Aky notebook, win a softver?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
erasermusic
Příspěvky: 13
Registrován: 06 črc 2014 11:06

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od erasermusic » 10 črc 2014 20:28

Fillippos píše:to biscuit: jedu v 32 a nemám dojem, že by to bylo na hovno. Ani to nehodlám měnit. :) Spousta výborných free VST je pro 32 platformu - jeden z mých důvodů.
32 bit VST šlapú na Win 7 64 skvele.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Fillippos » 10 črc 2014 21:26

ha, dík za info. já žil v tom, že to pod 64 nejede. :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od biscuit » 10 črc 2014 22:11

to je prave to, co spousta lidi nechape. 64b win system umi pouzivat 32b aplikace (dve slozky program files - zvlast pro 32 a zvlast pro 64). kdyz si nainstalujes 32 daw, neni zadny problem. sam stale funguju ohledne "daw" na 32b. ale nevidim jedinej duvod, proc kvuli tomu mit celej komp pod 32bity ;-)

problem s 32b pluginy je pouze pod 64 host aplikaci, kde je potreba pro spusteni 32 pluginu pouzivat bridge.

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 09:26

takze ked budem mat 64 bitovy tak nic nepokazim?pojdu aj 32 bitove aj 64? :-)
cos a tyka tych softverov, je FL studio naozaj taky naj?alebo ableton pripadne cubase dokaze to iste a jednoduchsie?ableton mam licenciu a cubase asi budem mat tiez ku zvukovke ked kupim,ale FL studio mam len stiahnuty

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 13:42

ja len idem kupit notas aj soft asi,tak aby som nekupil nejaku blbost...
cize win 8 home 64bit a 8GB Ram, i5 procesrov,externu zvukovky a bude pokoj?
a ci uz ableton,cubase alebo fl to uz je jedno?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od biscuit » 11 črc 2014 15:23

jedina vec - na 64 bit systemu ti nebudou fungovat 32 bitove ovladace periferii. nicmene, kterej produkt dnes nema funkcni 64 b ovladace, ten bych snad hodil rovnou do popelnice.

dusanmsk
Příspěvky: 536
Registrován: 04 led 2011 12:33

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od dusanmsk » 11 črc 2014 16:52

Ja by som sa zamyslel, ci mi bude stacit i5. Zvukovku uvidis, skusis asio4all a pokial ti bude zvukovo vyhovovat, nejaky cas s tym vydrzis. System urcite 64 bit, flstudio uz ma akysi mixed 64/32 rezim, takze budu funguvat ako 32 tak 64bit pluginy (spolahlivost nedokazem posudit, uz som roky mimo na Reaper-ovi).

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 17:25

i5 je malo?a co miesto toho? i7 ?tak to uz bude dost cez rozpocet:-)jedine HP ma v tych cenach 8GB RAM a i7,ale HP uz moc nechvalia.
asio4all,myslis tu co byva zabudovana v notebookoch?

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 18:03

zatial akzdy hovoril ze i5 ma dostatocnu rezervu pokial nestriham videa...i7 bude viac o dalsiu stovku,povodne som chcel do toho dat 400 eur a uz som na 700:-)

Uživatelský avatar
Tommy Dee
Příspěvky: 203
Registrován: 20 črc 2012 15:11

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Tommy Dee » 11 črc 2014 18:12

Nie je i5 ako i5 a zaroven i7 ako i7. Odporucam pozriet si benchmarky jednotlivych CPU napriklad tu http://www.cpubenchmark.net/ pricom sa kludne moze stat ze i5 daleko predci i7. Kazdopadne ja mam i7 4700HQ co je celkom vykonny CPU a stale mi je malo. Mozno taky 12 jadrovy 3,9 CPU by stacil :D

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Fillippos » 11 črc 2014 18:17

Kazdopadne ja mam i7 4700HQ co je celkom vykonny CPU a stale mi je malo
Problém bych hledal někde jinde.

Uživatelský avatar
Tommy Dee
Příspěvky: 203
Registrován: 20 črc 2012 15:11

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od Tommy Dee » 11 črc 2014 18:28

Nefreezujem stopy, plus 80% zvukov modulujem z VST syntov skrz dalsie VST, plus mix robim zaroven s produkciou... takze ano cast problemu je vo mne :wink:

erasermusic
Příspěvky: 13
Registrován: 06 črc 2014 11:06

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od erasermusic » 11 črc 2014 19:19

dusanmsk píše:flstudio uz ma akysi mixed 64/32 rezim, takze budu funguvat ako 32 tak 64bit pluginy (spolahlivost nedokazem posudit, uz som roky mimo na Reaper-ovi).
Ja len doplním - 64 bit VSTčka pod FL Studio fungovať budú, ale je to zlá voľba. U mňa 64 bit plugin znamenal nestabilitu a padanie - a niet sa čo čudovať, pretože FL 11 je natívne 32 bit, bez ohľadu na to, či pracuje pod Windows 32 bit alebo Windows 64. FL 11 je stále 32 bit.
Momentálne je nezmysel cpať do FLka akékoľvek 64bit pluginy.

A v prípade žravých samplerov typu Kontakt, kde by 4 GB spoločnej RAM mohlo byť málo - sa stále dá použiť bridge mode, takže plugin si môže cucnúť vlastných 4 GB pamäte mimo FL (čiže FL 4 GB + plugin 4 GB = využitých 8 GB). A aj to iba v prípade extrémistov. Ja som si vždy vystačil aj bez bridged modu... a to som mal niekoľko Kontakt orchestrov... snáď sa z toho čo píšem dá vymotať :)

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 19:39

co sa tyka procesora co je dolezitejsie?pocet jadier alebo frekvencia?
napr taky 4510 Haswell i7 by mohol stacit nie?dve jadra frekvencia 2GHz
na druhej strane i5 4210 Haswell ma frekvenciu 2,6 Ghz,tak ktory je potom lepsi,resp na ktore parametre mam pozerat ak i-cko nehra az taku rolu?
alebo i7 3632 qm, 2,2 GHz...kto sa ma v tom vyznat:-)

jozino23
Příspěvky: 40
Registrován: 10 črc 2014 10:58

Re: Aky notebook, win a softver?

Příspěvek od jozino23 » 11 črc 2014 20:04


Odpovědět