u Pardubic, koupený v ČR, prakticky nepoužitý, ještě rok a půl v záruce. Tak jsem se rozhodl ho zkusit, aspoň si vyzkouším, co od digitálního pultu můžu vůbec očekávat a vytříbím si názory. Nebude-li mě bavit tak moc, mohu znovu uvažovat o variantě 01V96V2, která se mi líbí víc, ale nevím, jestli je i 3x lepší než Uli, vztaženo k ceně.
Teď mě tedy čeká výlet k Thomannovi pro ADAT kartu od RME a jeden ADAT ADDA převodník, nejspíš Alesis AI3, a? mohu i porovnat převodníky Uliho a Alesisu.
K tomu mám ještě jednu otázku: Když na RME píchnu přímo další převodník, mohu to nakonfigurovat tak, že výstup z převodníku půjde skrz přes RME do vstupu pultu? Nebo některý vstupy jo a některý ne? Dal by se takhle hezky patchovat signál, podle potřeby by šlo elektronicky přepnout, jestli po ADATu jet HDR nebo ADDA box... (?)

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 12 črc 2006 20:33

Mám od RME Digiface a u ní jde routovat cokoliv kamkoliv dokonce i v poměrech, takže není problém v případě potřeby nasměrovat na jeden ADAT výstupní kanál mix třeba všech vstupních fyzických(ADAT) a softwarových kanálů. Utilitka DSPmixer v které se to provádí umí ukládat uživatelské presety.

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 16 črc 2006 13:33

jehlar píše:2bodyia: TT24 bych ti nedoporučoval, měl jsem ji měsíc doma. V této cenové kategorii je určitě lepší DM1000 od Yamahy, tu taky vlastním a s ní jsem srovnával.
.... co ti na ni vadilo ?
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 17 črc 2006 09:24

Nejvíc nedotažený SW (ale to se snad podaří v dalších verzích doladit) a potom taky zvuk, i když toto je dost subjektivní záležitost hlavně proto, že mám v uchu svoji SY48 a to je "trochu" jiná třída ;-). Nadruhou stranu pokud někoho děsí složitost tradičních digitálních pultů (předpokládám, že tady takoví snad nejsou), tak má k dispozici velmi pohodlné ovládání, jednoduchý (čti téměř žádné možnosti vlastní konfigurace) setup a malý rozměr. Do studia bych ho nedoporučil ani náhodou, na live jako náhrada levnějších analogových půltů (cenová kategorie do cca 300kKč).

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34

Příspěvek od bodyia » 28 led 2009 19:51

Možná bude někoho zajímat vývoj, ke kterému jsem dospěl za posledních 2.5 roku, odkdy se datují první příspěvky tématu:

DDX pořád mám, slouží věrně a poctivě, záhy po koupi přibyly dva ADA8000 převodníky a po optimalizaci generátorů zvuku množství vstupů na určitý čas stačilo. Ovšem zastavit množení gearu je jako poručit dešti a větru, tudíž liché. A jelikož potřebuji mít všechno zapojené naráz, patchbay mě neuspokojuje, následoval další ADA8000, tentokrát připojený již přímo do ADAT karty v počítači; vznikl tak hybrid, kdy se část nástrojů míchala v počítači a část venku v pultu. Hrozná schíza, která v posledním stadiu končila tak, že nástroje, co šly rovnou do compu, jsem prakticky nepoužíval; práce s virtuálním pultem mě prostě nebaví. Koncem loňského roku ovšem přišla nabídka na pár pultů Korg 168RC, z nichž jsem si jeden nechal a připadám si být zachráněn. Počet vstupů stoupl ještě o 8 (v konečném součtu mám 4 volné, hurá), k tomu dva příjemné FX procesory ala Triton a míchání v compu přesouvám zase na příště :wink:

Oba pulty jsou různé a nabízení svébytné možnosti: DDX se rozhodně lépe ovládá, výhodou je gate/comp na každém kanálu (Korg nemá), možnost 32 audio in. Korg je menší a to i počtem vstupů, max 24, uvnitř je ovšem jen 16kanálová sběrnice, má ale perfektní routing a prakticky neomezenou konfiguraci (šavle 1 třeba ADAT A/1, šavle 2 ADAT B/8, šavle 3 analogový vstup 5 atd), jakýkoliv vstup jde poslat přímo na libovolný výstup, vysílá a přijímá přes MIDI jako CC všechno (DDX jen volume/pan/mute, zbytek se musí automatizovat přímo v pultu), taky nemá větrák.

Je mi jasný, že se to celý může zdát jako staromilská cesta, většina lidí tady míchá rovnou v počítači, což rozhodně svoje výhody má... ale můj prehistorický milovaný Logic 5 k tomu vyloženě stavěný není, přesun na Cubase vidím nereálně a navíc mám rád všechno vizuálně pod kontrolou. C'est la vie 8)

Stav 01/2009:

Obrázek

fugamortis
Příspěvky: 49
Registrován: 04 úno 2008 16:37

Re: Digimix 32in analog + ADAT

Příspěvek od fugamortis » 08 úno 2011 17:07

Chcel som sa opytat, ci u digitalnych mixov je pomocov datoveho spojenia mozne paralelne vsetky linky smerovat do DAW, konkretne ako je to u Yamahay 01V96VCM. vdaka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digimix 32in analog + ADAT

Příspěvek od Pytkin » 08 úno 2011 17:35

zavisi od konkretneho pultu .. ale u vacsiny to tak je .. casto ale potrebujes dokupit daku kartu , podla toho co potrebujes ... ADAT , AES , TDIF, ETHERSOUND, COBRANET ... atd ..

fugamortis
Příspěvky: 49
Registrován: 04 úno 2008 16:37

Re: Digimix 32in analog + ADAT

Příspěvek od fugamortis » 08 úno 2011 18:57

Hej no pytal som sa konkretne na Yamahau 01V96VCM, rozmyslam o jej kupe a o prislusenstve, ktore si bude vyzadovat.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Digimix 32in analog + ADAT

Příspěvek od Pytkin » 08 úno 2011 19:09

jasne .. Yamaha 01v96VCM ma 16 analogovych vstupov .. osadeny 1 adat .. cize v PC potrebujes adat zvukovku (do desktopu RME Raydat http://www.thomann.de/cz/rme_hdspe_raydat.htm, k notebooku napriklad M-audio Lightbridge http://www.thomann.de/cz/maudio_profire_lightbridge.htm) .. a priamo z yamahy mozes poslat 8 kanalov (44k/48k) do PC .. ak chces viac , musis kupit do pultu kartu s dalsimi adatmi .. bud ma jeden adat port , alebo 2 ..

Odpovědět