Aha díky za vysvětlení.. já uvažuju právě přejít z BM6A na BM12A. To už je OT, každopádně když jsem měl na začátku levné bedny, tak jsem vždy volil cestu míň basů víc čitelnost na středech ve vejškách a prostor.kexik píše:plati to pre lacne bedne. drahe dvojpasmove bedne riesia problem stredov pri vacsom stredobase tak, ze vyssie stredy hra tweeter, ktory musi byt hodne kvalitny=drahy. alebo sa prida tretie pasmo a je to... pri malom budgete nemas na vyber, bud mas slusne stredy a ziadne basy, alebo ploche a "vymyslene" basy a k tomu nevyrazne stredy. to ja radsej bez basov.
Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
Re: Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
mal by som obavy. poznam stare bm15p a to je desna bedna... ono tie mensie dynaudio basaky su fantasticke a fakt vynimocne. tie vacsie ani moc nie a chyba tam to stredne pasmo. ostatne kvalitne air modely ten stredak pri tych vacsich typoch maju a asi nie zbytocne

Ty jo tak to je otazka.. to je asi na dalsi thread na foru. Ja sem docela s tema BM6 spokojenej.. myslel jsem si, ze neco jako APSka bo tak, by me pomohla k tomu, abych slysel lip spodek kor pro elektroniku. Vim ze BM15ky sou nic moc bendy.. Ale zase ta BM12a ma stejnej design a asi i streva jak BM6A MKII (ja mam MK1). Asi si je zajedu poslechnout. Jestli vůbec má cenu za to vyhazovat prachy. Já to viděl jako možnost relativně levnýho upgradu na bednu s větším basákem, co by mohla hrát hloubš.kexik píše:mal by som obavy. poznam stare bm15p a to je desna bedna... ono tie mensie dynaudio basaky su fantasticke a fakt vynimocne. tie vacsie ani moc nie a chyba tam to stredne pasmo. ostatne kvalitne air modely ten stredak pri tych vacsich typoch maju a asi nie zbytocne
mozno lepsie pridat ten malicky dynaudio sub .. ten hra vyborne (je uzavrety) ..

sice k neuvereni, ale mas recht!kexik píše:...to ja radsej bez basov.
Nasadils mně brouka do hlavy. Jsou nějaké i aktivní, které mají dobré středy a výšky a vešly by se tak do 15 000,-( obě). Musím to zvážit, ale raději bych aktivní bedny.Magion píše:Vrzalik: popř. mám u sebe Tannoy reveal passive + zesik k možnému prodeji. Na to co potřebuješ mi to přijde jako vhodné monitory. tyto tanoye se vyznačují velmi dobrými středy i výškami , ale subbas žádný.
No ono to není do 10 000,-. Počítám spíš tak +- 14-15 000,-Fractal píše:když do 10 000 tak KRK, ALESIS, FOSTEX nebo ESI, lehce nad 10 000 KRK, MACKIE nebo ADAM
 .
.Re: Studiové monitory na skládání do 10 000,-Kč.
No to by byla dobra moznost.. hlavne jsem na ta BMka zvykly. Pouvazuju o tom.Pytkin píše:mozno lepsie pridat ten malicky dynaudio sub .. ten hra vyborne (je uzavrety) ..
Ten vypada pekne Pytkine, ale BM6 nemaji low filter pro pripojeni subu, tak nevim, jestli by bylo nejaky reseni pro to nebo jesi to umi ten sub primo stanovit crossover.