Malý synth, sampler?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
dendy

Re: Malý synth, sampler?

Příspěvek od dendy »

delay :-D :-D

ale vidis mas pravdu na OP1 som uplne zabudol.. to je take male monstrum co toho vie az neuveritelne vela na to ako to je male rozmermi.. no ale tou cenou to uz teda male nieje :))))

delay

Příspěvek od delay »

No právě :/ (cena)

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

Jo to se omlouvám, já si kolikrát neuvědomim, že sděluju i jen myšlenkové pochody, které mohou být matoucí a je pravda že nevim co chci, proto jsem vznesl dotaz. O tom emx mi jen blesklo hlavou, že něco takovýho bylo a mělo by pro mě smysl si to v práci tvořit a doma jako hotovku přenést do mašiny. Zajímaly mě tipy na malý šikovný mašiny. Dost jich znám od vidění, slyšení, některý jsem měl, ale to neznamená, že znám všechny, kevšemu jsem většinou přehlížel ty menší a pídil se po větších.

Nechci psát biografii, protože by byla o ničem, jsem jen malý pokojový hráč téměř bez širšího hudebního povědomí. Víc než skládat ucelené tracky, což jsem si prožil s reasonem 2,5kou, fruityma, xlet nazpět, mě bavilo připravit si nějaký podklad, který jsem si asi formou jako jamování - live úpravy, spouštěl, vypínal, upravoval v reálu. Pro to mi ale nevyhovovalo ovládání počítače, pořídil jsem první midi klávesy s kontrolery. Bylo to lepší, ale prostě jsem vždy chtěl mašiny co jsem viděl v reasonu mít doma. To nezačalo ale reasonem, ale demem rebirtha, který jsem měl už pár let před tím.

Koupil jsem mc303, po čase prodal, abych koupil ea1+er1, ty jsem po čase taky prodal, abych měl na emx. Když jsem měl emx, chtěl jsem esx, tak jsem prodal midi klávesy. Tyhle dva jsem chtěl po době ale nějak líp kontrolovat. Tak jsem zase koupil MIDI kontroler, B3x. To mi dlouho vydrželo a mám to na stole pořád. EMX-SX jsou pro živé přehrávání fajn, ale mě se začal zvuk časem zdát takovej syrovej a oproti třeba er1/ea1 mi u emx vadilo, že tam jsou bicí jen samply. Myslel jsem že je to synťák z těch dvou složenej. Tak jsem zase hledal dál, zkusil rm1x. To se mi líbilo, zvukově je posazené dost rozeznatelně jinak, způsob editace sice míň intuitivní jak u korgů, zato ale obsáhlejší a celkově rm1x hodnotím velmi kladně. Ale její počáteční výhoda, zvuková odlišnost, se nakonec stala její tíží, protože v setu s emx, esx mi dost vybočovala a tak jsem ji upozadil. Nedávno jsem tu řešil tlačítka, mám vše potřebné, ale k samotný výměně jsem se ještě nedostal, tak mi leží rozebraná v krabici, té jsem se zatím nezbavil. Jinak jsem nedávno pořídil machinedrum a monomachine. A v tento moment, ač jsou to na první pohled prázdný mašiny, splňují vše, co jsem za tu dosavadní cestu hledal.

Je jasně vidět, že nikdy nevim co chci a dokud mi to neprojde rukama, tak to ani nezjistím. Nejsem hudebník, je to jen koníček a jedna z celoživotních cest za vnitřním štěstím :). Proto než třeba sáhnu po an/dx200, bych si rád rozšířil obzory...../ Volca keys píše Juan, ač znám, tak mi na mysl nepřišlo a kaosillator zabil :) /..../ shruthi jste mi teď osvětlily, sice si ho dokážu představit napojený jako ext zvuk do sekvenceru, ale to nechci, to mám zvukovej ekvivalent v tom monomachinu teď/....

Ale co chci a na co chci používat jsem vpodstatě psal, zařadit to do livka, aby to mělo midi, sekvencer. Jen jsem tak zkoušel, jestli mi zrovna něco neutíká, šikovnou hračku, dobře schovatelnou :).

Všem pádlařům se omlouvám, ipad když mi někdo dá zadarmo na stůl, plnej hudebního softu, tak neodmítnu a klidně se do něj zažeru, ale ve výsledku je to pro mě placatej telefon s sw, kterej se možná milně domnívám, bych vynahradil i v kompu a to pak můžu mít v noťasu, kterej se mi ovládá jen o něco hůř jak stolní pc, ale zase ho nemusím schovávat, ale celkově to za mě, patří do fóra software.

Teenage Engineering OP1 je už docela mastnej, ale splňuje to hodně z těch "výhod" :). Rozhodně zajímavej tip :)

dendy

Příspěvek od dendy »

an200 / dx 200 som mal.. tam bacha - to ma proste len 1 synth stopu .. potom to ma 3 bicie stopy ale tie sample tych bicich su fakt katastrofa .. komprimovany yamaha shit v tom najhorsom zmysle slova - to bicie sampel v EMX su 1000x lepsie nez tie v AN/DX ..

AN/DX - tam by som si vybral aky typ zvukov ti je blizsi.. an je klasicky VA synth .. DX je FM synteza - ale velmi slusne ovladatelna cez knoby takze to neni taka magorina ako "programovat" napriklad DX7

delay

Příspěvek od delay »

LSRA23 píše:Nedávno jsem tu řešil tlačítka, mám vše potřebné, ale k samotný výměně jsem se ještě nedostal, tak mi leží rozebraná v krabici, té jsem se zatím nezbavil. )
RM1X jsme chtěl vždycky zkusit, něco takovýho bych teď potřeboval, pač mi synek zdevastoval milovanou E-MU MP7, kdyby jsi uvažoval o prodeji z anějakou fair price, tak dej vědět...

dendy

Příspěvek od dendy »

delay: http://www.midi.cz/inzerat/133731/rm1x/ myslim ze za lepsiu cenu nemas sancu rm1x zohnat :-)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

no porizovat AN200, to je dneska uplne mimo misu, ten syntak ma algoritmy z roku 1997, kdy proti dnesku VA dosahlo sotva puberty. (Tim ten synth nejak nehanim a ano treba NL2 z ty doby je furt v pohode synth)
U FM vyvoj vesmes "stagnoval", takze DX200 je vic nadcasova, ale otazka proc na to mit samostatnou krabici.
Doporucuju abys pouzival nejbeznejsi setup a to je komp/NB a nejakej midi kontroler
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

delay

Příspěvek od delay »

dendy píše:delay: http://www.midi.cz/inzerat/133731/rm1x/ myslim ze za lepsiu cenu nemas sancu rm1x zohnat :-)
To ja vim, neboj. Co se týče ceny, tak ono to zase stouplo, pře pár lety se RM1X stříleli i za 3500,- ;), ono, v rámci mého stylu to asi nebude úplně ono, potřebuju spíše ty podmanivé a jemnější zvuky, ale líbí se mi sekvencer, jinak bych to asi neřešil.

dendy

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:no porizovat AN200, to je dneska uplne mimo misu, ten syntak ma algoritmy z roku 1997, kdy proti dnesku VA dosahlo sotva puberty.
a to zase nesuhlasim.. AN-ova synteza (ako An1x tak AN200) je velmi vychytana, ked vies tak na tom naladis perfektne moderne znejuce zvuky - ten engine ani najmenej nieje zastaraly - vlastne v klasickom VA ani nema co zastarat, ked je spraveny dobre .. charakterom a kvalitou zvuku je AN-kova synteza porvonatelna s Virus TI (samozrejme virus ma vacsie moznosti, viac typov oscilatorov a filtrov - ale v zaklade seriozne AN nezaostava za TI-ckom, mal som ich oba sucasne)

samozrjeme na druhej strane jasne, dnes uz najdes SW synthy ktore to skvelo nahradia.. ale to je na inu debatu.. chalan hlada HW, tak davame tipy .. AN200 ako groovebox co sa tyka synth zvukov rozhodne neni na hanbu - pruser su len bicie (na rozdiel naprikald od MCxxx rompler grooveboxov od rolandu kde je pruser uplne vsetko :-)) .. i ked osobne - co sa tyka hw grooveboxov - u mna vitazi EMX a v tesnom zavese za nim rm1x ..

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

rm1x mám rozebranou a v tu dobu řešení tlačítek, za účelem "zhodnocení", byly zrovna na midi vyvěšené dva jiné inzeráty s toutéž a to bych byl nucen podhodnocovat. Kdysy jsem ji kupoval za bůra a dobrý dva měsíce jsem žil v přesvědčení, že jestli půjde někdy z domu, tak za dvojnásob :) Teď tedy k dispozici není, ale nebráním se ani zápujčce za něco jiného, jinak prodej byl taky míněn někde mezi 5ti +....Ty dvě od E-Mu je další asi varianta, neviděl jsem v reálu, ale dle velikosti těch malých knobů by taky nemusela být příliš velká.

delay

Příspěvek od delay »

Jestli myslíš EMU MP7 fialovou nebo tu žlutou, tak je to větší než cokoli tady jmenovaného :)

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

asi trochu matou ty knoby z obrázku ale na videu to už vypadá větší :)

delay

Příspěvek od delay »

Jo jo, pokud to máš na live, tak u E-MU bylo boží to, že ty talčítka sekvenceru jsou ve dvou řadách a navíc jsou ergonomicky řešený tak, aby jsi mohl vypnout třeba celou řadu jedním slajdem, bez problému se naučíš i třeba jen 3 tlačítka, dost jsem to využíval na blbnutí. Škoda jí :(

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

Tohle dole v linku jsem myslel tou malou žlutou krabičkou, to mi příjde taky docela zajímavý, z popisu by měl být i stepseq. a 384 programů, což by mohli být uložené paterny?!? Nemáte někdo zkušenost?

http://www.ebay.de/itm/Dave-Smith-Instr ... 58aa84cb59

charonme

Příspěvek od charonme »

fuha som myslel podla obrazkov ze to je rozmerovo tak polovica z emx1 :( skoda

Odpovědět