Mikrofón do 500eur
Mikrofón do 500eur
Pozdravujem všetkých znalých. Chcem si kúpit konečne dobrý mikrofón na sólo spev,niečo do 500 eur. Dlhé roky som spieval na Shure SM58,ale už má chudák dost,tak uvažujem o niečom novom a samozrejme lepšom ako je SM58. Moc sa v tom nevyznám,tak vás chcem poprosit o radu. Možno sa to tu už niekde rozpitvávalo,ale budem vďačný za každú radu od skúsených borcov-zvukárov-muzikantov. Neviem či je lepší dynamický,alebo kondenzátorový. Chem proste do tých 500euro niečo dobré. Ďakujem za každý názor.
Re: Mikrofón do 500eur
Live nebo studio?
Já to odhadnu na live a tam bych moc neřešil změnu pokud ti ta 58 seděla. Znovu bych do ní šel.
Ak na Live, tak suhlasim s Jackies-om, SM58 je v pohode. Podla typu tvojho hlasu a stylu spevu by pripadne prichadzal do uvahy tiez kondik Beta87. Ak je to do studia, tak v cene do 500 vrele odporucam AT4040.
Je to na Live. V podstate som nič iné neskúšal,len tá sm58 mi pripadá od začiatku taká nevýrazná-zahuhnaná a to aj na dobrý aparát. Je velký rozdiel medzi kondikom a dynamickým? V živote som to nejak neriešil a nezaujímal som sa o to. A kardioiný a superkardioid? Štýl je klasika- barová muzika,svadby atd...... Pozeral som --- Audio-Technica AE5400,Shure KSM9 , Sennheiser E965, E945, MD431.
Kdybys chtěl něco opravdu exkluzivního a hodně chváleného na live, mrkni sem ...
http://www.telefunken-elektroakustik.co ... c-mics.php
http://www.telefunken-elektroakustik.com/pros/
Do dané hranice by ses bohatě vešel ...
http://www.telefunken-elektroakustik.co ... c-mics.php
http://www.telefunken-elektroakustik.com/pros/
Do dané hranice by ses bohatě vešel ...
Nejde mi o nejakú výnimočnosť,ale o kvalitu a dobrý zvuk. Chcem si po novom roku kúpit systém Bose L1,tak do toho chcem aj výborný mikrofón. To som ešte nikde nevidel.! Predáva to niekto aj v SR alebo CZ ?
Odbočka.
Nevím, jakou řadu L1 a také nevím v jakých prostorách hraješ, ale i když si myslím, že je Bose fajnová firma a její kousky hrají velmi dobře (něco jsem už slyšel v reálu), tak bych to být tebou určitě nejdříve vyzkoušel s nějakou možností vrácení.
Svatbička pro 50 asi jo, ale na sál o 200-300 lidech to nebude.
Nevím, jakou řadu L1 a také nevím v jakých prostorách hraješ, ale i když si myslím, že je Bose fajnová firma a její kousky hrají velmi dobře (něco jsem už slyšel v reálu), tak bych to být tebou určitě nejdříve vyzkoušel s nějakou možností vrácení.
Svatbička pro 50 asi jo, ale na sál o 200-300 lidech to nebude.
giom : skus si porovnat RODE M1 a SM58 .. ak sa ti zda SM58 zahuhnana , tak ten RODE ta potesi ..
Tie niektoré kondenzátorové neodporúčate? Rode S1?
giom : otazne je , ci potrebujes kondik na live .. idealne je si to vyskusat .. ja mam vyrobne skusenosti s EV401 ..
Ja som ešte kondenz. neskúšal,preto sa pýtam. V podstate tomu moc nerozumiem,len nejaké slabé čítanie na nete.
giom : toto mi pride k hovnu .. najlepsie je si to ist odskusat .. niekam , kde tie mikrofony su , mozes si ich pripojit .. a skusat ich vedla seba .. ak si z okolia Bratislavy , tak mozes skocit tuna k hubertovi z tohto fora .. www.on-board.sk .. kavu maju dobru , ochotny su .. radi ti mikrofony predvedu ... odskusas si .. a sam sa rozhodnes , co ti bude vyhovovat najviac ..
No to by bolo najlepšie. Ale aspon by som chcel stručne vediet,či je lepší na sólo spev kondenzator,alebo dynamika,ak by bol niekto ochotný vysvetlit mi to. Ďakujem.
no v principe kondik by mal byt lepsi .. v zasade kondik je citlivejsi .. cize berie aj z vacsej dialky .. co znamena , ze berie aj viac bordelu z podia .. do dynamiky musis spievat prakticky skoro do neho .. uz ked ho das 5 cm od pusy , vyrazne klesa intenzita .. ale kazdemu sadne iny mikrofon a treba to vyskusat , co komu viac vyhovuje .. univerzalna pravda neni ..