Tak se mi doma rozehrávají vysněné monitory. Po vééelikém rozhodování a hromadě spekulací jsem se rozhod pro tyto NS10-like britské bedny. Jsou moc pěkně vyvedené, těžké (těžší, než leckterý větší monitor). Hrajou více dospod než NS10, ale časem asi bude subáč třeba. Charakter zvuku je velice přirozený, dřevní a detailní, žádné chemické barvení výšek, placatění a slévání zvuku jako u levných monitorů. Sranda je, že se přestaly vyrábět a téměř všechny obchody už jsou out of stock, takže s trochou nadsázky se dá říci, že mám jeden z posledních prodávajících se kusů v Evropě
Celkem rychle jsem si na ně zvykl, ale výsledek práce s nimi bude průkazný až na nich něco namíchám a nazvučím. Mají poměrně nezvykle široký, až 3D stereo obraz. Nemají bass reflex, což se mi líbí! Doporučil mi je jeden kamarád-inženýr z britské SAE. Po tom co jsem pročet různé přízpěvky na Gearslutz a spol. s.r.o. jsem je (po strastiplné a nervy-vkýblu cestě) konečně dostal do studijka.
Okamžitě jsem mohl porovnat pouze s monitory Tapco S8, neříkám hned že tapco mají děsné výšky a hrajou jak z prdele, ale tak dvě strašně rozdílné bedny jsem už dlouho neslyšel.