Malý synth, sampler?

Diskuse ohledně nákupů audiotechniky (mám si koupit X nebo Y)
juan

Re: Malý synth, sampler?

Příspěvek od juan »

Ad zluta krabicka - nic takovyho, zadnej sekvencer tam neni. Mel jsem DSI Tetra a presne kvuli neexistenci sekvenceru jsem to vzdal a zase prodal. Ja mam stejnou historii jako ty s grooveboxama atd. a momentalne vyhrala Volca. To je asi to co hledas, bohuzel tech patternu tam clovek neudela kolik by chtel, ale zase ho to nuti byt vic kreativni a za tu cenu je to podle myho pecka. iPad mam, vsechny aplikace jsem zkusil, ale neni to ono, proste knoby nenahradis, neni to ta spravna zabava.

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

komu neni rady, tomu neni pomoci

mopho je zase jen synth modul (s jeste dost blbou editaci)a ten "sekvencer" je hlavne na parametry nikoliv na noty...asi nejlepe bude aby jsi obetoval pro tvuj pocit z HW 800EU za OP-1, jinak to moc nema smysl.

mozna to neni dost sexy, ale to chces, tu dotykovou interakci ti v dnesni dobe nabidne nejlepe prave ipad..
Tak snad na to jednou prijdes.:)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

LSRA23

Příspěvek od LSRA23 »

nebránim se tomu, že bych k tomu mohl jednou přejít..teď ten čas není, srovnával jsem s komponovánim v kompu a od toho jsem spíš upustil. To OP je takovej ekvivalent tomu ipadu z vizuálu, ale je hodně lákavej a vypadá komplexně, musel bych ale zase něco prodat, protože jsem s penězma vylitej na nějakej pátek, což se mi moc nechce. Volcu si projdu (tři druhy), její omezenost by mi právě tolik nevadila, pokud bych mohl následně použít i třeba jen jako doplněk. Pak jsem koukal po mpc500, to s hloubkou 17,5 (oproti 260mm emx, který už vyčnívalo) není špatné

m4x

Příspěvek od m4x »

Yamaha Tenori On je zábavná hračka...

EGA

Příspěvek od EGA »

LSRA23 píše:nebránim se tomu, že bych k tomu mohl jednou přejít..teď ten čas není, srovnával jsem s komponovánim v kompu a od toho jsem spíš upustil. To OP je takovej ekvivalent tomu ipadu z vizuálu, ale je hodně lákavej a vypadá komplexně, musel bych ale zase něco prodat, protože jsem s penězma vylitej na nějakej pátek, což se mi moc nechce. Volcu si projdu (tři druhy), její omezenost by mi právě tolik nevadila, pokud bych mohl následně použít i třeba jen jako doplněk. Pak jsem koukal po mpc500, to s hloubkou 17,5 (oproti 260mm emx, který už vyčnívalo) není špatné
mpc nie je zrovna miniatúrny nástroj. mal som 1000-ku a že by sa mi ju chcelo nosiť každý deň v taške, to určite nie. z toho, čo spomínaš, je to ale rozhodne najkomplexnejší nástroj. z mpc s trochou snahy spravíš aj jednoduchý synth, keby nestačili sample, navyše má vynikajúci workflow. volca sú hračky na ktorých máš hodne obmedzené možnosti. mne osobne sa nepáči ani ich zvuk, z beats je imho použiteľný len kopák a ani z neho nie som nadšený.

ale najviac by sa ti imho fakt hodil ipad, hoc aj starý, za pár šupov, plus akai kontroler. a máš mpc-čko, plus nekonečno ďalších aplikácií..

Obrázek

Odpovědět