Acoustic Energy AE22

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
nixx

Re: Acoustic Energy AE22

Příspěvek od nixx »

Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jaky clovek? jako myslis homo sapiens sapiens? :) fakt tomu neverim.. zanedbavani velicin neni moje parketa... je to dost siroky problem

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Fractal: covece posledni dobou mam pocit, ze tvuj nick nejak nahackoval luphtrack...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

nixx píše:Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
teoreticky staci, ale lepsi je mit dva; jeden maskuje problemy, dela vpodstate L+R -6dB. pokud L = -R (protifaze), sub nehraje nic, ale basy tam muze bejt velice mnoho... :]

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Fractal píše:
Poshook píše:subac a mono neni problem. to, co hra na sube, by malo byt v mixe uz len mono. okrem toho sa subbasove frekvencie siria takym sposobom, ze nemas sancu zistit stereo lokalizaciu - proste hraju vsade.
nesouhlasim... mame dve usi, ale jako na kazdem sprochu...
a co ti brani mat SUBy dva ?

Profesionál

Amorph píše:Fractal: covece posledni dobou mam pocit, ze tvuj nick nejak nahackoval luphtrack...
taky zacinam mit pocit; ale spis nejaky drogy na bazi amfetaminu?

nixx

Příspěvek od nixx »

Brooklyn / juanita juarez píše:
nixx píše:Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
teoreticky staci, ale lepsi je mit dva; jeden maskuje problemy, dela vpodstate L+R -6dB. pokud L = -R (protifaze), sub nehraje nic, ale basy tam muze bejt velice mnoho... :]
Jo, je lepsi mit dva, ale ne kvuli stereu (=argument "usi mame dve" je trochu mimo). Dva (i vic) subwooferu se pouziva, jak rikas, k vykompenzovani vlivu stojatych vln.

EDIT: sorry, az ted jsem si poradne precetl tvuj prispevek... moje odpoved je trochu mimo misu - my bad
Naposledy upravil(a) nixx dne 25 led 2011 23:01, celkem upraveno 1 x.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

s tema drogama nejste prvni, ale jsem fakt cisty... pisu magisterku, produkuju, zrovna jsem v liverpoolu a ucim se scaush... nevim no, bavi me to, ale kdyz jsem hledal praci tak na me vytahli ze jsem overqualified... rubbish

AEcka jsou monitory co sub nepotrebuji. kazdopadne tam firma nabizi i super sub plus bedny az do 7.1 tusim... krasa

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Si proste iny, vynimocny...

Profesionál

Fractal píše:s tema drogama nejste prvni, ale jsem fakt cisty... pisu magisterku, produkuju, zrovna jsem v liverpoolu a ucim se scaush... nevim no, bavi me to, ale kdyz jsem hledal praci tak na me vytahli ze jsem overqualified... rubbish
tak to je potom zavidenihodnej elan. s nim ale nemuzes bejt nejakej tape op ve studiu, budes to muset rozjet na vlastni pest, jinak se unudis. caj se da pripravit jenom na urcitej pocet zpusobu.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Fractal: no vidis, uz ti to tu pisou i ostatni... :) jsi nejak roztekanej... a tvoje prispevky se chapou obcas tak obtizne, ze to nekdy vzdavam...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

nixx píše:
Brooklyn / juanita juarez píše:
Jo, je lepsi mit dva, ale ne kvuli stereu (=argument "usi mame dve" je trochu mimo). Dva (i vic) subwooferu se pouziva, jak rikas, k vykompenzovani vlivu stojatych vln.
v pripade nasich domacich akustickych podmienok to moze byt problem, nakolko mnozstvo stojatych vln z dvoch subwooferov bude prevazovat nad kompenzaciou ich vplyvu - takze cim viac subov, tym vacsi pruser

nixx

Příspěvek od nixx »

Poshook: samozrejme nemuzes X subu jen tak flaknout do mistnosti a cekat, jak to bude krasne hrat :-) Clovek by to mel mit zmereny a zkouset ruzny varianty. Mas pravdu, ze to bude asi spis zalezitost pro profi pracoviste...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

asi to tak bude, podle me staci 8kovy sub... nevim no, kazdopadne podivejte se na prumer toho AE22 basaku poradne :D

Poshook

Příspěvek od Poshook »

fractal. su AE22 pouzitelne aj ako bezne boxy na bezne pocuvanie muziky s pozitivnym hudobno-estetickym vysledkom?

Odpovědět