Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
Re: Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
Dakujem za reakciu.
Myslim ze problemom nieje zemniaca slucka, je to nezavisle od toho ci su monitory pripojene k nejakemu audio zdroju alebo nie.Ten bzukot vydava na 100% transformator vo vnutri, nie reproduktor.Ale ak pises ze reprodukory u teba to nerobia tak zrejeme ich zanesiem na reklamaciu.(ten velmi jemny sum pocujem aj ja, myslim ze je to normalne).

Myslim ze problemom nieje zemniaca slucka, je to nezavisle od toho ci su monitory pripojene k nejakemu audio zdroju alebo nie.Ten bzukot vydava na 100% transformator vo vnutri, nie reproduktor.Ale ak pises ze reprodukory u teba to nerobia tak zrejeme ich zanesiem na reklamaciu.(ten velmi jemny sum pocujem aj ja, myslim ze je to normalne).
Nechci zakládat nový thread. O monitorech je toho tu už hromada  . V blízkém horizontu chci pořídit monitory. Chtěl bych do nich vložit tak cca 7-8 tis. na bednu. Budu je užívat na mix akustické hudby. ( žádné rnb, elektro apod..
. V blízkém horizontu chci pořídit monitory. Chtěl bych do nich vložit tak cca 7-8 tis. na bednu. Budu je užívat na mix akustické hudby. ( žádné rnb, elektro apod..  ) Zejména houslí, kytar, flétna, klávesy ( někdy by se tam mohlo objevit třeba djembe) a zpěvu. Aranže budou spíš chudší. Mám v hledáčku bedny Krk VXT4. Bude na akustickou hudbu 4 palcový basák stačit? Nebo se mám poohlédnout po větším?  Jaké jsou jiné alternativy pro tento účel? ( za stejnou cenu
 ) Zejména houslí, kytar, flétna, klávesy ( někdy by se tam mohlo objevit třeba djembe) a zpěvu. Aranže budou spíš chudší. Mám v hledáčku bedny Krk VXT4. Bude na akustickou hudbu 4 palcový basák stačit? Nebo se mám poohlédnout po větším?  Jaké jsou jiné alternativy pro tento účel? ( za stejnou cenu  ) Děkuji za odpovědi!
) Děkuji za odpovědi!

. V blízkém horizontu chci pořídit monitory. Chtěl bych do nich vložit tak cca 7-8 tis. na bednu. Budu je užívat na mix akustické hudby. ( žádné rnb, elektro apod..
. V blízkém horizontu chci pořídit monitory. Chtěl bych do nich vložit tak cca 7-8 tis. na bednu. Budu je užívat na mix akustické hudby. ( žádné rnb, elektro apod..  ) Zejména houslí, kytar, flétna, klávesy ( někdy by se tam mohlo objevit třeba djembe) a zpěvu. Aranže budou spíš chudší. Mám v hledáčku bedny Krk VXT4. Bude na akustickou hudbu 4 palcový basák stačit? Nebo se mám poohlédnout po větším?  Jaké jsou jiné alternativy pro tento účel? ( za stejnou cenu
 ) Zejména houslí, kytar, flétna, klávesy ( někdy by se tam mohlo objevit třeba djembe) a zpěvu. Aranže budou spíš chudší. Mám v hledáčku bedny Krk VXT4. Bude na akustickou hudbu 4 palcový basák stačit? Nebo se mám poohlédnout po větším?  Jaké jsou jiné alternativy pro tento účel? ( za stejnou cenu  ) Děkuji za odpovědi!
) Děkuji za odpovědi!Re: Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
alternativa jsou asi nejake levnejsi Adamy.

Mrkni se po tech Adamech, ty detailni vejsky (paskovej vejskac) by se ti mohly na akusticky nastroje hodit...

Vrzalik : alebo trosku dosetri .. a zober VXT6 .. tam uz s basmi nebude problem .. http://www.disk.cz/disk/detail1.csp?!PV,3285,!PVS,3285

Tak mám 2 kandidáty KRK VXT4 a ADAM AUDIO A5X. Budou stačit mám celkem malou místnost ( zhruba 3x3m) a je to na míchání akustické hudby. Budu rád za vaše názory, do kterých byste šli? Dá se nějak obecně říct, která z těchto 2 značek( nebo spíš typů) je lepší na mix akustické hudby? Díky!

vhodne budu obe... to ti tu nevyriesime, snaz sa obe si aspon na par hodin pozicat.

Já bych fakt vzal 6", 4" rozhodně ne, to už mi přijde na monitoring fakt málo, dole se ti vždycky nahromadí bordel, ať děláš jakejkoli žánr a na těch 4'' se s tím budeš trápit.

Takže spíš ty Adamy, ty mají 5,5  . Taky jsem si v duchu říkal, jestli ty 4 palce nejsou málo
. Taky jsem si v duchu říkal, jestli ty 4 palce nejsou málo  .  Každopádně si je před koupí oboje poslechnu.
.  Každopádně si je před koupí oboje poslechnu.

. Taky jsem si v duchu říkal, jestli ty 4 palce nejsou málo
. Taky jsem si v duchu říkal, jestli ty 4 palce nejsou málo  .  Každopádně si je před koupí oboje poslechnu.
.  Každopádně si je před koupí oboje poslechnu.Re: Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
když do 10 000 tak KRK, ALESIS, FOSTEX nebo ESI, lehce nad 10 000 KRK, MACKIE nebo ADAM

cim mensi stredobasak, tym lepsie stereo, s presnejsou predo-zadnou lokalizaciou. vzdy to mas nieco za nieco, inak by tie male monitory nik nevyrabal. imo na komorne zanre je 5" akuratdelay píše:Já bych fakt vzal 6", 4" rozhodně ne, to už mi přijde na monitoring fakt málo, dole se ti vždycky nahromadí bordel, ať děláš jakejkoli žánr a na těch 4'' se s tím budeš trápit.
Vrzalik: popř. mám u sebe Tannoy reveal passive + zesik k možnému prodeji. Na to co potřebuješ mi to přijde jako vhodné monitory. tyto tanoye se vyznačují velmi dobrými středy i výškami , ale subbas žádný. Má je i Tudy a Ivo s nimi myslím taky začínal. Za tu cenu je to dobrá bedna. Já jsem s nimi byl velmi spokojen až na ten subbas, co mi chyběl.jsou v perfektním stavu. momentálně nevyužité ( přešel jsem na Adam 2.5a).kdyžtak sz.

jojo, tannoy vali vyborne, nejsou ostre jako treba alesis

kexik píše:cim mensi stredobasak, tym lepsie stereo, s presnejsou predo-zadnou lokalizaciou. vzdy to mas nieco za nieco, inak by tie male monitory nik nevyrabal. imo na komorne zanre je 5" akuratdelay píše:Já bych fakt vzal 6", 4" rozhodně ne, to už mi přijde na monitoring fakt málo, dole se ti vždycky nahromadí bordel, ať děláš jakejkoli žánr a na těch 4'' se s tím budeš trápit.
Funguje tohle pravidlo i u vyssi modelu? Zvazuju vymenit 6,5" za 8" (uplne jina cenova.. cenova 55k).
plati to pre lacne bedne. drahe dvojpasmove bedne riesia problem stredov pri vacsom stredobase tak, ze vyssie stredy hra tweeter, ktory musi byt hodne kvalitny=drahy. alebo sa prida tretie pasmo a je to... pri malom budgete nemas na vyber, bud mas slusne stredy a ziadne basy, alebo ploche a "vymyslene" basy a k tomu nevyrazne stredy. to ja radsej bez basov.