Tak jsem dnes usilovně poslouchal, zejména Dynaudio Air 25 a Air 20. Taky BM15, BM12, KH 0300 i Behringer Truth.
Air 25 hrají docela impozantně, plný čitelný bas, nejjemnější detaily v plném rozsahu, transparentnost ... Moc se mi líbily. Air 20 jsou taky velmi dobré,i když bylo zřejmé, že Air 25 jsou ještě kvalitativně o stupínek výše ... BM12 znám už od vyzkoušení ve svém studiu - pěkné, malé nearfieldy. Co bylo trochu zvláštní, byly BM15. Zněly opravdu hodně divně, jalově ... To i Behringery Truth snad zněly podstatně lépe ... zvláštní (ty mě mimochodem docela překvapily - nebyla to taková hrůza jak jsem čekal ...za ty peníze dobré ...)
KH 0300 byly velmi pěkné, přímo skvělé ... Pro mé účely ale malé ...
Takže Air 25 vypadají jako vážný kandidát ... A upřímně řečeno vůbec jsem neřešil jestli to uvnitř mají digitálně nebo analogově, nebo je tam parní stroj ... prostě hrály velmi dobře.

Přiznám se, že nějaké experimentování a loterie se zkoušením (drahých) zesilovačů, biamping, výhybky atd. mě vůbec nelákají ... Mnohem raději bych "all in one" aktivní bednu
Možnosti nastavení a presetů jsou velmi zajímavé a praktické. Škoda že se nepodařilo zprovoznit ty obrovské Dynaudia BM3 ...
K tomu měření: na to člověk potřebuje přinejmenším příslušné zařizení, tj,. měřící mikrofon i nějaký software na produkování všelijakých těch šumů a též pro vyhodnocení ... Další věc je navrhnout po zobrazení výsledků optimální a účinné řešení ... a to vše je myslím věc pro člověka zkušeného v oboru. Má-li výsledek fungovat. Akustické úpravy a optimalizace poslechu nespočívají jen v šoupání beden tam a zpět ...