.

.

.

.

.

.

.

.
Dnes jsem dali na Etienuv popud test nekolika repraku.
Etien ma v planu koupit solidni nearfieldy ktery uz mu zustanou na hodne dlouho, rek ze je chce kolem castky 100.000 Kc. Jaky bedny, to resi uz delsi dobu. Etien, ja a Matous jsme na tohle tema prodebatovali uz spoustu casu, at uz v hospudkach, nebo na icq a bylo jasny ze je na case vzit konkretni bedny a poslechnout je v prime srovnavacce. Po tech mnoha uvahach si Etien vybral dva kousky ktery ho zaujaly - ADAM S3A a Klein Hummel O300D.
Test probehl v Matuchove byte protoze ma ADAM S3A se ktrerejma bylo potreba porovnat konkurencni Klein Hummel O300D. Ty Etien pujcil u Pantera (mimochodem musel slozit plnou castku 120.000) a k testu si privez jeste svoje ULIHO Behringer TRUTH, na kterejch ted provizorne pracuje. No a ja jen pro mou zajimavost jsem vzal moje cestovni malinky 5ti palcovy aktivky KRK RP5.
Zapojili jsme ty 3 repraky ADAM / K+H / KRK a zacali jsme poslouchat muziku kterou jsme budto osobne michali a dobre ji zname a pak taky muziku kterou vsichni tri povazujeme za hodne dobre smichanou.
Prvni poslech jsme dali na Matousovi S3A, potom jsme ty stejny veci poslouchali na na K+H a to uz pak zacalo bejt hodne zajimavy a nam se zapalovala prisna ouska.
Z meho pohledu:
S3A - ktery maj 2x 6ti palcovej reprak maji v porovnani s O300D (8mi palec) hodne min basu. Na to jsem upozronoval rovnou kdyz mi je Matous poprve doma poustel pred cca 2rokama. O to by ale neslo, jsou to nearfield bedny u kterejch necekam zavratnej bass. Co mi ale vadilo, bylo to ze S3A maj propad v oblasti od 300 Hz dolu. Napr kopaky ktery maj nejvetsi energii kolem 200 - 100 Hz, tak ty u S3A moc nefungujou, pri poslechu se zda ze kopaky na S3A nekopou jak by clovek cekal. Vejsakace jsou u S3A nekdy docela jedovaty, hlavne kolem 4 - 6 kHz.Celkove znej ale S3A hodne pevne a detailne.
O300D - Co se basu tyce tak ty u O300D funguji super!!! Bassy jsou v cele sve sirce skvely. Kopaky se prosazujou tak jak by mely. O300D jsou podstatne mekci a kulatejsi nez S3A. Zneji mene konfliktnej. S3A je tvrde hrajici bedna, obcas mi prijde az jedovata. Paskovej vejskac je hodne hodne specifickej. O300D ma ale taky spesl vejskac, zni sice mekcej nez nabrousenej S3A ale ma zvlastne zvedutou oblast od 10 kHz nahoru a to pak zvyraznuje hihaty shakery nebo klasickej pink noise. Me se tenhle vejskac zamlouval. Ale kluci ho moc neocenili. Jinak O300D mela trochu hifi charakter vic basu min stredu vic vejsek.
No a Samostatnou kapitolou byly moje malinky KRK RP5, ktery jsem si koupil na cestovani k notebooku, protoze jsou opravdu malinky. RP5 stoji 10.000, a za tenle malinkej peniz maji fakt SUPER zvuk! Vpodstate mne to potesilo z celyho testu uplne nejvic:) Samozrejme tuhle 10x levnejsi bednu neni fer porovnavat s S3A nebo O300D ale presto se drzeli RP5 hodne dobre. V porovnani s S3A a O300D maj ne tak detailni vejsky ale jinak jsou moc moc fajn. V porovnani s S3A se u KR5 ale neztracej udery v oblasti 200 - 100 Hz. Transienty jsou pevny stereo obraz vybornej. proste RP5 byla HODNE dobra investice

Pak jsme jeste pro srandu poslechli Behringer Truth vedle O300D... a to bylo zoufaly moooc ZOUFALY. Ale stim se pocitalo, takze zadny prekvapeni. Ale bylo fajn ze clovek okamzite cejtil jak propastne jinak hraje dobra a levna benda.
Zaverem bych rek ze bych ted s nakupem hodne vahal jak u S3A tak u O300D. u obou mi vadilo hodne veci. Etien ma jeste sanci zvazit velky modely od Dynaudio a KRK, tak sem zvedavej. Osobne moc ADAM bedny rad nemam, i kdyz ted se zveda "modni" adam vlna:) ...K+H mne prekvapily, hodne dobra bedna! Tezko rict jestli je lepsi S3A nebo O300D protoze u obou mi vadilo neco jinyho..tak bych to nechal nerozhodne.
No dalsi detaily sem napisou Matous a Etien.
A tady jsou pro porovnani moje Main monitory FAR AV50c s malinkejma KRK RP5. (tyhle moje FARy maj 2x 10ti palec).

.