Tesla studio monitory?

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
c9000

Re: Tesla studio monitory?

Příspěvek od c9000 »

ARS 651, mám je pořád. Mám i kontakt na člověka co o nich ví uplně všechno, ale nechá si to zaplatit.
Potom se dělaly ještě velký main monitory ARS ale ty už se vidí jen málo. Potom ARS 944 pasivní verze. K 944 je ale namíru udělaný zesilovač.

Co se týká úprav, docela dlouho jsem laboroval s repráky aby hrály obě bedny totožně. Pár repráků jsem jich i nakoupil do rezervy. Zakmitávání se dá řešit. Mám ktomu info kdyby někdo chtěl. 651 ale hrajou nejlíp s původním osazením pokud někdo měnil repro je to většinou na škodu, pozdější černé basové repro hraje už hůře. Důležitý jsou středový 667 aby hrály stejně.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Rudys: porovnával jsem to v několika místech s různými studio monitory. Pokud ti nevadí vintage zvuk z papírovejch repráků ala NS10 tak ARS651 neměly moc konkurenci. Mě ty nový kalotový vejšky a tvrdej zvuk neba, proto jdu cestou papíráků. Nejlíp hrajou potichu, při vyšších hlasitostech zkreslují zmíněná repra víc než je zdrávo

Rudys

Příspěvek od Rudys »

c9000 píše:Rudys: porovnával jsem to v několika místech s různými studio monitory. Pokud ti nevadí vintage zvuk z papírovejch repráků ala NS10 tak ARS651 neměly moc konkurenci. Mě ty nový kalotový vejšky a tvrdej zvuk neba, proto jdu cestou papíráků. Nejlíp hrajou potichu, při vyšších hlasitostech zkreslují zmíněná repra víc než je zdrávo
Díky za info. Původně jsem uvažoval, že bych při napnutém budgetu koupil nějaké tesly jako hlavní monitory. Pak jsem se na to vykašlal a řekl si, že si na monitory našetřím víc peněz a koupil jsem si eris E8. :D A tak nějak pochybuju, že by ty Tesly mohly překonat monitory, které se vyrábí dneska. Navíc mi hodně lidi řeklo TESLA=Technicky slabé. :D :mrgreen:

markuc

Příspěvek od markuc »

c9000 píše:
26 kvě 2017 16:08
ARS 651, mám je pořád. Mám i kontakt na člověka co o nich ví uplně všechno, ale nechá si to zaplatit.
Potom se dělaly ještě velký main monitory ARS ale ty už se vidí jen málo. Potom ARS 944 pasivní verze. K 944 je ale namíru udělaný zesilovač.

Co se týká úprav, docela dlouho jsem laboroval s repráky aby hrály obě bedny totožně. Pár repráků jsem jich i nakoupil do rezervy. Zakmitávání se dá řešit. Mám ktomu info kdyby někdo chtěl. 651 ale hrajou nejlíp s původním osazením pokud někdo měnil repro je to většinou na škodu, pozdější černé basové repro hraje už hůře. Důležitý jsou středový 667 aby hrály stejně.
Ahoj, jakékoli info i kontakty bych uvítal, chystám se je zprovoznit naplno jako hlavní poslech, jsem zvědavej, jestli obstojí. Z mládí si pamatuju, jak ty Tesla papíráky hrály fajn, cokoli jinýho než papír mě už nikdy tak hezky neznělo, navíc jsou to bedny bez bassreflexu a to je jeden z dobrých předpokladů.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Co bys k tomu chtěl vědět? Je to velká bedna která hraje parádně v nízkých hlasitostech je potřeba si pohlídat repro, který by mělo být ideálně stejný , taky utěsnění ozvučnice a ideálně proměřit zesilovač, dá se na tim vytunit opravdu hodně věcí a mám kontakt na člověka co to repasuje, bohužel je to trochu "pako" a za všechno si chce nechat zaplatit jak kdyby vlastnil plány na tleskačovo kolo:). Hlavně středové repro musí byt ARO 667. Původní "vytlumení" monitorů vatou taky není ideální. Důležitý je umístění a pozice výškovým repro směrem dolů a poslouchat přesně v ose výškových repro. Lepší samo do větší místnosti ale ted mám toto + NS10 + sub a jsem spokojený s poslechem, časem třeba přijde chut na nějaký modernější monitor.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Ještě dodám že jediný co má smysl restaurovat a zabývat se tím hlouběji je ARS 651 s puvodním zesilovačem.

markuc

Příspěvek od markuc »

No jak jsem psal, zajímal by mě ten kontakt na to pako, pokud dokáže vyřešit to zakmitávání, rád mu zaplatím. V jedné z mých 651 se navíc asi už někdo vrtal a nepříliš odborně, hraje pouze když je tam zasunutej proklemovanej DIN do toho předního vstupu, kterej ale má sloužit pokud vím pro napájení externím zesilovačem .. já se v tom vrtat sám nechci, nemám čas ani dostatek znalostí. Těsnost si vyřešit dokážu a ty stejně hrající repro snad taky .. místnost mám docela velkou. Takže ti budu vděčen za ten kontakt .. díky

c9000

Příspěvek od c9000 »

To že bedna nehraje když vytáhneš din, je správně, tak to má fungovat, odpojí se tím zesilovač.
Leoš Malaník <lemal@volny.cz>

markuc

Příspěvek od markuc »

Aha, tak v tom případě je problém v té druhé, ta ho tam nemá a přitom hraje ..

Odpovědět