Externa zvukovka na tvorbu elektronickej hudby

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
tony9

Re: Externa zvukovka na tvorbu elektronickej hudby

Příspěvek od tony9 »

Tak jak kvalitní je sada těch efektů na té kartě nevím protože jsem ji nikdy neslyšel. Myslím ale , že je to takový ten nižší průměr za tu cenu.
Pokud chceš imitovat nějaké nástroje, tak jim musíš podle mě perfektně rozumět. Jo a nejlepší by bylo kdyby jsi poslal nějakou ukázku tvé věci pokud máš nějakou hotovou.

Dollac

Příspěvek od Dollac »

Jestli to dobre z popisu vyrobce chapu, tak ty efekty na karte , o kterych mluvis, se daji aplikovat jen na sluchatkovy vystup. Takze je to takova pomucka spis pro monitoring pri nahravani.

Jonny9988

Příspěvek od Jonny9988 »

No ono ide mi hlavne o to, ze ako to dokaze ten zvuk spracovat, aby to v prvom rade odlahcilo cpu v pc a nesekalo mi zvuk ani pri 96khz a nizkej latencii. Pokial budem mat to len ako kartu tak z toho dostanem len zvuk do monitorov resp. ako je nat ej len do slucahdiel (inak vybudi mi taka karta 250 ohm slucahdla ?), ale aby to aj nahralo spracovany zvuk v procesore tak by som to potom potreboval dostat naspet z karty resp. zvukoveho procesora do pc, aby som to mohol nahrat na hdd. Ak tomu dobre rozumiem tak takto sa pouziva zvukovy procesor. No a tie hudobne nastroje chcem pouzit len ako doplnok do tej hudby kedze inak to bude mat elektronick zaklad napr. ako je v tom tomto tracku:
http://www38.zippyshare.com/v/46705317/file.html
Nieco podobne som skusal aj ja, ale nema to taky vierohodny zvuk v tych hudobnych nastrojoch, inak myslim ze to celkom ujde mam pomaly net, takze sami to nechce uploadovat., asi by som mal zohnat nejaky vsti zo zvukmi nastrojov,hlavne husle by som chcel alebo flute syntetyzer ktory je na to dobry ?
Lebo to co tam mam je asi dost o nicom su to len take free vsti.
Naposledy upravil(a) Jonny9988 dne 31 led 2013 20:38, celkem upraveno 1 x.

Jonny9988

Příspěvek od Jonny9988 »

Tak aby som to zhrnul, lebo uz som tu pisal kopu dlhych prispevkov a vy mne len kratke vety co mi moc nepomohli.
Mozno som to uz na zaciatku mal sformulovat inac.
Doma si chcem spravit male studio na tvorbu elektronickej hudby (Uplifting trance), uz som tu v predchdzajucom
prispevku dal odkaz na priklad, ake tracky chcem robit.
Je mi jasne ze v prvom rade musim vyriesit akustiku miestnosti, na to som vybral tieto panely :

http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... ramidal-10

Myslim, ze vzhladom na pomer kvalita - cena budu najlepsie tieto monitory, kedze k nim nepotrebujem uz ani subwoofer :

http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... kit-rp10-3

Co ale potrebujem vediet je ci mi postaci na dosiahnutie maximalnej kvality zvuku na tych monitoroch
tato zvukovka:
http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... track-c400

alebo je lepsie kupit nieco drahsie, pripadne firewire ? Vraj firewire maju lepsiu stabilitu. Je to tak ?

Urobil by som lepsie ak by som doplatil za toto ? :

http://www.techhouse.sk/studiova-techni ... o-fire-610

Nechcem zas ani aby mi ten zvuk sekalo, lebo mam doma dj mixer z usb rozhranim a vlastnou vstavanou kartou,
ale ked do neho pustam zvuk cez ten usb vstup tak to zvykne obcas sekat a ani to nema taky kvalitny zvuk,
ako ked tam pustim zvuk cez linkovy vstup z internej zvukovky v pc. Mam sluchadla Beyerdynamic dt770pro 250
ohm, citlivost 96db tak neviem ci na to treba slucahdlovy zosilnovac alebo radsej kupit tu externu kartu aj zo sluch. zosilom.
Teraz ich mam zapojene cez hifi vezu a myslim ze to ma dostatocne vybudenie, kedze v porovnani zo zapojenim do internej
zvukovky, ktora je na nich asi kratka to hraje o dost lepsie. Ale potom by som ich chcel zapojit do tej Zvukovky.
A tiez chcem vediet ci mozem dosiahnut taky zvuk ako ma napr. tento track:

http://www38.zippyshare.com/v/46705317/file.html

len cez software (fl studio10) priamym ulozenim na hdd, alebo je na to treba hardware (nejaky zvukovy dsp procesor,
eqvalizer a efektor). Uz som viackrat pocul aj cital, ze cez hardware je zvuk krajsi, viac analogovy. Je to pravda, resp. vyuzil
by som to na to co chcem tvorit ?
Prosim vas ak je tu niekto, kto by mi vedel v tomto poradit, tak mi tu nieco napiste. Ved ked uz mam do toho tolko penazi vrazit
tak nech je to co najlepsie.

monoque

Příspěvek od monoque »

zaklad: RME HDSPe AIO nebo 9632 ( ovladani totalmixu pres midi, a casem roziritelne reseni treba ext. prevodnikem - AES/ADAT), pripadne externi USB RME BabyFace s ovladacem na zvukovce

repro Adam A7X nebo KRK VXT6 (10" a jeste KRK RP neni dobra investice)

a je uplne jedno jestli to je na uplift nebo dechovku...

a rozhodne necekej,ze ti sebelepsi vybaveni zajisti lepsi vysledek, to je o necem jinem,ale na to prijdes sam, az ti vypadaji vlasy ze vzteku ze to proste "nehraje" a zacnes nad tim uvazovat v sirsi souvislosti...Kazdopadne lze se vyrazne zlepsit i na tom co mas...Chce to cist, zkouset, poslouchat a premyslet..Hodne zdaru.

invisible_E

Příspěvek od invisible_E »

no a nic vzlom ale tvoj prispevok na mna posobi asi takto:

Chcel by som lyzovat, bavi ma zjazd.. nasiel som si rosignoli Herman meier model a zakupil premanentku do svajciarska na stranke lyzujemevosvajciarsku.com - bude sa to dobre smykat? :)

kratke odpovede na dlhe otazky aj preto ze kazdi jeden co tu zacinal si najprv prestudoval, poskusal, precital prebrowsoval vsetko mozne a hlavne sam, lebo druhi ti mozu napisat co vsetko im fungovalo a kupis si to same a tebe to proste nesadne.. to sa neda nijak obist, na to niesu skratky.. to su musis dat hlavne cele ty aby si si naozaj nasiel co funguje tebe co ti vyhovuje a to si proste nestaci len precitat to si musis osahat.. a je tu dost trpezlivych ludi co ti poradia ale necakaj ze ta tu niekto povodi za rucicku - co sa sam naucis a hlavne pochopis to ti uz nikto nevezme. A nezabudat ze neobjavujes ameriku - tento krok zo ´soundblasteru ´ na vyssiu amatersku uroven tu robia desiatky ludi denne..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

monoque, invisible_e: +1

Jonny9988

Příspěvek od Jonny9988 »

invisible_E :
no jasne, si mi ponukal cez sukromnu spravu pouzivany smejd a este aj tak za to ches 550 E a ked som ti napisal ze to nechcem, ta mi budes tu teraz vypisovat, ze jaky som neskuseny. To ja viem, inac by som tu neziadal o rady. Ja od nikoho nechcem, ze by ma vodil za rucicku a chcel som uz davno daco lepsie ne soundblaster a obycajne repro, len som na to nemal peniaze. Tie tvoje rokiti 6g2 maju skoro rovnaku frekvencnu odozvu ako vxt 6 ktoru mi tu navrhol monoque a stoja menej nez polovicu. Na to nemusim byt expert, aby som vedel ze to asi bude pekny smejd, ktory by som nebral ani z predajne ne to este z druhej ruky ! Mozno, ze nemaju zly zvuk a asi by mali troch presnejsie podanie nez tie repro co mam doma, ale ja som si isty ze je totalna blbost teraz kupit daco a o dva tri roky kupovat zas daco ine, viem ze to co chcem kupit je velky skok a preto chcem aby mi poradil niekto kto sa v tom vyzna a nepis mi tu, ze kazdy mi poradi to co ty ! Je mi jasne, ze dakoho chces ojebat a predat tie svoje veci co najdrahsie, ved dnes sa to tak robi ne ?

monoque:
tak co sa tyk tych monitorv, preco myslis ze krk rokit rp 10-3 ne su dobre ? ja som ich vybratl preto, ze su to trojpasmaky a prehraju hlbky uz od 35hz, niekde uvadzaju uz od 31hz, No ak by boli tie co si uvadzal lepsie, tak si necham poradit, ale z nich by som bral skor Adam audio, pretoze tam je odozva uz od 42hz. Viem, ze by bolo najlepsie ich pocut, ale ja asi na to nebudem mat moznost. Ta karta RME HDSP 9632 na tu nemam v pc slot, a ta druha uz je vazne cenovo troch mimo. Ja som myslel, ze externa je lepsia ci nie ? Neviem zas ze tu internu ako mi utiahne cpu (dual core 3,16 ghz) ked uz soundblaster blbne. A este neviem ci by tie karty vybudili tie 250 ohm sluchdla, ale predpokladam, ze za tie ceny asi ano.Pokial by som ozaj urobil lepsie ak by som kupit internu tak, ale zas ne za 500 E. Este na tu RME HDSP 9632 by som aj 381 E s prizmurenm oka dal, no na tu nemam slot, pretoze v nom je graficka karta, ci to sa da zapojit aj inak ?

nixx

Příspěvek od nixx »

Podle udávaného frekvenčního rozsahu se nemůžeš řídit - každej výrobce to měří a deklaruje jinak. Někde je to -3dB, někde -10dB a někde to pro jistotu ani neudávají. A i když najdeš dva údaje, které by si papírově měly odpovídat, stejně nikdo nedá ruku do ohně za to, že jsou v praxi porovnatelné.

Jonny9988

Příspěvek od Jonny9988 »

nixx :
to bude asi dost tazka volba, kedze ako som pisal asi si ich napred nebudem most vypocut, ale podla toho co mas v napisane v popise ty mas tie adam audia, Ak ano tak si s nimi spokojny ? vidim, ze podla obrazka asi robis uplne inu hudbu nez ja, ale ako tu uz pisal monoque to je asi jedno.

monoque

Příspěvek od monoque »

U RME je vyhoda, ze ma sve DSP na routing atd. a vyborne ASIO ovladace + moznost ovladani hlasitosti pres midi. Srovnavat to s vykonem Creative moc nejde. Navic PCI nebo jeste lepe PCIe bude vzdy o skok vykonejsi nez USB/FW. Cela serie RP je o nicem. Mam s nima svoji zkusenost:-( 10" jsem slysel nekolikrat a je to na jedno brdo. Pokud nemas vyresenou akustiku, tak resit neak extra co je pod 40Hz moc smysl nema(idealni je se naucit pouzivat spektralni analyzery atp. a tak neak pro to ziskat cit),akorat ti to udela bordel v mistnosti, a vykon RP 10" taky nevyuzijes. VXT 6 stac(a basy umi slusne)i, A7X hraji trochu jinak, ale v obojim neudelas chybu a vydrzi ti neakou dobu(zajdi to nekde poslechnout). RME bych se nebal koupit z druhe ruky. 9632 je stejna jako AIO, jen AIO je PCIe. Kazdopadne at koupis v tehle cenove relaci cokoliv musis se to naucit pouzivat. Myslim jakoze poslechnout si tracky v aute, na ipodu, v klubu a zpetne se ucit co bedny neumi nebo co delas spatne. Celkem rychla a overena cesta kupredu.

P.S. Pouzivas pro nahravani ext. midi keyboard? Pokud ne tak muze byt preci latence vyssi, kvuli vykonu. Neni nutne mit pro editaci latenci 32/64 samplu. Vsechny DAW maj neco jako live mod. Kdy se docasne snizi latence, povypinaj pluginy apod. Nevim jak ve FL, ten moc neznam.

monoque

Příspěvek od monoque »

iKdyz mam k dispozici jiny kalibr repraku,tak A7 jsem nikdy neprodal,protoze jsem si na ne zvykl. Jednu dobu jsem k nim mel VXT6 a oba typy jsou za tu cenu vpohode. A7X super vysky diky paskacum a trochu tvrdsi basy, ale v pozitivnim slova smyslu a jsou vic analyticke, prehlednejsi. VXT hrajou basoveji a tak neak kompaktneji, ale kdyz uz bych se rozhodoval tak Adam..Klidne di do bazarovych A7 nebo A7X, adamy se kazi minimalne...

monoque

Příspěvek od monoque »

a jak psal nixx, specifikace kecaji...

Jonny9988

Příspěvek od Jonny9988 »

ak su ozaj take interne karty lepsie, tak sa asi zameram na nich no, co sa tyka ovladania hlasitosti, tak to mi bude ku internej karte treba aj analogovy volume ovladac, ak nechcem cez software menit hlasitost. Aj ked ak by som vzal tie adam audia, tak tam je na nich v predu volume, ale aj tak sa k nim budem musiet stale naklanat, takze mne sa vidi v tom pripade najlepsie dokupit ten externy ovladac. No midi keyboard nepouzivam, takze, ak to nebude mat negativny dopad na kvalitu zvuku, resp. vyslednej nahravky tak na tom fl sa to da dat az po 300ms, co by mi sekat uz nemalo. Pluginy sa vypnut daju, len to, ze ak ich potrebujem pucut naraz viac, tak tie vypnut nemozem, no ak zvysim tu lu tanciu tak, by to malo ist, len ci aj na tej RME to pojde tak neviem.
Ako som uz pisal tu akustiku riesit budem, takze myslim, ze spatnej vazby by som sa mal takto zbavit, len neviem ci este k tym panelom nebude treba aj bass trapy. Ale ak uz teda nebudem kupovat tie rp10 tak na tie monitory co si mi poradil, budu zrejme tie panely, ktore som dal tu do linku stacit.
Ine ktore, by mali take hlbky ako rp10 budu asi stat o dost viac. Ja tie hlboke tony aj tak mozem doladit cez sluchdla, tie beyery, ktore som spominal vedia zahrat slusne hlbky, ale medz nimi a tymi repro, co mam doma je dost rozdiel, takze ono ked to vyladim na sluchdlach tak na repre sa potom zdaju byt tie basy
nevyrazne, a zas naopak. No ak mas z tymi adam audio take dobre skusenosti, tak sa asi zameram na nich, no prave z druhej ruky by som to aj tak nechcel riesit, a este si zistim ci sa v Kosiciach niekde nedaju vypocut, ale neviem tu o nicom takom, do Bratislavy zas koli tomu cestovat nebudem.
Ako si pisal, tie spektralne analyzery by mi mohli pomoct, ja som nasiel na nete program Graphic Equalizer Studio, mohol by som aj tym riadit, ci to nie je na to vhodne ?

monoque

Příspěvek od monoque »

spektralni analyzer je dobra vec, zkus treba free voxengo span, ten je skvely, jinak pro styl prace jaky popisujes nepotrebujes nizkou latenci, ta nema na kvalitu zadny vliv! Externi ovladac je podle me zbytecny a treba ty sm-pro ikdyz jsou pasivni tak nic moc.Mrkni treba na TC Electronic Pilot. O midi kontroleru bych byt tebou uvazoval, zrychli to praci a muzes to vyuzit i na ovladani zvukovky(RME). "Basove pasti"( takove ty penove) nejsou nic moc, pod 50Hz potrebujes rezonatory a ty lze vyrobit za par penez, ale u te akustiky je problem, ze bys mel prostor nejdriv zmerit a to je kategorie sama pro sebe. Ale at tam das cokoliv tak to bude asi lepsi nez prazdy pokoj. Byt tebou tak kup zvukovku, bedny a hlavne delej muziku!!! a uc se, poslouchej...zbytek prijde casem...!

Odpovědět