Nějak ty pražské firmy prodávající aparatury z druhé ruky nemůžu najít...
Ozvučení velkých, podzemních klenutých prostor
Re: Ozvučení velkých, podzemních klenutých prostor
tak jsem koukal a taky jsem toho moc nenasel ale co jsem koukal na klasicke obchody s ozvucovaci technikou a nastrojema tak maji sekci pouzete zbozi nebo bazar. Jinak se zkus podivat na "zvukarina at cz" zda tam nekdo neco nema. je to forum hlavne pro zvukare.
a co take midi.cz ? tam urcite nieco bude
Gear for music dodava i do Cech tak si porovnej ceny s domacimi prodejci.
https://www.gear4music.cz/cs/PA-vybaven ... ve-systemy
https://www.gear4music.cz/cs/PA-DJ-and- ... ojanky/UEX
Ten system je jen jako odkaz a ne doporuceni
https://www.gear4music.cz/cs/PA-vybaven ... ve-systemy
https://www.gear4music.cz/cs/PA-DJ-and- ... ojanky/UEX
Ten system je jen jako odkaz a ne doporuceni
Jediná bezproblémová alternativa na zvučení podobných prostor je Bose L1 sloupek, vzhledem k rozpočtu stačí jeden L1 Compact za 25 tis. Má proti veškerým konvenčním bednám pro takovéto prostory tyto přednosti: zvuk bude velmi rovnoměrně a čistě slyšet po celém place ve všech prostorách, bude neznatelná ozvěna a absolutně žádný zvukový “tunel”, který by v takovém prostoru na 100% produkovaly všechny klasické boxy. Nedá se přes to zvučit kopák a živé bicí, ale zpěvy, kytary i basa v pohodě. Nějaký kompaktní mixpult k tomu tedy by byl asi taky potřeba nebo si musí kapely brát svůj.. Mám kromě klasického PA pár těchto Bose sloupků a právě na takovéto prostory jsou k nezaplacení, v každém vinném sklepě u nás na Jižní Moravě z nich dávám doslova highend zvuk, kdo to nezkusil, těžko to pochopí, ale je to skutečně jediná alternativa bz kompromisu, co jsem za 35 let hraní vyknowhowal 

Na midi.cz jsem se také díval, ale bohužel nic, kromě jedné sestavy, kterou jsem zmiňoval v příspěvku se zbožím z druhé ruky
http://www.midi.cz/inzerat/182750/mensi-pa-aparatek/
za úvahu možná stojí i tato:
http://www.midi.cz/inzerat/186795/db-te ... es-dvx-15/
Díky za info! Díval jsem se na něj a myslím, že kapely by v těchto prostorech dokázal utáhnout. Ale o techno/electro akcích mám pochybnostZFarkas píše: ↑07 lis 2017 09:44Jediná bezproblémová alternativa na zvučení podobných prostor je Bose L1 sloupek, vzhledem k rozpočtu stačí jeden L1 Compact za 25 tis. Má proti veškerým konvenčním bednám pro takovéto prostory tyto přednosti: zvuk bude velmi rovnoměrně a čistě slyšet po celém place ve všech prostorách, bude neznatelná ozvěna a absolutně žádný zvukový “tunel”, který by v takovém prostoru na 100% produkovaly všechny klasické boxy. Nedá se přes to zvučit kopák a živé bicí, ale zpěvy, kytary i basa v pohodě. Nějaký kompaktní mixpult k tomu tedy by byl asi taky potřeba nebo si musí kapely brát svůj.. Mám kromě klasického PA pár těchto Bose sloupků a právě na takovéto prostory jsou k nezaplacení, v každém vinném sklepě u nás na Jižní Moravě z nich dávám doslova highend zvuk, kdo to nezkusil, těžko to pochopí, ale je to skutečně jediná alternativa bz kompromisu, co jsem za 35 let hraní vyknowhowal![]()
Díky, bohužel také nic
3 moznosti:
- pockat si par mesiacov na nejaky zaujimavy inzerat
- risknut napr. e-bay
- opustit kvalitu a vydat sa cestou lacnych cinskych decibelov (on ten rozpocet je fakt taky "do obyvacky")
- pockat si par mesiacov na nejaky zaujimavy inzerat
- risknut napr. e-bay
- opustit kvalitu a vydat sa cestou lacnych cinskych decibelov (on ten rozpocet je fakt taky "do obyvacky")
Daji se koupit maly PA pro kapely nebo PA pro DJ kazdy system ma sva specifika. Proto se tady neda delat kompromis jelikoz chce zvucit nejen kapely ale i EDM a na to je potreba solidni vybaveni ktery za ten rozpocet proste nekoupi i kdyby se stavel na hlavu. Proste bude potrebovat poradny system ktery utahne vsechno kdyz bude plno a to neco stoji.
Proto je IMHO opravdu nejjednoussi najimat zvukare, zaroven je to risk s profitem pokud nebude navstevnost ale zase pocita 1-2 gigy za mesic takze mesic vydelavat na zvukare a bud to vyjde nebo ne. Pokud to bude nazvuceny dobre lidi se budou vracet a predpoklad navratnosti (vydani na zvukare, kapelu, DJ + vydelek) je enorme vyssi nez koupit neco co nebude vyhovovat.
Pokud se 25 dni v mesici nebude nic dit tak jak jsem jiz psal investice do reprodukovane hudby pro navstevniky vice relevantni protoze se vydaje "zaplati" drive. Samozrejme nevim jak klub funguje (bude fungovat) a jaka je predpokladana skupina lidi ktera bude klub navstevovat (s penezi / bez penez).
Proto je IMHO opravdu nejjednoussi najimat zvukare, zaroven je to risk s profitem pokud nebude navstevnost ale zase pocita 1-2 gigy za mesic takze mesic vydelavat na zvukare a bud to vyjde nebo ne. Pokud to bude nazvuceny dobre lidi se budou vracet a predpoklad navratnosti (vydani na zvukare, kapelu, DJ + vydelek) je enorme vyssi nez koupit neco co nebude vyhovovat.
Pokud se 25 dni v mesici nebude nic dit tak jak jsem jiz psal investice do reprodukovane hudby pro navstevniky vice relevantni protoze se vydaje "zaplati" drive. Samozrejme nevim jak klub funguje (bude fungovat) a jaka je predpokladana skupina lidi ktera bude klub navstevovat (s penezi / bez penez).

přišetřit dvacku a koupit si ode mě
2x RCF ART 315A + RCF 4PRO 8003-AS + 2x stojan + kvalitní kabeláž
nějaký pultík bych ti k tomu přihodil za tu cenu taky ať nežeru.
Třeba tenle :

muzikant
Díky za info a nabídky, ozvučení již vyřešeno
Ahoj,
môžeme vedieť ako?
môžeme vedieť ako?

-
- Vybavení
... staré téma, ale řešil jsem podobné dilema - možná se bude někomu hodit. Normálně hraju s 2x RCF312A (+ někdy k tomu přidávám SUB DB15D pro větší prostory), ale pro sklípky (tedy vinné, klenuté) je to absolutně nepoužitelné - ze zvuku je "koule", hukot, nečitelné nástroje i zpěv a to takřka při jakémkoli zesílení. Zkoušel jsem i doporučované BOSSE Compact, zvuk fakt super a naprosto souhlasím, že se hodí právě do problematických prostor, ovšem problém je hlasitost, prostě BOSSE začne velmi rychle nestíhat a jak už to chodí, ovínění konzumenti chcou v pozdější době i nějaké ty "kabáty", AC/DC atp i ve sklípku ... Obecně řešením je jakýkoliv LineArray PA systém (malý). Nakonec jsem šel do 2x JBL EON ONE a naprostá spokojenost - zvuk po celé délce sklepa rovnoměrný a perfektně čitelný + narozdíl od BOSSE Compactu snese i větší výkon ...