netvrdim ze je to super bomba .. ale v tom case , ked sme to kupili , som nic lepsie v tej cene nevidel ..
http://www.casio-intl.com/emi/piano/privia/px320.html

vycházel jsem z prvotního předpokladu, že chlapík se chce "trochu" naučit hrát na piano, k čemuž to M-Audio naprosto postačuje ... měl jsem ho v ruce (na klavír jsem chodil 9 let do LŠU) a rozhodně je použitelné a je typickým příkladem úsloví "za málo peněz hodně muziky", nicméně výběr už jak se zdá proběhl, takže tohle bylo jen tak pro pořádekPytkin píše:em3 : to m-audio je nepouzitelne .. je to fakt katastrofa ..
PianoTeq, resp. jeho vyvojari, se stale velmi snazi priblizit ke zvuku koncertniho kridla, ale to neni nejdulezitejsi kriterium (mimochodem posledni verze je ve zvuku zase o fous dale). Pro klaviristu je nejdulezitesji hratelnost a dynamika. To PianoTeq splnuje excelentne. Produkty, ktere maji lepsi zvuk nez PianoTeq nesplnuji hratelnost a pokud s tim supr zvukem nemuzes pracovat, tak je Ti pri hrani vlastne na nic. Celkovy vysledek a dojem je tedy pozadu. PianoTeq take zni casto sterilne resp. umele, protoze ma delsi dozvuk nez klasicky klavir (paradoxni je, ze to vlastne klaviriste chteji). To se da zmenit zmenou impedance v PianoTequ, nicmene jenom pro cast klaviatury (zejmena na stredu) a k tomu je potreba jiz prefesionalni verze.demsky píše:tak LLpiano to napisal uplne genialne a presne, je svata pravda, ze obcas vzdy zaslintam po Rolandovi RD-700GX len kvoli tej skvelej mechanike, keby som mal prachy tak idem hned do toho. ale prekvapuje ma, ze celkom vychvalujete PianoTeq, ja som to pred tyzdnom prvykrat testoval a ma to sice dokonaly zvuk, ale akysi sterilny/umely. ono to svoje pouzitie ma, prirovnal by som to napriklad aj k skvelemu matematickemu modelingu elektrickych pian v podobe Lounge Lizard 3, ale skratka tie mechanicke veci tam nie je citit.
a co sa tyka Yamahy, tak az teraz som si uvedomil po tom co si napisal, ked som si v Muzikeri trocha zapinkal na Yamahe S90ES, ze ma to ten prepad dole s nepatrnym odskokom, ale posobila ta mechanika na mna fakt aj DOST tazko. ale kto vie, mozno take tazke mechaniky ma aj realne Yamaha kridlo, neviem nehral som.
PHAII s Escapement je lepší a přirozenější, ale samozřejmě zase je potřeba cenově přitlačit......Pytkin píše:mne to moc na klaviri nejde .. ale u huga si vzdy skusam klavesnice .. a najlepsie sa mi hra na Roland FP7 .. to je PHAII ..