Ma cenu mit k DAW analogovej pult s dynamikou bez automatu ?

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Nema to cenu

Příspěvek od guitarhero » 17 srp 2005 19:17

Pokud ti nevadi mix tvyho softu, neresil bych to a koupil kontroller s jezdicima klikama, vyjde lip nez pult a je to vetsi sranda.
Co se me tyce, delam na Focusrite Control 24 s ProTools HD a pohoda.
Mix z Nuenda me vadi taky, proto jsem ho zavrhl, ale pri mensim rozpoctu se to da taky zkousnout a nekde uz jsem na to videl docela hezkej controller.
Michat pres pult mi pride stejny jako fotit na film nebo tocit video na Betu. Ano, zni to lip, ale kdo se s tim ma srat a proc, kdyz vystup pujde pres low end do usi cloveku, kterej nerozezna dudy od hammondu. (a to neberu v uvahu mp3, tam uz je to fakt jedno)
Je to trochu tvrdy reseni, ale zatim si nikdo na my mixy nestezoval, spis se jim libi, jak to vsechno lita a sviti. Konecnej uzivatel samozrejme neresi pres co michas, bere to jako libi, nelibi....
Me osobne vadi michani mysi, protoze je to debilni a pomaly. Proto kontroler.
Pokud se u michani budes citit dobre, bude to na tvych mixech znat. Pokud budes ve stresu, ze to musis dat ted, nebo nikdy tak taky. Proto ne anal bez auta. (A na SSL, Neve, Euphonix, etc asi nepomyslime/mimochodem jsem na nich delal a proti HD s kontrolerem je to vopruz a jeste za tezky prachy-ano skutecne hrajou nadherne, ale za 5mega si radsi koupim Ferrari a trochu si poblbnu, nez michat agrometaly na drahym cajku- pro rejpaly jsem si je nekoupil ja, ale mamuti podniky tipu rozhlas nebo TV)
Sorry za dlouhy vyblitek, jdu michat, suma: NE!
(Uz nebudu hulit v praci)

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Nema to cenu

Příspěvek od safa » 18 srp 2005 17:37

guitarhero píše: Sorry za dlouhy vyblitek, jdu michat, suma: NE!
(Uz nebudu hulit v praci)
... neva, dik za prispevek. BTW kde delas ?

Jinak kontroler to vazne nechci, to bych nepovazoval za posun k lepsimu. Nebavi me mazat se s pluginovou dynamikou, pluginovejma EQ ... chci to mit vsechno pekne na pulte ;-)) a jde o to jestli to bude digital s automatem a nebo analog s automatem (drahy) ci jestli ma cenu mit analog a outboard. dynamiku ... bez automatu. Kontroler fakt ne. Vim ze se s tim da delat a ze se s tim da delat dobrej zvuk ... ale jak pises je to hodne o tom pocitu ... a na kontroler ja se fakt necejtim.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 19 srp 2005 00:05

safa, stale nechapem naco Ti je stol...ak chces tie mixbusy, tak to fakt vyries tym hw insertom v DAW...a stale Ti ostava automatika...na tucny analogovy pult s automatom budes dlho setrit...
a nie je kontroler ako kontroler...raz som robil s houstonom a voci control 24 je to detska hracka...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Potom tedy

Příspěvek od guitarhero » 19 srp 2005 01:06


guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Příspěvek od guitarhero » 19 srp 2005 01:09

jo, kde delam?...koukni sem
www.pavelmarcel.listen.to
(trochu self promo ne?)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 srp 2005 01:15

guitarhero : Studio fontana ma dake zastupenie aj na slovensku ?

guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Příspěvek od guitarhero » 19 srp 2005 01:34

jaaasne
Štúdio Fontána Slovakia s. r. o.
Pod záhradami 2/A
841 02 Bratislava 42
Slovensko
tel./fax: +421 264 364 519
e-mail: fontana_sk@hotmail.com
hot line: +421 903 440 061
pozdravuj pani Martu :-)

guitarhero
Příspěvky: 14
Registrován: 02 bře 2005 00:15

Příspěvek od guitarhero » 19 srp 2005 01:37


Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 srp 2005 09:46

guitarhero píše:to Safa: jinak tohle je super
http://www.mackie.com/products/digitalxbus/index.html
... mmno to je jedna z veci po kterejch silham ... ale skvely to je hlavne na papire. Znas (znate lidicky) nekoho kdo to ma ? Cetl jsem od nekolika lidi ze je to tragicky nespolehlive az nerozchoditelne. Jinak to neni pult ale kontroler s vestavenym iP4 na 3GHz, takze zase SW, navic to ma manualni delay-kompenzaci ... i kdyz na automaticke kompenzaci se udajne pracuje a apoloautomaticka je uz skoro hotova.

Jenze ... ackoliv tohle je jeden z pultu ktery zvazuju tak zase je to jen kontroler s pocitacem ... ale mozna ze by to mohla byt cesta. Jediny ceho bych se v tomhle pripade bal je spolehlivost.

Jinak v poslednim SOUND ON SOUND o tomhle pultu vysla recenze esli ste ji necetli.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Re: Potom tedy

Příspěvek od safa » 19 srp 2005 09:48

... k ty flaskovy konzoli ... setrit budu ale na tohle ne. Mam flasky rad, ale jen kdyz je chci ... a IMHO vseho moc i v tomhle pripade skodi. To uz radsi budu setrit na AWS900 ;-))
Naposledy upravil(a) safa dne 19 srp 2005 10:02, celkem upraveno 1 x.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

Příspěvek od safa » 19 srp 2005 09:50

guitarhero píše:jo, kde delam?...koukni sem
www.pavelmarcel.listen.to
(trochu self promo ne?)
... jinak koukal zes delal u Sikire a ted delas u Nedveda ... ;-) Pekny ...

Jinak jeste zvazuju SONY DMX-R 100vku ... IMHO by ted mela bejt k mani za pekny peniz ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 16 bře 2007 14:18

Zeptam se konkretne, snad to patri do tohoto threadu: ma podle vas smysl koupit za nejakych 14 tisic nebo mozna min Trident VFM a hnat do nej stopy z pocitace pres Esi ESP1010 a pres stejnou kartu smichany zpatky? Posune me to nekam zvukove? (nemluve o preampech a eq pro barvu...) Jinak micham v Samplitude.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 14:26

za 14 tisic sa to oplati len koli preampom... ak si si nieco nesplietol, ta cena je neuveritelne nizka...

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 16 bře 2007 14:31

a kdybys ho nechtel dej vedet ja bych ho bral:)
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 bře 2007 14:32

ja tiez... ;)
dokonca aj keby bol ciastocne kaput

Odpovědět