marion píše:Viem ze existuju tabulky frekvencii nastrojov, existuje aj nejaka pomocka ako by mal vyzerat final mix? Myslim vo forme nejakeho analyseru aby som si vedel povedat ze hore my to lieta, dole chyba a pod.
Napriklad ked sa snazim zladit kick a basu, riadite sa len uchom alebo pouzivate aj nejake tabulky a pozriete sa aka frekvencia vam tam chyba alebo je naviac oproti nejakemu standardu? .......
koli podobnemu dovodu som si naplanoval že si raz pozrem frekvenčnu analyzu nejakych songov Michaela Jacksona, Mariah carey . proste vysledok roboty top odbornikov , či tam maju tie frrekvencie zastupene v celom spektre . ..skladby su samozrejme v nejakej tonine + , takže uplne plne to nebude.
zatial som tento patminutovy ukon neurobil..ešte niesom potrebou tak daleko ..
no s tym warm soundom už nejake skusenosti mám . použivam(v DAW) distortion = warm tube s jemnym nastavenim na niektore zvuky ..hlavne bicie blany tomov s tym zneju paradne ..tak isto piezo zvuk akustickej gitary to krasne zmakčí .. činely s OH a ostatne kovove zvuky určite nie , to znie chrčavo. možno na to treba iný druh - saturacia alebo niečo podobne treba sa s tym pohrať...dokonca ma to čiastočne odradilo od kupy lampoveho preampu pre nahravanie .. (s vynimkou elektrickej gitary ..tam s nejakeho dovodu chcem lampu aj za (na) mikrak..