Insert jako direct out?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Insert jako direct out?

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 16:40

Ahoj,
jestli už jste mi někdo odpověděli před spadnutím databáze, tak mi prosím odpovězte ještě jednou, děkuji :)
Při zvučení jedné akce budu mít k dispozici mixpult Yamaha MG24/14FX, který podle manuálu nemá Direct out a já potřebuju na PC nahrávat odděleně jednotlivé kanály - můžu k tomu účelu využít inserty?
Obrázek
Nebo je v tom nějakej háček?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 15 čer 2006 16:59

Ono to jde, ale budeš muset do toho insertu signal ze zvukarny vracet, aby to hralo ven. A tady si teda nejsem až tak jistej, jestli nebude problém se zpožděním, které na zvukovce vznikne. Ale záleží na typu akce - třeba u živé kapely by to mohlo dělat problém, což nevím, jestli bude zrovna tvůj případ :wink:

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 čer 2006 17:07

Myslim, ze pokud by karta v pc mela direct monitoring, tak by to mohlo jit zpatky bez zpozdeni. Ale vzhledem k typu zobrazenych konektoru, tomu tak asi nebude.

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 čer 2006 17:08

Mozes miesto direct out pouzit insert. Pokial tam vrazis mono jack, budes to mat akurat ako send.

Ale s tym vracanim signalu to je pravda, musis to z karty vratit naspat. Cize ASIO karta a dostatocny vykon na co najnizsiu latenciu. Chces nahravat jeden stereo signal alebo vsetky sable zvlast ?

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 15 čer 2006 17:10

To je pravda s tím monitoringem. To mě nenapadlo.
Každopádně ale ten kábl musí vypadat jinak a to teď záleží hlavně na zvukovce.

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 17:10

Jo, to je mi jasný - já právě chci insert (špička 6.3mm konektoru) a send (prostřední pin) spojit, aby to co z pultu vyleze ven, se do něj hned vracelo, a jen tak mimochodem si ten signál odbočit do vstupu zvukovky.
SB Live - nesmějte se mi, každej nějak začínal :)

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 čer 2006 17:18

Neviem, ci je dobry napad spajat send s returnom. Ako teoreticky je to riesenie. Lenze v praxi Ti signal nemusi iste pekne rovnomerne aj dalej v pulte a aj do zvukovky - to zalezi od parametrov jednotlivych ciest. Ciste riesenie je send -> in zvukovka - > out zvukovka -> return. Alebo zo zvukovky do dalsich sabli... Hento co pises mozes skusit, ale moc by som neveril...

Hlavne ak mas SB live, tak mas jeden stereo in a to mozes z toho pultu vytiahnut odinakadial ako prave z insertov, malo by tam byt viacej moznosti, odkial brat stereo signal.

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 15 čer 2006 17:22

No, ideální, pokud to chceš brát přímo ze šavle, by patrně bylo poslat to ven přes pre-fader AUX.
Ale tak nějak mi nedochází to Direct Out řešení vzhledem k té SB.
Proč to prostě nesebereš z masteru?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 15 čer 2006 17:55

chcelo by to zvarit pre istotu odporovy rozbocovac... ale teoreticky by to malo fungovat a znicenie ziadneho geretu nehrozi
edited: boze az teraz som si vsimol ze ta zvukovka je SB=stereo in... to je v tom pripade debilina. myslel som ze mas 8xin kartu alebo tak... pouzi normalny tape out vystup

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 18:52

Asi jsme se trošku nepochopili, já mám v tom kompu 5 zvukovek a potřebuju nahrávat 10 šavlí zvláš? do 10 tracků...

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 15 čer 2006 19:00

Ak tam mas 5x SB live alebo cosi podobne, tak to nezosynchronizujes. Ak to nahras roznymi zvukovkami, pri prehravani sa Ti to rozbehne v case.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 čer 2006 19:04

Ty mas v pocitaci fakt 5 kusu SB Live! ? :shock:
Jestli to vsechno najednou funguje, tak to me Creative a Microsoft docela prekvapili:)

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 19:12

Dalo to práci rozchodit, ale jen ve Win98SE, v XPčkách to vůbec nenajelo...
Synchronizace funguje kupodivu docela dobře, taky jsem se divil :) v Cakewalku se to při hodinové nahrávce malinko rozbíhá (tak o 50ms), ale v Cool editu Pro to dorovnává "Correct for Drift in Recordings" a i když to evidentně něco resampluje, tak to zní úplně v pohodě...
Tenhle stroj s 5 zvukovkama jsme využili na koncertě na live efektování a taky se to dalo :)
Teda teď zrovna nemám 5x SB Live, ale jen 2x SB Live, SB 128, CMI8738, ALS4000 - nouzovky, který byly zrovna po ruce (ty tři lajvky má teď půjčený kolega) a taky se to dá v tom Cool editu sesynchronizovat.
(už vidím, jak přejmenováváte thread na "chudý student nemá peníze na pořádný gear a snaží se o nemožné", ale vydržte ještě :))

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 15 čer 2006 19:16

No me to prijde super:)

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 15 čer 2006 19:20

Jsem odkojenej DIY principama, takže jsem ochotnej i z těch Live! odpájet krystaly a živit to externím zdrojem hodinového kmitočtu :D

Odpovědět