Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Analogové a digitální mixy pro studio i živé hraní
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od Poklop » 22 zář 2011 10:03

djbircoff@gmail.com píše:Este ma napada vokal som zatial nenahraval, budem v pripade pouzitia Saffire 56 potrebovat aj nejaky externy limiter?,alebo sa mozem plne spolahnut na kartu??
Myslím, že limiter potřeba není, když už tak kompresor. Záleží na tom jak moc zgruntu to chceš dělat :-)
Já nahrávám bez ničeho, mikrofon rovnou do mixu a jde to taky.
Ale určitě se tu najde někdo kdo bude tvrdit, že to bez kompresoru nejde.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od Magion » 22 zář 2011 11:14

Poklop píše:Měl jsem Yamahu Promix 01 a převodníky tam byly podle mě velmi dobré.
... no tak tos asi neměl v té době s čím porovnat. Promix jsem měl taky kdysi a převodníky trpěly typickými ranými neduhy digitálního audia... hlavně ostré kovové výšky.
Další produkty(01v,02R...) už byly mnohem dál, ale zrovna Promix 01 ( první digitální pult Yamahy) bych jako vizitku dobrých převodníků nikdy nejemenoval.
Ve své době to bylo super - hlavně že vůbec digitální pult byl za rozumný peníz na trhu, ale z dnešní pohledu je kvalita AD/DA nastavena už o dost výš.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od kexik » 22 zář 2011 11:20

Pytkin píše:predpokladam , ze emuluju to co zmena impedancie robi ..
ako emuluju znizenie sumu, napriklad? okrem toho zmena impedancie sa na kazdom zdroji signalu prejavi inak, kazde zariadenie ma iny nahradny RLC obvod

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od Poklop » 22 zář 2011 11:34

Magion píše:
Poklop píše:Měl jsem Yamahu Promix 01 a převodníky tam byly podle mě velmi dobré.
... no tak tos asi neměl v té době s čím porovnat. Promix jsem měl taky kdysi a převodníky trpěly typickými ranými neduhy digitálního audia... hlavně ostré kovové výšky.
Další produkty(01v,02R...) už byly mnohem dál, ale zrovna Promix 01 ( první digitální pult Yamahy) bych jako vizitku dobrých převodníků nikdy nejemenoval.
Ve své době to bylo super - hlavně že vůbec digitální pult byl za rozumný peníz na trhu, ale z dnešní pohledu je kvalita AD/DA nastavena už o dost výš.

Ano, vždyť také píšu, že jsem ji měl. Bylo to před pár lety a přesto byly kvalitní. Předpokládám tedy, že dnešní digi pulty od Yamahy nebudou horší. Neradil jsem aby si šel koupit Promix 01. Bavili jsme se o N8.

djbircoff@gmail.com
Příspěvky: 28
Registrován: 09 zář 2011 18:35

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od djbircoff@gmail.com » 22 zář 2011 13:35

Jednoznacne nebudem spekulovat a ostanem pri momentalnej focusrite 24 pro dsp s tym ze casaom prejdem pravdepodobne na saffire 56 ale neviem ci pri nahravani vokalov pripadne saxofonu a neskor klavesov budem potrebovat k zvukovke dalsie externe zariadenia tj. napr limiter a podobne alebo sa mozem spolahnut na zvukovku a bude to v pohode???? samozrejme v hre su aj ine karty v podobnej cenovej kategorii ale tym asi nic nevyriesm pretoze karty podobnej cenovej kategorie maju viac menej nejake plusy a minusy ale velke rozdiely asi nebudu.Momentalne tvorim na macbook pro intel core 2 duo 2,4 ghz a 4 gb ram.Momentalna karta je focusrite 24 pro dsp firewire a problemy niesu ziadne len sa bojim ci nebude napr neskor po upgrade na saffire 56 alebo podobnej firewire karty s pridanim nahravania saxofonu vokalu a klavesov problem s lupancami a latenciou pretoze nazory na firewire su rozne takze neviem ci nebude lepsie nieco s usb portom???
S firewire portom ma zaujala taktiez Steinberg MR 816X....avsak premyslam aj nad tym ci je nutne kupovat az takto drahu kartu....kedze tolko mikroffonnych vstupov pravdepodobne nikdy nevyuzijem.Chcem vsak co najkvlaitnejsi zvuk vo vseobecnosti a co najkvalitnejsie preampy a liquid preampy na saffire 56 sa mi pacili velmi pri pouzity AKG c414 bol zvuk velmi detailny jasny a mal som dojem ako by spev bol zrazu pomalsi dal sa lahsie rozpoznat lokalizovat a bol zretelnejsi...tazk osa to opisuje mozno by skusenejsi vedeli poradit aj nejakych vhodnejsich kandidatov nebranim sa navrhom.
Naposledy upravil(a) djbircoff@gmail.com dne 22 zář 2011 14:00, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od kexik » 22 zář 2011 13:55

nieco s usb portom sice nerobi problemy, ale latencia byva o dost vyssia ako pri fw

djbircoff@gmail.com
Příspěvky: 28
Registrován: 09 zář 2011 18:35

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od djbircoff@gmail.com » 22 zář 2011 14:02

Kexik: takze pri konfiguracii s macbook pro ako som pisal radis radsej firewire.....mam pro z minuleho roka disponuje firewire 800.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od kexik » 22 zář 2011 15:36

pri macu nerobi fw problemy skoro nikdy. prinajmensom podstatne menej casto ako na pc.

djbircoff@gmail.com
Příspěvky: 28
Registrován: 09 zář 2011 18:35

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od djbircoff@gmail.com » 23 říj 2011 19:14

zdravim vsetkych opat....schyluje sa ku kupe novej zvukovej karty.Najvacsim favoritom je momentalne Focusrite Saffire 56,trosku ma vsak nahlodava sktocnost ze asi pravdepodobne nikdy nevyuzijem take mnozstvo mikrofonnych vstupov,preto premyslam nad niecim mensim mozno aj lacnejsim.Existuje nejaka podobna varianta v rovnakej zvukovej kvalite ???

blueevil
Příspěvky: 247
Registrován: 03 dub 2010 21:58

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od blueevil » 23 říj 2011 22:52

Focusrite Saffire Pro 24 a vyšie modely su velmi kvalitne zvukove karty s technologiou JetPPL, ktora služi na odstraňovanie zvukovych poruch. k volbe mixu by som to videl skor ako viac stopovu možnost s vlastnymi fantom. INs., teda natačat na mikrofony. je lepšie ked použiješ viac kompov, ako to mat všetko v jednom. problem zvukovej karty bude asi už len v predzosilovačoch, ktore su sice kvalitne, ale ten preamp ktory ešte preženieš dalšim, externym, zrobi z toho divi. asi hladaš skor univerzalne riešenie a treba povedat, že žiadne take neexistuje.
kexik: firewire nerobi žiadne problemy na PC! nema ani žiadne ine problemy voči Mac-u, su to kecy. neodsudzujem Mac, ale dnes by som opat prešiel na W ako na Mac

djbircoff@gmail.com
Příspěvky: 28
Registrován: 09 zář 2011 18:35

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od djbircoff@gmail.com » 23 říj 2011 23:31

ja praveze pouzivam macbook pro....ale v dohladnej dobe urcite dokupim IMac 27cku .....s apple som spokojny uz par rokov vo vsetkych ohladoch na win uz nechcem prechadzat....bolo by teda mozne poradit mi nieco co by bolo pre mna vhodne....zeby Lavry AD10 a DAV BG1u???,prave na tuto kombinaciu som pocul vela dobrych a teplych slov,kedze som uz predchadzajucu zvukovku predal momentalne nemam ziadnu.Monitory som uz takztiez obmenil predosle Yamaha HS 50M som zamenil za Krk vxt8 ktore su objednane a cakam uz len kedy pridu.;-)
Na zvukovu kartu momentalne mozem uvolnit zhruba 700-800 eur samozrejme v pripade potreby by som dosetril a budget penazi navysil.

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od Hammond » 24 říj 2011 06:34

blueevil píše:JetPPL, ktora služi na odstraňovanie zvukovych poruch.
???? :shock:
blueevil píše: je lepšie ked použiješ viac kompov, ako to mat všetko v jednom.
???? :shock:
blueevil píše: problem zvukovej karty bude asi už len v predzosilovačoch, ktore su sice kvalitne, ale ten preamp ktory ešte preženieš dalšim, externym, zrobi z toho divi.
???? :shock:
blueevil píše: firewire nerobi žiadne problemy na PC! nema ani žiadne ine problemy voči Mac-u, su to kecy.
???? :shock:
Naposledy upravil(a) Hammond dne 24 říj 2011 07:16, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od Kermitak » 24 říj 2011 07:12

Nj, proste blueevil a jeho klasicka hromada nesmyslu bez ladu a skladu :]

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od delay » 24 říj 2011 08:54

A to vše zdarma. Pouze na electrozone a audiozone.

djbircoff@gmail.com
Příspěvky: 28
Registrován: 09 zář 2011 18:35

Re: Mixpult so vstavanou zvukovkou versus externa zvukovka

Příspěvek od djbircoff@gmail.com » 24 říj 2011 12:39

Pani poprosim aj kveci ak by sa dalo...:-D..ale nie teraz vazne co by ste teda urobili na mojom mieste vy??? Ide mi o co najvyssiu moznu kvalitu vystupov na monitory a co najkvalitnejsie preampy.Alebo je zbytocne aby som to riesil a mam vziat radsej nejake all in one ako je saffire 56???

Odpovědět