Jaká sluchátka ?
Re: Jaká sluchátka ?
možno by im mohli satčiť nejake bežne špunty , ktore dobre tlmia okolie a nerušia okolie. aspon pri spievani nemusia myslieť na to že vyzeraju ako mimozemštan ..s nejakymi velkymi nahlavnymi .
http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... lux-HD-381
ale z lacnoty: cirkumauralnych ..mam Superlux HD 662b , .. b ako prebasované .. nehraju moc dobre ale tlmia v celku dobre okolie , na bicie mi vyhovuju. da sa podklad počuvať v rozumnej hlasitosti. Viac tlmia zo smeru pred ksichtom , trochu menej zo strany plastu..takže na spev do mikrofonu dobre.
pritlak je trochu silnejši čo može vadiť ..ale to je sučasť tlmenia ruchov.
http://www.muziker.cz/studio-podium/nah ... lux-HD-381
ale z lacnoty: cirkumauralnych ..mam Superlux HD 662b , .. b ako prebasované .. nehraju moc dobre ale tlmia v celku dobre okolie , na bicie mi vyhovuju. da sa podklad počuvať v rozumnej hlasitosti. Viac tlmia zo smeru pred ksichtom , trochu menej zo strany plastu..takže na spev do mikrofonu dobre.
pritlak je trochu silnejši čo može vadiť ..ale to je sučasť tlmenia ruchov.
Naposledy upravil(a) jazzym dne 14 zář 2014 21:52, celkem upraveno 1 x.
Díky, přemýšlím o superluxech 660. 

nedavno som videl nejake video kde spevačka (akcia v radiu ).. sa doprevadzala s gitarou a na hlave mala moje HD 201 Sennheiser ,
..neni su to nejak moc tlmive sluchatka a ani moc hlasno nehraju , ale ani mne s nimi do kondezatoroveho mirofonu nepreliezal podklad (akus. gitara) , tak si myslim že ani pri speve nebude tak potrebne silne utlmenie.
z tohto súvisu by som zobral superlux HD660 nech je doma Bayer imitácia
a druhe ine kôli pestrosti napr.. Sennheiser HD203 kde tiež pišu trošku dobre tlmenie..popripade drahšie HD 205 alebo HD215 sennheiser.
a tretie zo srandy do zalohy.. Koss UR20 .. za 15euros tie tiež vraj dobre tlmia
k tym mojim HD662b , mam silny dojem že napis studio monitor naboku a to že su v roznych vyhotoveniach zosilnenia b-basove,f-nejakú "rozšírenú neutrálnu" a vyrovnana charakteristika bez označenia ,.. dáva jasne najavo že sa jedna o sluchatka vyrobene na studiove nahravanie... ja som ich kupoval vyslovene na bicie ,.. aby som počul dobre basu , Basgitara sa mi nahrava moc ticho na bežnych sluchatkach ju musim zosilniť do skreslenia
.. na bežny posluch su tie basy dunive a prehnane , .. celkovo zvuk malinko strapatejši ako SennheiserHD201 .. ale ujde.
mam pocit že kossy maju tie basy krajšie., menej dunive (ale mal som len koss porty a spark plug štuple. )

z tohto súvisu by som zobral superlux HD660 nech je doma Bayer imitácia

a tretie zo srandy do zalohy.. Koss UR20 .. za 15euros tie tiež vraj dobre tlmia

k tym mojim HD662b , mam silny dojem že napis studio monitor naboku a to že su v roznych vyhotoveniach zosilnenia b-basove,f-nejakú "rozšírenú neutrálnu" a vyrovnana charakteristika bez označenia ,.. dáva jasne najavo že sa jedna o sluchatka vyrobene na studiove nahravanie... ja som ich kupoval vyslovene na bicie ,.. aby som počul dobre basu , Basgitara sa mi nahrava moc ticho na bežnych sluchatkach ju musim zosilniť do skreslenia
.. na bežny posluch su tie basy dunive a prehnane , .. celkovo zvuk malinko strapatejši ako SennheiserHD201 .. ale ujde.

mam pocit že kossy maju tie basy krajšie., menej dunive (ale mal som len koss porty a spark plug štuple. )

Naposledy upravil(a) jazzym dne 15 zář 2014 08:51, celkem upraveno 3 x.
za ty prachy asi nejlepší co seženeš... a už je to vážně naposled co je tady doporučuju.maux píše:Díky, přemýšlím o superluxech 660.
Já můžu doporučit Presonus HD7, jsou polootevřené, ale tak nějak poslední dobou je upřednostňuju před DT770 , jsou lehká ,pohodlná a kupodivu když někdo u mně natáčí a dám mu vybrat mezi sluchátky, ať si vyzkouší které mu vyhovují tak většinou všichni vyberou HD7.
Jedná se pravděpodobně o "pře brandovaný" Superlux.
Ale za mně doporučuju.http://shop.disk.cz/hd7--presonus-/
Nebo originál ? http://kytary.cz/superlux-hd-681/HN1088 ... AkdD8P8HAQ
Příme zvukové srovnání nemám k dispozici, jestli Superlux osazuje do HD7 jiné měniče ,netuším, co si Presonus při výrobě objednal.
Jenom vím že ty HD7 hrají po rozehrání sakra dobře.
..
Jedná se pravděpodobně o "pře brandovaný" Superlux.
Ale za mně doporučuju.http://shop.disk.cz/hd7--presonus-/
Nebo originál ? http://kytary.cz/superlux-hd-681/HN1088 ... AkdD8P8HAQ
Příme zvukové srovnání nemám k dispozici, jestli Superlux osazuje do HD7 jiné měniče ,netuším, co si Presonus při výrobě objednal.
Jenom vím že ty HD7 hrají po rozehrání sakra dobře.
..
Nevím, jestli jestli píšu do správného vlákna, ale nechce se mi zakládat nové:-)
Máte někdo zkušenosti se špunty od Yamahy? Konkrétně EPH-M100. Rád bych je pořídil k poslechu, ale i k nějakému hraní si s DAW na cestách http://www.levneelektro.cz/p1164420-aud ... m100-black
Nebo pokud mi někdo poradíte nějakou lepší alternativu, budu vděčný...
Máte někdo zkušenosti se špunty od Yamahy? Konkrétně EPH-M100. Rád bych je pořídil k poslechu, ale i k nějakému hraní si s DAW na cestách http://www.levneelektro.cz/p1164420-aud ... m100-black
Nebo pokud mi někdo poradíte nějakou lepší alternativu, budu vděčný...
Hm, tak som sa dočítal, že na to, ako slúchadlá znejú, má mať vplyv aj to, či je kábel rovný alebo točený... že vraj točený orezáva vyššie frekvencie... https://www.quora.com/What-are-the-bene ... ngth-cable Môže to byť fakt pravda?
Aha, tak to by vysvetlovalo, proc kdyz jsem u Shure SRH940 vymenil rovnej kabel za kroucenej, tak jsem premyslel, jestli fakt najednou hrajou o kousek lip - mel jsem pocit, ze s rovnym mely precejen trochu moc spicku na vyskach a o neco min basu, nez bych preferoval, s kroucenym mi najednou prislo, ze hrajou vyrovnanejs. Myslel jsem, ze me sali sluch, ale mozna tedy ne:)
Podla mna ano aj preto sa snažim zohnať rovny kabel na moje SennHD380, mam pocit že maju vo výškách menej detailov ako by mohli.
točený kábel cievka či už s jadrom alebo bez je v podstate induktor čo je bezkondenzatorová verzia LPF .
a ked sa stretne spolu kapacita indukcia a rezistencia tak u horších výrobcov to bude určite poznať.
točený kábel cievka či už s jadrom alebo bez je v podstate induktor čo je bezkondenzatorová verzia LPF .
a ked sa stretne spolu kapacita indukcia a rezistencia tak u horších výrobcov to bude určite poznať.
No ja mám ATH M40x, v balení bol aj rovný aj točený, teraz používam kvôli redukcii káblov všade okolo seba točený, ale ani ma nenapadlo, že by to malo vplyv... samozrejme teraz, keď sa človek niečo dočíta tak tam ten rozdiel bude chcieť počuť 

Tak toto mi pride trosku ako konspiracia. Tych 50 -60 otacok s rozostupom 1cm tazko bude fungovat ako cievka. Ale mozno sa mylim.
Ja by som to skor tipoval na kvalitu samotneho kabla.
Ja by som to skor tipoval na kvalitu samotneho kabla.
podla mna to nema pocutelny vplyv
Dobrý den všem, mám 2 dotazy vztahujících se ke sluchátkám. Předem děkuji všem, kdo najdou čas mi poradit:
1) Sháním sluchátka, která mi pomohou doplnit sbírku referenčních typů poslechových aparátů. Tyto sluchátka by měly mít spíš hype hifi zvuk (EDM), dostatečně silné low-end frekvence, vyšší hlasitost. Dlouho jsem na tento typ referenčního poslechu používal svá stará Sennheiser HD25, ale stal jsem se obětí brněnské krádeže. Potřebuji je tedy nahradit. Cena ne vyšší než 3 000 CZK.
2) Na mix používám AKG K712. Když je používám ve studiu, bez problémů hrají na solidní hlasitostní úrovni. Jak je ale zkusím připojit do jiného zařízení (pc, auto, mobil) ta hlasitost je cca poloviční. Moc nechápu, čím to je, protože zmíněné HD25 vždycky trhaly uši. Vždy jsem si myslel, že je to impedancí, ale HD 25 mají impedanci 70 Ohm a AKG 712 61 Ohm. To není až takový rozdíl? Jaký parametr hledat, aby byly sluchátka hlasitější po připojení do zmíněných zařízení?
Velice děkuji!
1) Sháním sluchátka, která mi pomohou doplnit sbírku referenčních typů poslechových aparátů. Tyto sluchátka by měly mít spíš hype hifi zvuk (EDM), dostatečně silné low-end frekvence, vyšší hlasitost. Dlouho jsem na tento typ referenčního poslechu používal svá stará Sennheiser HD25, ale stal jsem se obětí brněnské krádeže. Potřebuji je tedy nahradit. Cena ne vyšší než 3 000 CZK.
2) Na mix používám AKG K712. Když je používám ve studiu, bez problémů hrají na solidní hlasitostní úrovni. Jak je ale zkusím připojit do jiného zařízení (pc, auto, mobil) ta hlasitost je cca poloviční. Moc nechápu, čím to je, protože zmíněné HD25 vždycky trhaly uši. Vždy jsem si myslel, že je to impedancí, ale HD 25 mají impedanci 70 Ohm a AKG 712 61 Ohm. To není až takový rozdíl? Jaký parametr hledat, aby byly sluchátka hlasitější po připojení do zmíněných zařízení?
Velice děkuji!
1) Za mňa ATH PRO5x, mám, hyped, hlasné... cena do 3k
2) vysoká impedancia = nižšia hlasitosť = nutnosť viac vybudiť, aj keď majú cca podobnú impedanciu, tie HD25 majú citlivosť až 120dB, takže sú značne hlasnejšie
2) vysoká impedancia = nižšia hlasitosť = nutnosť viac vybudiť, aj keď majú cca podobnú impedanciu, tie HD25 majú citlivosť až 120dB, takže sú značne hlasnejšie
IvanB: díky moc
Citlivost mají o něco nižší, než AKG 712, ale impedance 32 Ohm je zase nižší, tak už se v tom ztrácím
Ale v podstatě je to taková cena, že přemýšlím, že je hned objednám.
Citlivost mají o něco nižší, než AKG 712, ale impedance 32 Ohm je zase nižší, tak už se v tom ztrácím