Digitální piáno - jaké vybrat?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
hanik1111

Digitální piáno - jaké vybrat?

Příspěvek od hanik1111 »

Ahoj, prosím Vás o radu při výběru piána. Kvůli celkem častému stěhování z bytu do bytu, potřebuji něco mobilního, co nahradí klavír při cvičení a neváží tunu. Nikdy jsem žádné el. piáno nekupovala, takže jsem z té široké nabídky v háji..

Prioritou je pro mě zvuk a mechanika, co nejvěrnější křídlu. Strop je cca 25 tis.Kč.

Dále u piána ocením:
1) když bude přenosné ve vaku/kufříku, ale zas se bojím, jak je to se stabilitou, když by to stálo na kovovém stojanu? Nebo je nejlepší to mít doma ve dřevěném?
2) kvalitně zpracovaný pedál (3 by byly třešnička na dortu, 2 by byly super, jeden je snad všude..)
3) možnost transponovat, možnost upravovat frekvenci
4) hlavní je věrný zvuk klavíru, ale když to bude mít milion dalších zvuků, tak mě to potěší
5) bicí, basa - doprovody (nebo je lepší si k tomu pořídit nějaký modul zvlášť? dá se to pak pouštět do sluchátek? nebo si jde bicí nějak jednoduše pouštět přes počítač/telefon do piána?)
6) kvalitní vestavěné repro, možnost jednoduše napojit na externí repro
7) aby se to dalo propojit s počítačem (nahrávat, zápis do not), USB, (s wifi se asi nevyrábějí, že?v tomto cenovém rozmezí..)
8) aby se do piána dala nahrát jedna či více stop (zvuky různých nástrojů) a do nich hrát..
9) polyfonie - co nejvyšší hodnota
10) něco dalšího navíc, co bych mohla využít..?:)

Jaká piána mají podle Vás nej zvuk a úhoz blížící se akustickému klavíru?
Co byste doporučili za značku, model?
Na co si dát při výběru pozor?
A kde to mám koupit/vyzkoušet? :)) Znáte nějaký showroom s velkým výběrem v Praze, Liberci či HK?

Děkuji za tipy!

Hanka

Pytkin
Moderátor

Re: Digitální piáno - jaké vybrat?

Příspěvek od Pytkin »

Problem je trochu ta cena..

hanik1111

Příspěvek od hanik1111 »

Kolik bych tedy musela investovat, abych se přiblížila popisu výše?
A co byste být mnou volil vy, kdybyste měl limit cca 25 tis.? Chci to jen na cvičení (klasiky), ale aby mě neodradil zvuk, který je pro mě prioritní...to ostatní by se mi líbilo, ale když to nebude, tak to skousnu.
Děkuji.
H.

Hammond

Příspěvek od Hammond »

hanik111: Ja som dlhe roky cvicil klasiku na Yamahe P80 a bol som celkom spokojny. To je ale "stage-piano" bez viacerych atributov, ktore si spominala. Samozrejme, zvukove nuancy skutocneho klavira to nema, ale cvicit sa na tom dalo. Ja na Tvojom mieste by som prve siel do nejakych hudobnin, a skusil si tie nastroje nazivo. To, co Ti tu niekto poradi moze byt cisto osobna preferencia, ktora vobec nemusi korespondovat s Tvojou predstavou. Podla mna sa jednotlive typy "stagepian" lisia, ako zvukom, tak aj uhozom klaviatury dost radikalne.

tony9

Příspěvek od tony9 »

Podle mě jsou oba ty nástroje kvalitní, ale pokud ti jde o zvuk tak nejlepší je vyzkoušet. Jo a je dobrý si zkusit, jestli ti sedne klaviatura.

charonme

Příspěvek od charonme »

casio privia px 350

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Netusime, ako si narocny hrac. Ak si VSMU, tak sa Ti ziadny digital dokonale lubit nebude. Budes muset nejake oko privriet.
1/ dreveny stojan je vzdy pevnejsi, ale X ludi hraje na kovovom a su OK. Aj kovove su lepsej a horsej kvality.
2/ pedale bych nejako zvlast neriesil. skor budes musiet vyriesit upevnenie o podlahu, lebo sa zvyknu posuvat.
3/ transponovat vie skoro kazda masina (uprava frekvencie- netusim, co presne myslis - ladenie na akusticke nastroje?)
4/ verny zvuk klaviru sa da dosiahnut iba do urcitej miery - kazdy vyrobca ma na to ine triky a nic neni dokonale
5/ toto je na samostatnu diskusiu :)
6/ repro - cena, cena, cena... ak zaplatis za interne repro, inde bude usetrene na kvalite (zvuk, klaviatura)
audio vystup maju skoro vsetky masiny (minimalne sluchatka, pripadne Line-Out)
7/ kable MIDI a USB-MIDI su standard, WiFi vynimka (a hlavne kabel stoji 50-200 Kc)
8/ cena, cena, cena... prehravanie importovanych stop je bezne, ale od istej ceny vyssie
9/ polyfoniu dnes uz snad netreba riesit - vsetko nad 64 je pre piano v pohode
10/ cena, cena, cena... moznosti su mraky !!!

Hanko, prave tom co si vypichla - vernost uderu (uhozu) a realny zvuk piana - oboje su na samostatnu divoku diskusiu !!!
Kazdy vyrobca ma nejake "flagships", ktore maju pomerne slusny zvuk, ale to sme 2500E+ a potom vselijake lacne modely.
Kvalitna klaviatura tvori snad polovicu ceny !!!

Pre mna najrealistickejsi zvuk (nie najlubivejsi, ale realny) maju nove Nord Stage a nove Kurzweil Artis +Forte.
Ich klaviatura je ale makka a "lubiva", a nie realisticka. :!:
Niektori japonci maju klaviatury viac realisticke (tvrdsie), ale zase viac lubivy, surrealisticky, menej realisticky zvuk (Yamaha, Roland, Korg).
Tak si vyber... :lol:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Nerob rychle rozhodnutia - postuduj internet (Google: best stage piano under 1000)
a chod aspon do 2 kamennych obchodov na 2-3 hodiny si zahrat (v Prahe ich najdes )

vigodl

Příspěvek od vigodl »

Zdravím, sháním piano jako překvapení pro svoji ženu, která hrála aktivně 12 let na klasické. Bohužel z důvodu místa a sousedů pro nás není klasické piano v tuto chvíli vhodné, proto se porozhlížím po nějaké elektrické variantě. Jelikož bude součástí obýváku, laicky se kloním k těm na dřevěném stojanu z důvodu vzhledu. Cenové rozmezí max 25tis, bazarovka do této hodnoty nevadí. Jelikož jsem totál laik, nechám si poradit. Osobně se mi líbí Casio PX 860 nebo Yamaha DGX-660 nebo Casio Privia PX-350.

Otázka na závěr, jelikož je více než středně pokročilá hráčka, udělám jí tímto vůbec radost? Je digitální piano lepší než nic? :) Předem díky za rady a názory.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Klaviatury su OK, ale po 12 rokov na klasiku - to bude rozdiel citim vzdy...
Ja bych sa orientoval na take, co nemaju hore male plastove repro, ale nejake vacsie dole v drevenom tele.
Ak by Ti nevadilo tahat zvuk von do externych boxov, tak mozes ist aj inou cestou, napr. nejaky Roland RDxxx alebo Kurzweil Artis.

vigodl

Příspěvek od vigodl »

Přiznám se, že v tuto chvíli nemáme žádné použitelné repro k dispozici - přijde až s kompletním "převybavením" obýváku. Je možné ty s vestavěnými repráčky propojit i do externích beden (tzn. lepších) a ty integrované vypnout?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Obycajne e-piana maju iba sluchatkovy jack. Teoreticky mozes tahat zvuk do domacej aparatury aj z neho. Neni to idealne, ale ide to.
Lepsie klavesy mavaju aj Line-Out nezavisly na hlasitosti internych repro a sluchatok.

€X•74
Vybavení

Příspěvek od €X•74 »

Roland FP-30 BK SET
Digitálne portable piano so stojanom KSC 70 a trojpedálom KPD 70
https://www.on-board.sk/stage-pianaport ... 30-bk-set/
757,00 € - 19,539 Kc
  • Bohatý a vnímavý zvuk klavíra Roland SuperNATURAL Piano
  • 88-klávesová klaviatúra PHA-4 Standard poskytuje dokonalú dynamiku a výrazové možnosti
  • Výkonné ozvučenie a stereo reprodukcia pre dokonalá hudobný zážitok
  • Výstup pre slúchadlá a tichá klavírna mechanika umožňujú hranie v ktorejkoľvek hodine
  • Kompaktné a ľahké vyhotovenie umožňuje ľahké prenášanie po dome, štúdiu alebo hudobnej triede
  • Vstavaná bezdrôtová Bluetooth konektivita pre spojenie klavíra s populárnymi hudobnými aplikáciami vo vašom smartfóne alebo tablete (GarageBand, piaScore, Sheet Music Direct a mnohé ďalšie)
  • Ešte väčší hudobný zážitok vďaka funkciám DUAL/SPLIT a množstvu ďalších zvukov (organ, sláčikové nástroje, hlasy, bicie a ďalšie)
  • Režim TWIN PIANO pre učiteľov hudby umožňuje rozdelenie klaviatúry na dva úseky s rovnakým rozsahom pre učiteľa aj žiaka
  • Pripojte USB pamäť a uložte vaše nahrané skladby (SMF rekordér)
  • Doplnkový stojan s trojitým pedálom pre klasický vzhľad klavíra a rozšírené funkcie (napr. ovládanie otáčania strán v hudobných aplikáciách)
  • Dostupný v bielom alebo čiernom vyhotovení
Obrázek

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Prijemna cena

Odpovědět