Acoustic Energy AE22
Re: Acoustic Energy AE22
Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
jaky clovek? jako myslis homo sapiens sapiens?
fakt tomu neverim.. zanedbavani velicin neni moje parketa... je to dost siroky problem

Fractal: covece posledni dobou mam pocit, ze tvuj nick nejak nahackoval luphtrack...
-
- Profesionál
teoreticky staci, ale lepsi je mit dva; jeden maskuje problemy, dela vpodstate L+R -6dB. pokud L = -R (protifaze), sub nehraje nic, ale basy tam muze bejt velice mnoho... :]nixx píše:Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
a co ti brani mat SUBy dva ?Fractal píše:nesouhlasim... mame dve usi, ale jako na kazdem sprochu...Poshook píše:subac a mono neni problem. to, co hra na sube, by malo byt v mixe uz len mono. okrem toho sa subbasove frekvencie siria takym sposobom, ze nemas sancu zistit stereo lokalizaciu - proste hraju vsade.
-
- Profesionál
taky zacinam mit pocit; ale spis nejaky drogy na bazi amfetaminu?Amorph píše:Fractal: covece posledni dobou mam pocit, ze tvuj nick nejak nahackoval luphtrack...
Jo, je lepsi mit dva, ale ne kvuli stereu (=argument "usi mame dve" je trochu mimo). Dva (i vic) subwooferu se pouziva, jak rikas, k vykompenzovani vlivu stojatych vln.Brooklyn / juanita juarez píše:teoreticky staci, ale lepsi je mit dva; jeden maskuje problemy, dela vpodstate L+R -6dB. pokud L = -R (protifaze), sub nehraje nic, ale basy tam muze bejt velice mnoho... :]nixx píše:Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
EDIT: sorry, az ted jsem si poradne precetl tvuj prispevek... moje odpoved je trochu mimo misu - my bad
Naposledy upravil(a) nixx dne 25 led 2011 23:01, celkem upraveno 1 x.
s tema drogama nejste prvni, ale jsem fakt cisty... pisu magisterku, produkuju, zrovna jsem v liverpoolu a ucim se scaush... nevim no, bavi me to, ale kdyz jsem hledal praci tak na me vytahli ze jsem overqualified... rubbish
AEcka jsou monitory co sub nepotrebuji. kazdopadne tam firma nabizi i super sub plus bedny az do 7.1 tusim... krasa
AEcka jsou monitory co sub nepotrebuji. kazdopadne tam firma nabizi i super sub plus bedny az do 7.1 tusim... krasa
-
- Profesionál
tak to je potom zavidenihodnej elan. s nim ale nemuzes bejt nejakej tape op ve studiu, budes to muset rozjet na vlastni pest, jinak se unudis. caj se da pripravit jenom na urcitej pocet zpusobu.Fractal píše:s tema drogama nejste prvni, ale jsem fakt cisty... pisu magisterku, produkuju, zrovna jsem v liverpoolu a ucim se scaush... nevim no, bavi me to, ale kdyz jsem hledal praci tak na me vytahli ze jsem overqualified... rubbish
Fractal: no vidis, uz ti to tu pisou i ostatni...
jsi nejak roztekanej... a tvoje prispevky se chapou obcas tak obtizne, ze to nekdy vzdavam...

v pripade nasich domacich akustickych podmienok to moze byt problem, nakolko mnozstvo stojatych vln z dvoch subwooferov bude prevazovat nad kompenzaciou ich vplyvu - takze cim viac subov, tym vacsi prusernixx píše:Jo, je lepsi mit dva, ale ne kvuli stereu (=argument "usi mame dve" je trochu mimo). Dva (i vic) subwooferu se pouziva, jak rikas, k vykompenzovani vlivu stojatych vln.Brooklyn / juanita juarez píše:teoreticky staci, ale lepsi je mit dva; jeden maskuje problemy, dela vpodstate L+R -6dB. pokud L = -R (protifaze), sub nehraje nic, ale basy tam muze bejt velice mnoho... :]nixx píše:Fractal: jak pise Poshook, z principu sireni vlneni clovek pod urcitou frekvenci neni schopny rozpoznat, odkud zvuk prichazi. Proto subwoofer staci jen jeden, kdyz je crossover nastaveny dostatecne nizko.
Poshook: samozrejme nemuzes X subu jen tak flaknout do mistnosti a cekat, jak to bude krasne hrat
Clovek by to mel mit zmereny a zkouset ruzny varianty. Mas pravdu, ze to bude asi spis zalezitost pro profi pracoviste...

asi to tak bude, podle me staci 8kovy sub... nevim no, kazdopadne podivejte se na prumer toho AE22 basaku poradne 

fractal. su AE22 pouzitelne aj ako bezne boxy na bezne pocuvanie muziky s pozitivnym hudobno-estetickym vysledkom?