Digimix 32in analog + ADAT

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Digimix 32in analog + ADAT

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 11:58

Ahoj, nějak ve mně zraje rozhodnutí deanalogizovat mixáž a vrhnout se do světa digitálních mixů. Samozřejmě to má háček - potřebuju alespoň 32 analogovejch vstupů a aspoň jeden ADAT. Přičemž limit jsem si interně nastavil na cca nějakých 50t., víc bych do toho asi vrazit nechtěl.

Nehodlám tím zvučit nebo nahrávat kapely ani vyjíždět do terénu, k pultu budou zapojený prakticky pouze syn?áky. A to všemožného stáří a syntéz, proto považuju za moc důležitý mít na každý šavli dobrej kompresor. Varianta hodněkanálový zvukovky mě neláká, potřebuju při práci intuitivnost a jednoduchost ovládání. Prostoru mám dost, pult může bejt i hodně velikej.

Udělal jsem si takovouhle pracovní vybírací tabulku:

<img src=http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=396>

A co teď? Bez ohledu na cash se mi nejvíc zamlouvá 2x 01V96V2. Technologicky i výhodama novýho zařízení. Ale 100 za ně nedám a jedna je málo. 02R a DA7, někdejší luxusní modely, ale netuším, jak se zvukově poperou se svými menšími vnuky. Zbývá 2xDDX nebo 2x01V. Možnostma určitě vede DDX, k Behringeru apriori averzi nemám, všechny jejich výrobky, který mám doma (mx2642, rx1602, composer2200, brc2000), fungují spolehlivě a dle očekávání. Otázkou jsou interní efekty, virtualizer (ten poslední model) jsem měl a nic moc.

Zapomněl jsme na něco? Můžete mi poradit, uživatelé digitálních pultů, ev. mě vyvést ze slepé uličky? díky, bohdan.

Uživatelský avatar
KAYKO
Příspěvky: 598
Registrován: 19 zář 2005 00:21

Příspěvek od KAYKO » 11 črc 2006 12:37

Caf, preco chces dve 01V96? Ona ma adat uz na palube, takze nepotrebujes rozsirovat adat pokial ti staci 8 kanalov a analogovych vstupov by si mal mat 16 a z rozsirenim sa dostanes na 32. Co sa tyka efektov a vybavy, tak v tej cene je to podla mna bezkonkurencna volba.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 11 črc 2006 12:50

Pro studiovou práci bych ještě zahrnul možnosti automatizace. 01V96 automatizaci neumí, DDX3216 ano, u ostatních si nejsem jistý. Zajímal by mě styl práce?? Mícháš všechno jakoby "live" najednou do konečného záznamu, nebo postupně vrstvíš do PC jednotlivé stopy a mícháš posléze v SW. Pokud je správná druhá možnost, měl by jsi zahrnout možnost používat mix jako DAW ovládací konzoli pro SW. (bude pak záležet i na SW s čím si rozumí)

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 13:31

KAYKO: jasně že má ADAT built-in, ale zároveň jenom jeden rozšiřovací slot a analog karta s 16ti vstupy neexistuje. Takže verzi 32 analog + ADAT na ní nepostavím, ačkoliv by se mi to líbilo. Leda do ní dát ADAT kartu, která má 16 kanálů a k nim připojit externí převodníky. To už se mi ale zamlouvá méně.

jehlar: Dělám v Logicu a nejraději míchám naráz z pultu, ovšem solo stopy si nahrávám, abych se pak (někdy..:-)) mohl ke zdrojům vrátit. Některý speciality ale nahrávám do počítače prvoplánově (layery), proto ten ADAT, abych je mohl zase přimícht k ostatnímu signálu.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 11 črc 2006 13:58

bodyia: co to vyresit nejakym submixem jako rx1602 ? vsechny nastroje prece neni za kazdou cenu potreba automatizovat, do 01v96 bych napich veci ktery automatizuju a zbytek s klidem do submixu, nebo jeste lip pres patchbay aby se to dalo kdykoliv prepichat, je to reseni o mnoho levnejsi nez drahej mix nebo dokonce dva mixy a to prepojovani neni zdaleka takovej problem, mam doma patchbay za 1500,- a je to maximalni pohodicka, premejslej i o tomhle reseni, submix s patchabyem te vyjde cca na bura a kompresory atd na kazdy savli to je taky povera buchvikde sebrana, jeste pred rokem sem mel skoro nakazdy savli nakej plugin, uz sem se z toho probudil nastesti, EQ ano, to se hodi ale compresor na kazdou savli je hovadina a da se to bez toho s prehledem prezit, ale kdyz myslis tak se nehadam, kazdej ma svuj nazor a styl atd

vyresil bych to teda 01v96 + rx1602 + patchbay

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 14:49

Neural: Podobně to mám řešený teď, 1602 do většího pultu a patchbay (ten ale používám spíš pro konfiguraci vstupů do filtrů syn?áků). A to právě nechci, moc to svazuje a není to na další roky finální řešení, ale takový další provizorium. Prostě musí platit že každý vstup je plnohodnostný a parametrově zálohovatelný.
1602 si ale nechám jako sčítačku pro polyfonního Pulseho:-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 črc 2006 15:02

nechcem prilis prudit, ale pomocou 1602 pulse uspesne zdegeneruje na vst-cko ;)
(pride mi divne ze niekto uvazuje o skombinovani takeho entry level smejdu a seriozneho digimixu dohromady). patchbay je naopak podla mna to co potrebujes ak ti nestacia vstupy, digital ma predsa total recall a neverim ze mas v reale naraz viac ako 8 nastrojov "zivych"

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 15:30

kexik: Troufám si nesouhlasit a to velmi. 1602 sice nemá žádný funkce, ale sčítá signál bez větších problémů. Onehdá, asi po zakoupení, jsem si dělal test rozdílu přímý signálový cesty z nástroje a přes 1602. Nepamatuju si, že by rozdíl byl takový, že hw rázem "zvéestéčkovatí".
Počet nástrojů - velmi často mi hraje všechno naráz, co doma mám.

Ale řeč nebyla o kombinaci analogu, patchbaye + digitalu nebo metodách komponování atd., prosím odpovědi pouze k tématu - jaký mix na zapojení 1:1, viz začátek threadu.

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 11 črc 2006 16:09

Zkus si někde vypujčit DDX3216 - pokud ti bude vyhovovat kvalita AD převodníku tak je pro tebe ideální řešení sehnat si dva kousky + ADAT karty. Ty máš v PC ADAT IN/OUT kartu??

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 črc 2006 16:36

Ja jsem byl majitelem vsech generaci digitalnich pultu co Yamaha vyrobila tak muzu slouzit :) mel jsem:

18 in - Promix 01
24 in - 01V
26 in - 03D
40 in - 02R
96 in - DM2000 (tu mam ve studiu ted)


02R se shani velmi snadno! Bylo jich vyrobeno neuveritelny mnozstvi.
Co se dynamiky tyce tak u O2R je na kanal moznost jen jednoho procesu, clovek muze vybrat (Comp/Gate/Limiter/Compander..) vzdy jen jeden zvoleny. Nova Yamaha rada (01v96, 02R96, DM2000) ma v serii dva dynamicky procesory na kanal - na pevno Gate a pak za nim (Comp/Gate/Limiter/Compander..)

O2R ma interni 2x stereo SPX efektak. 01V96 ma 4.


A jeste jsi zapomel na Yamaha 03D. Je to vpodstate O2R s 28 vstupama ale v 19´ rack rozmeru. Krom toho v porovnani s 01V ma i na pridavny karte plnou vybavu, tzn 4band Eq + Dynamiku + plnej AUX.

U 03D je fajn, ze kni muzes pripojit PC mys a ovlad ji celej pult:) ! 03D ale nema potonciemety na EQ jako 01V. To mi ale u michani nevadilo. zvyknul jsem si na mys a pak mi chybela u 02R kterou jsem pak koupil. Na O3D jsem v roce 2002 smichal moje album Sophia. nechapu jak jsem se tam vesel, mela jen 28 vstupu:))

jo a u Yamaha pultu musis pocitat s tim, ze na returny efektu musis zabit vstupy. tzn pokud se ti vraci externi 4 stereo efekty, tak musis obetovat 8 mono vstupu (u 02R ty 4 stereo, ktery ktomu jsou urceny). takze pak treba z 02R nemas 40 vstupu ale jen 32. Yamaha nema return vstupy jako napr analog pulty.

Do 50ti se 01V96 nevejdes a kupovat uliho ci Ramsu je nesmysl.
Bejt tebou koupim 2x 03D = 52 vstupu. Nebo 02R = 40 vstupu.
O2R bych preferoval ja - je to uz dospelej MIX PULT.
Na tvuj zamer jsou zvukove obe uplne bez problemu, i kdyz jsou to starsi pulty.

Yamaha 03D
Obrázek


Yamaha 02R
Obrázek

.

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 18:32

Díky, na 03D jsem myslel, ale nějak mě nezaujala. Ačkoliv ta myš je fajn:-) Dá se nějak párovat? Na 02R musí být speciální karta, pro trojku jsem to nikde nenašel.
Kdybych se popral s těma vstupama u 01V96, tak bych do ní šel... dá se i předpokládat, že cena bude padat, takže až za pár let rozšířím equipment tak, že by nestačila, dokoupila by se druhá... hmmm.
A co spojení třeba 01V na předmix a 02R jako head? Není to blbost?

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 11 črc 2006 18:54

No ja co se pamatuju, tak dva pulty Yamaha muzes mit "parovany" -
1. tak, ze je propojis pres MIDI, to ti umozni ale jen ze jeden pult bude ovladat druhej - budes jednim ukladat a nacitat sceny v pameti obou pultu. Nebudes mit ale logicky propojeny AUX a BUS sbernice. Vpodstate to budou stale dva oddeleny pulty.

2. dve yamahy jsou parovany pomoci specielni karty, ta umozni sdileni AUX a BUS sbernic, tzn ze Kdyz mas zapojeny HW efekty do pult A tak pak i v pultu B je mas na AUX sbernici.

Kdybys nemel kaskadovaci kartu ktera tohle umoznuje, musis mit 2x tolik externich efektu, jedny zvlast pro A pult a druhy pro B pult. Ale na druhou stranu mit moznost mit pripojeno 2x tolik efektu mi neprijde zas tak spatny:))

V pripade 03D tim ale prijdes o moznost mit v rozsirujicim slotu dalsich 8 vstupu, tzn ze budes mit jen 18 vstupu, protoze ten slot si veme kaskadovaci karta.


Jinak kdybys mel nad 50.000 na 01V96 tak vem urcite tuhle. Je to technologicky vyspelejsi pult nez stara 02R a jak sam pises, casem muzes dokoupit druhou za podstatne mensi cenu nez je ted k mani.
.


Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Příspěvek od bodyia » 11 črc 2006 21:30

Sno, tak to je přesně ono. Provedení, počet vstupů... nádhera, chci ho:-) U nás stojí 7t.€, jsem zvědavej, na kolika skončí tam. Ale shiping jen po US:-/

jehlar
Příspěvky: 204
Registrován: 25 úno 2005 21:17

Příspěvek od jehlar » 12 črc 2006 09:05

2bodyia: TT24 bych ti nedoporučoval, měl jsem ji měsíc doma. V této cenové kategorii je určitě lepší DM1000 od Yamahy, tu taky vlastním a s ní jsem srovnával.

Odpovědět