Insert jako direct out?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2012 13:03

to mu pak ale nepoleze do mixu ne?
EDIT: arghh... sem pomalej

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od W.Cable » 16 kvě 2012 13:07

Ja to myslel, zapojit na prvni cvaknuti, ne uplne. Tak by ten signal nemel byt preruseny.

Edit: Takhle nejak
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 13:14

tak by to teoreticky mohlo ist .. ale nemusi to byt stabilne .. ja by som to neriskoval .. este k tomu pri live :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od pavlii » 16 kvě 2012 13:22

Zcela souhlas s Pytkinem.

P.

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Umcarara » 16 kvě 2012 18:15

dekuji, tohle vsechno jsem uz ale vyhrabal v diskuzi pred mym prispevkem.

jestli mi můžete poradit i ohledne dotazu s vstupni impedanci do pocitace. Resim, zda signal zpatky do mixu nebude slabsi nez do pocitace nebo zda zustane vse na stejne urovni. Puvodni zakladatel tohoto vlakna uvazoval o odporech a nekdo mu navrhoval i oddeleni trafem. Zajima me jestli je to tedy nezbytne... ???

(puvodni dotazovatel napsal jen zpravu typu Jupi vsechno funguje prave natacim 8 stop najednou do pc, ale uz sem se nedovedel zda to nejak upravoval (protoze podle toho co psal tomu celkem rozumnel :) ) a ani jestli vysledny material byyl pouzitelny.

Ohledne karty to jeste promyslim, asi poridim zatim jen jednu tuto 8mi vstupovou a budu nahravat mene narocne kapely a casem kdyz se mi treba podari z nich vymamit neco na druhou kartu, tak ji poridim a budu moc nahravat i treba 15 line najednou.

Musim vymyslet jak odstartovat, casem jestli se povede kvalitne upravit a zaznamenat live nahravky tak bych mozna mel i na porizeni lepsiho vybaveni.

Děkuji moc, jsem rád že se angažujete :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2012 18:36

hmm .. a preco to vlastne nevyskusas ? zober lubovolnu zvukovku , zrob si ten kabel .. a otestuj .. kazda zvukovka ma inu impendanciu .. kazdu pult moze mat inu impedanciu v tom inserte .. mozme sa tu roky bavit o tom , co sa stane .. jednoznacny vysledok zistis , az ked to vyskusas ..

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Umcarara » 16 kvě 2012 22:08

tak uz se na tom pracuje, sestavuju starsi pocitac do zkusebny (at zije crt monitor :) )pak vyrobim kabel a otestuju na stavajici zvukovce na malem mixu ve zkusebne. Jestli bude fungovat koupim tu 8mi vstupovou, doufam ze pak jina karta na jinym mixu bude fungovat, pripadne poresim tu impedanci. Dam vedet az se pokus dodela. Zatim

Díky

Umcarara
Příspěvky: 10
Registrován: 03 říj 2011 11:20

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Umcarara » 24 kvě 2012 10:03

Tak kabel funguje bez jakekoliv upravy, akorad jsem spojil send a return a na jeden 3,5 stereo jack do pocitace pripadaji dva 6,35 do mixu, takze taham dve lajny na jeden stereo vstup do PC.

take zapojeni vice zvukovych karet neni ani pro XP problem a v audacity vidim vsechny 3 zvukovky (1 integr a 2 karty)

jeste jsem teda nevyzkousel kolik stereo vstupu ma kazda karta zda takto finguje i aux in a mic in, take nevim jak v audacity nahravat vice vstupu najednou line,aux, mic, neznate pripadne jiny freeware program? mam jeste licenci na magix music maker, ten zkusim dnes.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Insert jako direct out?

Příspěvek od Pytkin » 24 kvě 2012 10:54

no len aby ti tie zvukovky drzali po kope ..

Odpovědět