Test štúdiových monitorov

Vše co má reproduktor a vydává zvuk, vč. příslušenství
lavender

Re: Test štúdiových monitorov

Příspěvek od lavender »

dnes som bol u Aztora s mojimi sonodyne srp 400 a teda, bolo to velmi zaujimave porovnavanie. adamy sme po chvilke odlozili na odpocinok a uz sa k nim nevratili. v podstate superili iba yamaha a sonodyne. za mna - yamaha mala navrch v spodnom pasme. to sa da od 5" cakat. horne spektrum bolo dost preostrene, az to aztor ukorigoval nastavenim (tusim -1,5dB). kazdopadne sa sonodyne vobec nestratili, prave naopak, castokrat mali plnsie stredne spektrum, obzvlast na zenskom vokale a frekvencii okolo 200hz - tam som to na yamahe skoro vobec nepocul.
taktiez som mal pocit ze yamaha hra dost tak "premrstenejsie", agresivnejsie.
sonodyne mi zneli komplexne lepsie. spodne spektrum na nich samozrejme miesat neplanujem :D
Naposledy upravil(a) lavender dne 24 pro 2017 00:42, celkem upraveno 2 x.

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

:D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Lavender : Ake yamahy to boli ? SRP 400 mam doma tiez a su to uzasne monitory za tu cenu co stoja ..

lavender

Příspěvek od lavender »

pytkin - ved tieto jeho z obrazka...

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

Lavender u mna?

lavender

Příspěvek od lavender »

concord - u teba ;)
Edit:nie u teba - u aztora :D
Naposledy upravil(a) lavender dne 23 pro 2017 20:50, celkem upraveno 1 x.

concord
Vybavení

Příspěvek od concord »

lavender píše:
23 pro 2017 19:03
dnes som bol u concorda s mojimi sonodyne srp 400 a teda, bolo to velmi zaujimave porovnavanie. adamy sme po chvilke odlozili na odpocinok a uz sa k nim nevratili. v podstate superili iba yamaha a sonodyne. za mna - yamaha mala navrch v spodnom pasme. to sa da od 5" cakat. horne spektrum bolo dost preostrene, az to concord ukorigoval nastavenim (tusim -1,5dB). kazdopadne sa sonodyne vobec nestratili, prave naopak, castokrat mali plnsie stredne spektrum, obzvlast na zenskom vokale a frekvencii okolo 200hz - tam som to na yamahe skoro vobec nepocul.
taktiez som mal pocit ze yamaha hra dost tak "premrstenejsie", agresivnejsie.
sonodyne mi zneli komplexne lepsie. spodne spektrum na nich samozrejme miesat neplanujem :D
:shock:

lavender

Příspěvek od lavender »

concord - kua sorry, bol to Aztor :D idem to vsade editnut...

Aztor

Příspěvek od Aztor »

Cau, este to tam mas raz zle - "concord stiahol výšky o 1,5 db" ... To som bol tiež ja:) Pozerám že si tu s tým preklepom narobil riadny chaos:D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

lavender : ved to mi nebolo jasne .. ze si pisal , ze si bol u concorda :)

lavender

Příspěvek od lavender »

a to nepijem :D

Aztor

Příspěvek od Aztor »

Tak aby som tu nastolil poriadok, skusim to zhrnut z mojho pohladu. Lavender bol u mna so svojimi Sonodyne SRP400, povodny plan bol porovnavanie s Adam A5X, ale ako hovori, tie sme po chvilke odlozili.. Btw. to uz som mal stiahnute aj tie jazzové nahravky od Pytkina, ale bolo to podobne ako pri posluchu koncertu Diany Krall... Adamy proste neobstali... Takze na stol prisli Yamahy MSP5 STUDIO a na ne Sonodyne SRP400... Skoda ze som nespravil fotku, mna totiz hned prekvapilo ake su SRP400 malicke a lahke oproti Yamahe (4,4 vs 8,8kg)...

Co sa tyka zvuku, v podstate suhlasim s tym, co pisal lavender...
Basy na Yamahe sme stiahli opať na nulu (po mojom porovnavani s A5X). Je jasne, ze 5" toho zahra o kusok viac, ako 4".
Po vypocuti nahravky Craig David - 7 days na Yamahe a po tom, co tie syčiace perkusie lavenderovi skoro odtrhli uši, sme na MSP5 vyskusali high trim upravit na -1,5db. Odteraz sa zvuk uz velmi podoba na Sonodyne a na urcenie nejakych vačších rozdielov su uz moje uši asi slabo trénované... Dokonca sa mi 1-2 krat stalo, ze som sa pomylil v tom, ktore monitory hraju... Po prepnuti kanalu na druhe monitory sa tam samozrejme nieco zmenilo, ale neviem slovami jednoznacne opisat co, ani ci to bolo k lepsiemu alebo k horsiemu... S cim ale suhlasim s lavenderom je to, ze Yamaha ma zrejme dieru na frekvencii okolo 200hz. To je zrejme ten dovod, preco mi volaky (hlavne zenske - Diana) pripadaju plechove a bez hlbky (tak ako som to opisoval v prvom prispevku - ten som pisal rano, este pred tym, ako prisiel lavender). Na Sonodyne zneli vokaly naozaj perfektne, plnsie, bez toho plechoveho pocitu...
Naposledy upravil(a) Aztor dne 24 pro 2017 13:52, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

inak ked porovnavas monitory , rozumnejsie je ich dat vedla seba .. nie na seba ..

Aztor

Příspěvek od Aztor »

vo všeobecnosti pravda, ale ked sa pozres na moj stol, kolko je tam miesta... monitory, ktore by boli blizsie pri sebe, by uz nemali skoro ziadny stereo obraz...

PMC

Příspěvek od PMC »

1. bedny je potreba rozehrat
2. ruzná poslechova vyska dela akusticke divy
3: takze se nesrovnava srovnatelne
4. to, ze se ti neco libi vic neni ukazatel vernosti, ale libivosti, s vernosti to muze byt naopak a monitory by se mely kupovat kvuli vernosti, a nekvuli prijemnejsimu poslechu, mozna ze te tim adam prave upozornuje na nekvalitni nahravku

Odpovědět